Brynäs IF

713835 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #612025

Sv: Boumedienne
Huss: Det är väldigt lätt att bara säga att om vi får in en målskytt så löser det sig. Orzagh kom in i ett fungerande spelsystem som han förstod på en gång. Det gäller att ha lite tur där. Om vi synar Brynäs spelsystem i sömmarna så har vi genast ett par delikata problem att brottas med.

- Uppspelen har inte fungerat, ofta ser man att de tar sig in i offensiv zon genom nödlösningar och därmed utan fart.

- Väl inne i offensiv zon hamnar Brynäs ständigt ute i sarghörnen och det är inte en alltför ovanlig syn att alla tre forwards befinner sig på en väldigt liten yta. Ute i ett sarghörn gör en målskytt inte så mycket nytta.

- När väl målchanserna kommer så kommer det gärna en passning för mycket. Har man en "designated shooter" så blir det väldigt enkelt för motståndet att försvara sig. Spelet blir för stereotypt helt enkelt.

Nej jag tror att det stora problemet ligger i våra centrar. De hamnar ofta i tidsnöd och i dåliga positioner. Om detta beror på spelsystemet, okunskap eller dålig hjälp ifrån forwards kan man tvista om länge, antagligen är det en kombination. Visst skulle det smaka gott med en målskytt fast jag ser hellre att vi får in en spelare som kan göra det där lilla extra, en Molin eller en Janne Larsson som man vill minnas dem. Och det är ju så just Orzagh är, teknisk men ingen sniper direkt. Problemet är ju att det är svårt att hitta just den spelartypen.
Kommentera