Brynäs IF

715369 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #821343

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 20/1- 07
eltifoso: "Som jag skrev igår, han ville nog vinna tid eftersom Brynäs spelade i boxplay vid tillfället, vänta in tills ni blev fulltaliga och sen inleda ert powerplay. (Bara en tanke)"

Du har helt rätt.
Och trots att vissa äntligen noterat att vi faktiskt var en man kort när det hände, så verkar man ändå inte vilja revidera sin kritik mot Danne.

De som kritiserar Dannes agerande och spelintelligens öht kan ju roa sig med att titta på sekvensen hos Hockeyligans highlights. Jag fryste bilden i ungefär samma sekund som Danne får tag på pucken.
I det läget vet Danne att vi spelar 4 mot 5. Han bör rimligtvis ha sett att Sjödda befinner sig djupt ner i sarghörnet och att Bäckis just blivit neddragen innanför blå. Alltså återstår 1 spelare kvar på isen förutom han själv, och i det läget måste han ju lita på denne spelares intelligens, dvs att denne fjärdespelare täcker upp bakom Danne. Helt korrekt och logiskt så spelar ju också Danne hem pucken, i tron att hans partner eller annan spelare finns därnere som säkerhet vid en ev spelvänding.
Alternativet för Dannes del är naturligtvis att dumpa pucken ner mot Sjödda, och det alternativet hade iofs heller inte varit felaktigt, då han ju redan visste att åtminstone han själv och fjärdespelaren hade hunnit hem och täckt upp vid en ev kontring.
Min poäng i sammanhanget är dock att oavsett vilket alternativ Danne valt så kan han inte kritiseras nämnvärt för sitt agerande. Att det blir mål är ju en undantagsgrej som aldrig hänt tidigare. Ett hempass i boxplay är ju helt normalt i alla andra lägen, så varför skulle det i just det här fallet vara något annorlunda?
Det viktigaste är ju att han trots allt agerat med spelintelligens sett till de förutsättningar som jag redovisat härovan.
Att Danne sedan ber om ursäkt för sitt misstag ser jag till stor del som ett utslag av hans ödmjukhet och alltid låga profil vad gäller den egna insatsen öht, även om det naturligtvis är en uppriktigt menad ursäkt.
Kommentera