Brynäs IF

711079 inlägg · 7953 ämnen

Boumedienne

612025 · » Till forumet


Sv: Boumedienne
Huss: Det är väldigt lätt att bara säga att om vi får in en målskytt så löser det sig. Orzagh kom in i ett fungerande spelsystem som han förstod på en gång. Det gäller att ha lite tur där. Om vi synar Brynäs spelsystem i sömmarna så har vi genast ett par delikata problem att brottas med.

- Uppspelen har inte fungerat, ofta ser man att de tar sig in i offensiv zon genom nödlösningar och därmed utan fart.

- Väl inne i offensiv zon hamnar Brynäs ständigt ute i sarghörnen och det är inte en alltför ovanlig syn att alla tre forwards befinner sig på en väldigt liten yta. Ute i ett sarghörn gör en målskytt inte så mycket nytta.

- När väl målchanserna kommer så kommer det gärna en passning för mycket. Har man en "designated shooter" så blir det väldigt enkelt för motståndet att försvara sig. Spelet blir för stereotypt helt enkelt.

Nej jag tror att det stora problemet ligger i våra centrar. De hamnar ofta i tidsnöd och i dåliga positioner. Om detta beror på spelsystemet, okunskap eller dålig hjälp ifrån forwards kan man tvista om länge, antagligen är det en kombination. Visst skulle det smaka gott med en målskytt fast jag ser hellre att vi får in en spelare som kan göra det där lilla extra, en Molin eller en Janne Larsson som man vill minnas dem. Och det är ju så just Orzagh är, teknisk men ingen sniper direkt. Problemet är ju att det är svårt att hitta just den spelartypen.
Kommentera

Sv: Boumedienne
GävleLasse: Så vad menar du behöver värvas om inte en målskytt?
Håller inte med om att målskyttet fungerar, gör jämförelsen med Orzagh igen. Han har på egen hand producerat mer än Brynäs lag mäktat med efter sin första match med Luleå. Tror du inte en målskytt av rang skulle få pressen att släppa för Dackell, Danielsson osv?
Vilken spelare får igång stommen annars? En grinder? En back? En ny tränare?
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huss: Brynäs genomgår i dagsläget en stor juniorsatsning med Hockeygymnasiet i centrum. Därför tycker jag att det är viktigt att man i första hand ger de egna produkterna en ärlig chans att visa att de platsar i ett framtida Brynäs. Att ta in allt för många unga talanger som hamnar ivägen för dessa ungdomar vore att skjuta sig i foten. Varför ha en bra juniorverksamhet som kostar massor om man inte är villig att satsa på de man lär upp? Nej, en balans med spelare som är på toppen, eller precis under toppen av sin karriär är att föredra. Personligen så skiter jag blankt i vartifrån de kommer, bara de presterar. Idag så är Brynäs bästa poängplockare långt ifrån de som toppar poängligorna. De är på sin höjd mediokra spelare produktionsmässigt. Därför måste laget förstärkas med spelare som hjälper till att få igång stommen i laget. Att satsa på en "Big Name" målskytt är fel, för det är spelet som klickar, inte målskyttet. Det är först på senare tid som skotten har börjat komma igång, men det är fortfarande på tok för många anfall som rinner ut i sanden. Längden på anfallen måste även de bli längre. Att kontra sig till slutspel är inte en strategi som håller.
Kommentera

Sv: Boumedienne
GävleLasse: Visst är det så. De fyra som är på väg "in" sas, är jag inte så orolig för. Dom kommer att utvecklas och få mer hårdhet och rutin.
Det enda som möjligen oroar är isf att dom kanske försvinner pga bättre anbud från annat håll.
De fyra som är på väg "ut" håller nog minst 1 eller 2 säsonger ytterligare, så jag tror nog att det finns både tid och plats för att plocka in några ytterligare redan etablerade.
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huss: vafalls, nu börjar jag stamma oxå? (datorn hängde sig)
Kommentera

Sv: Boumedienne
GävleLasse: Precis, kort leveranstid är det som gäller för denna säsongs förvärv. Sen är det frågan om Almtorp är en spelare som vi vill/kan bygga laget kring om några år. Tveksamt i dagsläget. Bäckström till NHL om ett par år och vad har vi då kvar? En två-tre talanger behöver vi allt få in per säsong, för vem vet hur många av dem som blommar ut?
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huge: Vi har redan många talanger, det går inte att ta in hur många talanger som helst. Man måste även ha en stomme i laget som är i sin prime. Långsiktiga förstärkningar måste in, men med måtta. Idag har vi Bäckström, Almtorp, Spets och Månsson. Sedan har vi många spelare som har sina bästa dagar bakom sig. Molin, Wahlberg, Dackell och Lind. Summa summarum så är alltså åtta av våra forwards på väg in eller på väg ut ur det som kallas toppen av sina karriärer. Vi måste ha in fler som kan prestera direkt.
Kommentera

Sv: Boumedienne
70 Rodrigues: Bara det finns ngt att plocka, så vore det tjänstefel att inte försöka få hit densamme.
Skulle tro att man iaf dammsugit AS-spelare som har ES-klausul.
Om ngn av de intressanta sen väljer ngn annan klubb så är ju det en annan femma.
Som sagt, det gäller att handla med förnuft, och inte köpa bara för köpandets skull. Intressant blir det iaf att se vad som händer.
Lite silly season så här i KC-tider är aldrig att förakta.... :-)
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huss: rättar sig själv, stirra sig blind skall det givetvis vara.
....börjar nog bli ordbland :-)
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huge: Gjorde jag? Vad hittade du i länken månntro?
Däremot tycker jag det är fel att stirra sig bland på transferfönstren och allsvenska spelare med opt-out kontrakt. Finns få, om någon, av de unga talangerna i Allsvenskan som skulle tillföra speciellt mkt i Brynäs mitt i denna säsong. Vore också orättvist att lägga det trycket på dem.
Missa inte chansen att säkra talangerna till nästa säsong istället, de flesta behöver denna säsong för skaffa sig rutin och självförtroende.
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huge: Jag hoppas o tror att Sundlöv plockar in en ny forward av klass detta transferförnster, han måste göra det, för vad händer om det går sönder 2-3 forwards, vilket inte är ett omöjligt scenario?? Tror att det kan stå sig dyrt om Sundlöv väntar ända till i mitten av dec.
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huss: Visst är det irrelevant om man ser till nästa säsong.
Det måste ju planeras för framtiden och det är väl aldrig fel om man lyckas få hit ngn ifall chansen dyker upp.
Men nu gällde ju saken denna säsong, och främst detta fönster och isf är det väl högst relevant i sammanhanget.
Du kommenterade ju Sundlövs agerande eller snarare brist på agerande vad gäller nuvarande fönster.
Det var mot den bakgrunden jag reagerade på ditt inlägg.
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huge: Klausul eller ej är irrelevant, den långsiktiga strategin är ju att plocka talanger från allsvenskan och i hans fall är det nästan bättre att spela färdigt en allsvensk säsong först. Kan grandma' säkra någon stor talang till nästa säsong redan nu är det väl jättebra.
Kommentera

Sv: Boumedienne
JanT: Frågan handlade om unga talanger i Allsvenskan vilket man av någon underlig anledning skulle kunna bedöma Olausson som....
Nyförvärvet gäller också från säsongen 2006/2007 eller hur?
Den här säsongen måste det in en etablerad stjärna om vi skall säkra slutspel, vi skall nog inte tolka Boork/Sundlövs förra utspel bokstavligt.
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huss: "Gomorron Sundlöv, missade du denna möjlighet?"

Ingen aning, men har du tagit reda på om Olausson hade ngn klausul om att få gå direkt till ngn ES-klubb?
Det är väl först då det blir intressant att veta om Sundlöv gjort en bra research eller inte.
Fanns det en klausul så verkar ju en ev direkt övergång ändå inte ha varit intressant för Olaussons del, då kontraktet med LHC börjar gälla först nästa säsong.
Mao: han verkar ha varit inställd på LHC, även fast chansen till ES-spel hade kunnat bli verklighet på direkten.
Alternativet är ju att det inte fanns ngn klausul, och då faller ju hela grejen.
Kommentera

Sv: Boumedienne
Peja: Ryno är redan tingad av HV/LCH har jag för mig. Håller med om att han behöver något är till i AS.
Jonasén skulle vara ett bra alternativ till Aarnio. Men i övrigt tillför han ingenting. Kunde vi lika gärna plocka tillbaka Patrik Rönnqvist från SAIK.
Ser hellre förvärv av någon av de svenska spelarna Widing eller Paulsson i Finland.
Kommentera

Sv: Boumedienne
Vad jag vet så leder väl Nicklas Danielsson poängligan i almtuna,men han har också suttit vädigt mycket i utvisningbåset.

för övrigt tycker jag att man kolla lite mer på andra allsvenska lag,och inte bara i almtuna.

men men man ska komma ihåg att jag inte e den som kan mest här!
Kommentera

Sv: Boumedienne
Olausson har snackat om att det vore en dröm att representera LHC i elitserien under flera år nu. Det är fakta, och med det som facit i hand var det väl helt oundvikligt att han valde LHC...?!

Förresten så verkar Johan Ryno i Oskarshamn väldigt intressant. Men han behöver kanske något år till i allsvenskan.

Jonasén i Almtuna är en powerforward persionfierad. Men verkar inte ha någon klausul, tyvärr.
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huss: Men hallå! Skulle en lovande 19-åring vara svaret på vår önskan om en powerforward? BIF kan inte värva varenda talang i norra europa.
Jag tycker vi har värvat talanger så det räcker inför denna säsongen.

Sylf: Jag har ingen aning om var du befinner dig på matcherna...
Kommentera

Sv: Boumedienne
WarhawK: Ingenting egentligen, men de ggr de intervjuar Sundlöv i press verkar det som om han jagar spelare över internet och via agenter.
Var det inte i Pravda nyligen där han uttalade sig att ingen svarade när han ringde för att det var 026-nr?
Om det är så att man skall fullfölja sin taktik att värva talanger från Allsvenskan vad fasen gör han på kontoret då? Ut och nätverka, besök de allsvenska klubbarna och bygg upp ett förtroendekapital. Ta reda på vilka talanger det finns i varje lag, prata med dem och folk kring dem.
Därefter gäller det att vara lurig som en Elux dammsugarförsäljare, hur snärjer man en spelare som Olausson? Speltid? Ja Sm-guld? Nej osv.
Har Sundlöv gjort den läxan gentemot presumtiva förvärv? Sitter han på sitt kontor och pratar med agenter och kollar websidor med lediga spelare lär han aldrig leverera de stora talangerna till Brynäs.
Sen har jag förståelse för att hans mandat sitter löst då han vikarierar för Sjödda, hur bygger man upp en långsiktig relation då?
Nja, vi skulle nog behöva två-tre rekryteringsansvariga, en för färdiga spelare, en för allsvenska talanger och en för juniorer.
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huss:
Vad är det som säger Mormor inte har varit i kontakt och försökt fått spelaren då men valde LHC istället ?
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huss: Han skulle precis ringa...
Kommentera

Sv: Boumedienne
sylf: Det var jag som skvallrade... Flåt Sylf...
Kommentera

Sv: Boumedienne
Gomorron Sundlöv, missade du denna möjlighet?
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huge: Alla spelare är väl glidare? T o m pucken!
Kommentera

Sv: Boumedienne
JanT: Vad vet du om jag satt på kortsidan?
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huge: Jag bjuder en vissen Dackell!
Kommentera

Sv: Boumedienne
JanT: "Kan du bara komma på en enda glidare? Inte mycket att hänga i julgranen."

Är det "auktion" i Dysterkvistarnas förening?

Få se nu....
Sylf bjuder 1 glidare.
Några flera bud?

Ja, därborta på läktarn´n har vi Inge Hammarström, den surkarten.
Får jag ett bud, Inge...?
Härligt.
6 bjudet....
och nu höjde han till 7 glidare.
Underbart.
Flera bud?
Kommentera

Sv: Boumedienne
sylf: "Dina logiska förklaringar klarar jag mig utan,för dom har inget med verkligheten att göra."

Nä jag vet det.
Dom förklaringarna gäller inte i dysterkvistarnas verklighet. Glömde bort vem jag vände mig till....
Där förvånas man storligen över att spelare som fått spela mkt i BP ser mer slitna ut i slutet av matcherna, än de yngre förmågor som fått vila lite mer just pga dessa BP.
Kommentera

Sv: Boumedienne
JanT: För att citera Lennart Bergelin på frågan om BBs motståndare.

- He is not much to hang up in the christmastree
Kommentera

Sv: Boumedienne
sylf: Så det duger inte att titta på TV? Man kommer långt med en DVD-kopia och en pausknapp, tror till och med att man har en bättre överblick av spelet än från ena kortsidan.

Kan du bara komma på en enda glidare? Inte mycket att hänga i julgranen.
Kommentera

Sv: Boumedienne
JanT: Den dag du ser matcherna live så kommer du och haja vilka jag menar.En sån som Walle tex kommer aldrig bli en sån som hår på hörntänderna.

Huge: Dina logiska förklaringar klarar jag mig utan,för dom har inget med verkligheten att göra.
Kommentera

Sv: Boumedienne
sylf: Vilka tänker du på när du säger "Glidarna"?
Kommentera

Sv: Boumedienne
sylf: "I lördags tex så försvann de spelare som skulle tagit tag i taktpinnen helt."

Tacka fan för att de rutinerade tappade orken när dom fått slita ont i ett par BP och även i övrigt har en tuff uppgift att hålla ihop laget.
Ibland finns det enkla och självklara förklaringar till saker och ting.
I just detta fall fick du här en sådan...
Kommentera

Sv: Boumedienne
JanT: " Det är väl i ärlighetens namn ändå en viss skillnad på årets BIF och föregående säsongers upplagor när det gäller uppoffrande spel."

Det vette fan om det är egentligen.Glidarna finns kvar och gör inte mer än vad som behövs.Däremot har man i år ett stabilare spel,dvs defensiven,som gör att siffrorna hålls nere hyggligt.I lördags tex så försvann de spelare som skulle tagit tag i taktpinnen helt.Dom som fortfarande kämpade och slet var samtliga födda sent 80-tal.Så har det sett ut allt för ofta även i år.
Kommentera

Sv: Boumedienne
JanT: Ja, mormor är ingen rasist... :-)
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huge: Hur som helst verkar Sundlöv ha lite cash att röra sig med den här gången! Bra att han dementerar AB's anka om att BIF "inte skall värva utländska spelare"
Kommentera

Sv: Boumedienne
rackham: Ja, Magister Huge ser faktiskt ett lag fyllt av vilja.
Naturligtvis finns det alltid tillfällen där det inte stämmer, men dessa är i mitt tycke mkt få.
Vissa matcher har vi lyckats kämpa ner motståndarna, men i vissa har vi inte lyckats. Min poäng är dock att vi iaf kämpat och försökt.
Och det i betydligt högre grad än vad vår surtsaräven-scout Hammarström vill få det till.
Att offra hörntänderna för att vinna är ett önskemål som alla tränare har.
Kanske en utopi att det skall verkställas i varje match, med tanke på det täta matchandet.
Att du exemplifierar din räkmacketeori med slutskedet i Leksandsmatchen är isf att ta ett dåligt exempel.
Då har vi gjort en bra match och stått upp hela tiden. När dom sen får lite turliga och psykologiska mål så tappar vi energi och dom växer i motsvarande grad. Att vi sedan inte lyckas vända på steken tycker jag inte man ska skylla på spelarnas bristande vilja eller att man vikt ner sig.
Ibland måste man erkänna att motståndaren haft lite bättre vilja, helt enkelt.
Hade du exemplifierat med t.ex hemmamötet med Frölunda eller halva matchen mot LHC borta så hade det enligt min mening varit mer relevant..
Kommentera

Sv: Boumedienne
rackham: Det är väl i ärlighetens namn ändå en viss skillnad på årets BIF och föregående säsongers upplagor när det gäller uppoffrande spel.

Är det spel av typen "att vilja men inte kunna" a la Mora IK du efterlyser?

Desperat kämpande utan linjer i spelet är inget att stå efter, BIF har definitivt linjer i spelet.

Däremot kanske vi inte alltid kan följa dessa linjer.......Men det är en helt annan sak.
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huge: Titta på Orzaghs poängskörd och jämför med Brynäs totala, skulle vilja säga att det är jämnt skägg. Det lättar också bördan för andra tilltänkta poängmakare som Rehnberg, Nordqvist osv.
Tänk vad han skulle kunnat minska pressen på Dacke, Danielsson m.fl.
Kommentera

Sv: Boumedienne
rackham: Är det inte en kombination av spelarprofiler vi behöver. Ett lag fyllt av grinders vinner inga pokaler, lika lite som ett lag fullt av lirare.
Det jag saknar är två huvudsakliga profiler typ Janne Larsson som tar tag i spelet och Anders Huss som visar viljan och tänder laget. Tyvärr saknas dessa även fast Micke Lind i vissa avseenden tar på sig rollen som spelmotor. Tror iofs fortfarande att en stor del av bristen på anfallsspel bottnar i vårt svaga försvar, var är Djoos, Scerban, Tuulola etc ?
Vi skulle behöva mer än en Boumedienne i laget...
Sen har Huge en poäng i Hammarström, han verkar mer och mer antagit
rollen som en av de griniga gubbarna på läktarn i Mupparna.
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huge:
Magister Huge ser således dagens Brynäs som ett lag fyllt av vilja?
Ett lag som kämpar ner motståndarna vad de än må heta...
Som offrar hörntänderna och lite till för att vinna?

För min egen del ser jag nog oftare räkmackor i blicken på Brynäs spelare när de hasar runt på isen :-)
I tredje perioden mot Leksand var det tom en hel smörgåstårta.
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huss: Tror inte att Boorken skulle ha ngt emot en spelare av Orzaghs kaliber.
Även om jag tror att Luleå utan slovaken ändå hade varit att räkna med.
Fast spetskompetens är aldrig fel. Verkar ha varit ett mkt lyckat köp, då dom fått ihop en riktigt hypervass förstafemma. I klass med vår egen superfemma under guldåret 99.
Kommentera

Sv: Boumedienne
GävleLasse: Så du tror inte att den gamla historien med fraktionsbildningar spelar ngn roll när Hammarström uttalar sig?
Vill minnas att det var en del gamla trotjänare som kände sig trampade på tårna när det begav sig.
Vad gäller de "sex eller sju" forwards som inte skulle vara hängivna nog, så vore det intressant att höra vilka han isf menar?
Att Boorken, som är känd för att inte lägga fingrarna emellan oavsett vad det står på ryggen, skulle ha missat dessa spelares ev försök till maskning och räkmackeglidande, det har jag djävligt svårt att se.
Att vika ner sig är för mig en fråga om att inte ta striden när det hettar till och är jämnt i matchen. Det är många matcher där vi varit med ända in i slutet, trots ett tufft och många gånger på papperet övermäktigt motstånd.
Att vika ner sig kan också vara att från start gå in i en match med dålig inställning. Även detta tycker jag inte man sett speciellt mkt av i dagens Brynäs.
Ibland är motståndarens vilja helt enkelt kanske lite större än ens egen.
Har man då alltid vikt ner sig, bara för att man torskat?
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huge: Jo, SSK är helt klart ett underpresterande lag, men å andra sidan så brukar det i regel alltid finnas ett lag som av olika skäl floppar/ underpresterar varje säsong.
Ju mer jag tänker på Luleås värvning av Orzagh desto mer lyckat tycker jag den är. Han måste kosta hur mycket som helst. Men just Orzagh är faktiskt skillnaden mellan slutspel och ingenmansland för Luleås räkning.
En sådan spelare skulle Brynäs behöva, sen får Boork med sitt ettårskontrakt ha sin långsiktiga strategi.
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huge: Sant, men framgångarna uteblir och Hallin har väl inte gjort sig känd för att vara en lugn kille, snarare rvärt om.

Nej nästa tränare som får gå till AF är Taavloa... Det är jag övertygad om.
Kommentera

Sv: Boumedienne
GävleLasse: Svårt att säga om Tavelolle verkligen sitter så löst i sadeln. Måste säga att han egentligen har gjort ett bra jobb med laget, och fått dom att spela en gammal traditionell SSK-hockey som man är van vid.
Det är väl framåt det brister och framförallt oförmågan att förvalta alla chanser. Tycker dom har skapat otroligt mkt de gånger jag haft möjlighet att se eller följa dom på annat sätt.
Dom gjorde ju en riktigt bra match igår mot Frölunda borta och torskade knappt, så kvaliteter finns i laget.
SSK är ju alltid ett snacklag innan säsongen börjar, och man kanske borde sänka förväntningarna lite mer än man gör och har gjort.
Laget är väl lite grand ett av ES "Olösta mysterier".... :-)
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huge: Det ligger mycket i vad han säger. Baserat på att laget viker ner sig var och varannan match. Det är bara att inse kära Huge. Även om du inte vill tro det så kommer orden ifrån en väldigt respekterad scout. Att det skulle ligga gamla trätor bakom tror jag inte ett dugg på. Han tycker inte att spelarna i Brynäs är hängivna nog. Jag är benägen att hålla med. De spelare som inte vek ner sig i lördags är nya hungriga spelare, plus ett par till som jag ger godkänt. Du kan ta dig en titt på betygen i gävletidningarna så får du se att jag inte är ensam om att tycka så.
Kommentera

Sv: Boumedienne
GävleLasse: Tycker att Inge alltid uttalar sig negativt om sin f.d klubb och oftast kommer med gliringar och pikar.
Inget fel i det, om det är befogat och argumenteringen håller.
Känns dock som om kritiken är baserad på ngt annat: personliga trätor och oförrätter av ngt slag.
Bara en känsla jag har...
Kommentera

Sv: Boumedienne
Huge: ja Hallin har nog en del att fundera på. Frågan är NÄR Taavloa får kicken, inte OM.
Kommentera

612025 · »