Brynäs IF

713960 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #842216

Sv: Brynäs IF - HV71 26/2-07
Huge: Jag pratade med Sjödda i söndags och då kände han sig mycket bättre jämfört med i fredags så det går fort framåt. Han såg även ut att kunna åka obehindrat så det är nog mer en försiktighetsåtgärd än något annat.

"Ditt första inlägg igår efter matchen antyder ju att det snarare var det taktiska, positionerna, avvägningarna etc, som inte stämde, vilket stämmer rätt bra om ser till hur det brukar utveckla sig efter ex ett hårt träningsläger där man tränar ner sig: benen och fysiken återhämtar sig först och därefter kommer det mentala, sas."

Nja, visst var det taktiken som brast men jag tror inte att det beror på formen eller att de skulle vara nedtränade på något sätt. HV gjorde förändringar i spelet och lyckades vända matchbilden till sin fördel. Som du säkert läst på brynas.se så öppnade matchen med positivt spel åt båda håll men att HV tog över helt. De utnyttjade helt enkelt de svagheter Brynäs har. Backar som inte fixar att slå ett bra pass och få en spelvändning direkt. Nej, de måste ta in pucken, behandla den och sedan slå sitt pass, helst till en backkollega som befinner sig i samma "höjd" positionsmässigt. Skillnaden i går var att så fort HV erövrade pucken i mittzonen eller på egen blå så slog de en passning direkt och fick ett bra läge att komma in i offensiv zon på ett ordnat sätt. Brynäs forwards låg ofta för långt ifrån och det gjorde att de var tvungna att stanna till för att ta emot pucken. Då tappades fart och det slutade med att man dumpade ner pucken och HV tog över.

Det verkar vara Boorks akilleshäl att kunna ändra spelet så att det väger över till vår fördel. Matchbilden brukar inte ändras förrän motståndarna går i den "svenska fällan" att man backar hem och spelar på resultatet för tidigt.

Ingenting gjordes från båshåll för att förändra matchbilden. Efter lönlösa försök att dyrka upp HV's styrspel så borde Boorken ha försökt göra nåt åt det, kanske skulle han ha gått ner på folk, kanske skulle han ha vaskat om, bytt in Hauthonen eller nåt. Nu nötte han på byte efter byte och ingenting hände. Brynäs hade skjutit TVÅ skott efter halva andra perioden. Det ena var ett nedlägg som hamnade hos Ersberg det andra var ett lamt skott från en dålig vinkel.
Kommentera