Brynäs IF

713800 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #959342

Sv: 2-0 underläge i fredags!!
65selander: Tittade på Modo-Brynäs tidigare idag, ett riktigt sömnpiller med två underpresterande lag. Det som slår mig är hur ofta Brynäs gör enkla misstag eller brister i enkla rutiner. Man har ofta överraska svårt att komma ur zon eller klara av första passet från back till forward. Det tycks som om spelarna inte vet riktigt hur det där ska gå till och vem som ska gå vart. När man rensar i egen zon är det flera spelare, framför allt Sjödin, som bara vill skicka pucken ut längs sarg istället för att vända upp i banan och passa pucken vidare. Hiettanen brukade leverera bra uppspel men inte nu längre. Han bör spela med Kakan, och Sjödin bör spela med Nolander eller, i väntan på hans återkomst, med Sunken.

Förstår inte heller varför man dumpar in pucken i anfallszon i PP. Om det är någon gång pucken ska transporteras in i zon så är det ju då. Jag tycker att det överlag är för mycket dumpande; Modobackarna stod och väntade vid kortsargen och var för det mesta först på pucken. Jag förstår att dump and chase minskar risken för spelvändningar vid offensiv blå, men nu ger vi väldigt ofta bort pucken.

Bland centrarna är det bara Lind som kan transportera in pucken i zon på ett anständigt sätt. Behovet av en bra center blir alltmer uppenbart.

Brynäs tycks välja att inte satsa på spelarförstärkningar. Vi ska svälta oss ur krisen. En mer offensiv linje hade varit att förstärka laget. Då hade resultaten börjat komma, kanske t o m en slutspelsplats, och därmed också publiken. Risken att man gör en ekonomisk satsning som inte ger resultat finns där förstås, men det gör också risken att vi hamnar i KS eller ingenmansland. De ekonomiska konseekvenserna av en eventuell degradering vill jag bara inte tänka på.
Kommentera