Brynäs IF

717166 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #604555

Sv: Viitakoski lämnar Brynäs
Wow, man är borta från hockeysnack fem minuter och plötsligt är Viita borta.

Som alla andra hade jag en initial reaktion. Min var att det var synd att han försvann. Men jag är inte dummare än att jag fattar att det ligger något bakom det här. Oavsett om det är från Viitakoskis håll eller från lagledningen som initiativet kommit så tror jag att Boork tänkt över det här innan han bestämde sig definitivt.

Det som kanske märks bäst och som nästan gör mig lite ledsen är att vi Brynäsare är så sårbara, och då menar jag inte på planen utan jag pratar om oss, fansen.

De senaste åren av motgångar har satt sina tydliga spår och det är med tungt hjärta jag känner att hostiliteten/frustrationen ökar flera snäpp så fort någonting inte går våran väg.

Är vi inte starkare än så här?

Jag VET att alla riktiga Brynäsfans står bakom BIF även i motgång och så även den här säsongen om så behövs. Vi stöttar laget och älskar varenda litet mål vi får se produceras. Med det inte sagt att man ska svälja allt som slängs vårat håll och bara nicka med huvudet, tvärtom! Det är tillsammans vi gör våra röster hörda och får förändringar, både i Gavlerinken och utanför. /END BRANDTAL ;)

Tillbaka till Viitakoski. Blir vi bättre eller sämre utan Viita? Jag har svårt att avgöra det. Men det faktum att jag har svårt att avgöra det gör att jag lutar åt att vi kommer att klara oss bra även i fortsättningen. Med "bra" menar jag att vi har slutspelsplats som mål och jag tror att vi klarar det.

Att ifrågasätta spelare är det enklaste man kan göra förutom att ifrågasätta en tränare, det är ju de som ska prestera det vi vill se. Jag tror de flesta är överrens om att Boork har gjort ett gott jobb hittills och att han har mött fansen med respekt och kommunicerat på ett sätt vi inte sätt på länge från Brynäshåll. Jag ser ingen anledning att ifrågasätta hans omdöme efter 14 omgångar trots att det varit riktigt tungt den senaste tiden. Då återstår spelarna. Även där kommer Boorks omdöme in i bilden då det är han som har bäst uppfattning om hur de presterar då han givetvis sköter träningarna.

Summan av det hela blir att jag litar på Boorks omdöme, därför litar jag även på att rätt beslut blev taget i frågan om Viitakoskis fortsatta spel i BIF.

Slutligen så vill jag bara skriva att jag tror på seger imorgon (öhm, idag) och att jag hoppas att det blir en lika fin stämning i klacken som det var mot Mora. Då går inte ens LHC säkra i Gavlerinken.

God natt kära Brynäsvänner. :)
Kommentera