Café

48312 inlägg · 1042 ämnen

08:or...

782997 · » Till forumet


Sv: 08:or...
Kickan:
Han är färdigutvecklad till en god och bra svensk medborgare.
Det enda han anammat från "Luläää" är ibland ert "ja", som på ett näpet klingande lulemål blir "jaooo".
Kommentera

Sv: 08:or...
Kickan:
Stackarna hade nog med säkerhet utvecklat till en fördomsfull och insnöad människa, dvs en "luling".
Kommentera

Sv: 08:or...
friskan: Det var ju trist. Hade han blivit luling så hade han ju utvecklats till en god människa. Så vem i närheten har utvecklats till en bra människa? Killlen?
Kommentera

Sv: 08:or...
Kickan:

Det var ett ögonblick av svaghet. Jag tror att han har hittat vettiga kompisar att gå på hockey med på sistone.
Kommentera

Sv: 08:or...
JD:
Den var bra:-))
Kommentera

Sv: 08:or...
JD: Ha, ha. Hur kul som helst.
Kommentera

Sv: 08:or...

Skit i 08:orna. Hur ska skåningarna klara sig i 20 cm snö ?

Kommentera

Sv: 08:or...
Helg Ernest:
alla länsvägar, riksvägar och europavägar hör till Vägverket.
Sedan ligger skötseln av dessa ute på entrepenad och i Sthlm´s fall så är det Vägverket produktion som sköter om essingeleden bl.a.
Kommentera

Sv: 08:or...
Kickan:
Han är redan en fullkomligt underbar människa....................och han håller på Timrå.
Kommentera

Sv: 08:or...
Tubest: Ja, vägverket har väll bara hand om sk. riks/europa vägar.
Allöt annat är väll komunalt ?
Kommentera

Sv: 08:or...
friskan: Din son? Han kommer isf att bli en underbar människa. Se bara Knas brorsa som flyttade till Luleå och genast blev ståplatsande LHF-supporter, vilket hon inte riktigt gillade. En född MooDooist som inser vad som på allvar är hockey är ju underbart.
Kommentera

Sv: 08:or...
Kickan:
Ja ji...................jag har bidragit med en inflyttning till Lulestaden. Måtte han inte bli fördärvad.
Kommentera

Sv: 08:or...
Det andra "lulingarna" i första meningen skall strykas. Det skall bara stå "de från andra håll inflyttade".
Kommentera

Sv: 08:or...
friskan: Det är knappast de till Fjollträsk inflyttade lulingarna eller de från annat håll inflyttade lulingarna som skapar problem. Jag har själv varit inflyttad där i sex år och är egentligen halvfjollträsking sedan två månader efter att jag fyllde åtta eftersom mina föräldrar separerade då. Morsan flyttade till Fjollträsk, där jag efter det tillbringade varenda helg och en stor del av loven, om än jag bodde kvar med min pappa i norr under veckorna.

Norrifrån sprungna är fullt medvetna om att det kan komma snö i Sverige i slutet av oktober/början av november. I vart fall fattar alla som är åtminstone normalbegåvade att om massmedia tipsar om extrema snöfall i Fjollträskregionen och närliggande regioner så är det läge för fjollträskingarna att byta till vinterdäck. Problemet där är infödingarna som tror att de står över allt och klarar sig helskinnade ur varje situation om än de - om de varit åtminstone nomalbegåvade - borde ha insett att strategin sommardäck året runt i Sverige inte är någon bra idé. Inflyttade fattar oftast hur det egentligen ligger till, medan framför allt killarna med kotlettfrilla tror att de lever i tropiskt klimat.
Kommentera

Sv: 08:or...
Kickan:
Och en stor procent av dem är nedflyttade "lulingar".
Kommentera

Sv: 08:or...
Frasse:
Vägverket ansvara endast för en liten del av vägnätet i Sthlm, det mesta ligger hos de olika kommunerna.
Kommentera

Sv: 08:or...
Kickan:

Liten upplysning bara, endast sopbilar som får ha dubb i däcken:-)
Men nya välmönstrade vinterdäck finns till bussar likväl som till lastbilar.
Kommentera

Sv: 08:or...
Kickan:
Inte ofta jag bryr mig om folk som har mindervärdes komplex för att de inte bor i rikets huvudstad.
Men när jag läser denna "Fjollträskarna är definitivt mindre begåvade än genomsnittet i landet" typ av uttalande då måste även en lugn 08:a som jag ställa mig frågan vad snackar du om.

Har du komplex för att du bor i ett område av Sverige där solen bara visar sig 6 månader per år ?
Eller är det så att det är Stockholm som företelese som får dig att komma denna typ av uttlande.

Visst har du rätt i dina åsikter angående lokaltrafiken i Stockholm.
Att vi bor i ett land där det faktiskt är vinter 2-6 månader per år kan inte komma som en överaskning.
Dock ligger inte felet endast hos SL utan även hos vägverket som ansvarar för snöröjningen då dessa också verkar helt oförbereda när snön kommer.
Kommentera

Sv: 08:or...
Bragd-Birger: Man förvånas alltid över att snön och vintern alltid kommer som en total överraskning för Fjollträskarna, oavsett vilken dag på året det är. Man kan få vänta 30-60 minuter längre på att planet skall lyfta från Arlanda eftersom de tror att de har tropiskt klimat och klarar sig med mindre än hälften så många avisningsmaskiner som skulle behövas.

De flesta fjollträskare som kör bil väntar med att byta till vinterdäck tills efter jul. Fram till dess orsakar de trafikkaos och skitnödiga Fjollträskare som fastnat (och delvis orsakat) kaoset sätter sig och skiter mitt på vägarna eftersom det trafikkaos de själva orsakat gör att de inte kan ta sig hem på ett par timmar. Fjollträsks lokaltrafiks bussar står kors och tvärs över vägarna och stoppar upp trafiken. Fastnar en buss i en backe så skickar de ut en ny och hoppas att den ska ta sig upp med likaså odubbade däck. Jättebegåvat! Resultatet blir ännu mer kaos.

Fjollträskarna är definitivt mindre begåvade än genomsnittet i landet.
Kommentera

Sv: 08:or...

Å fan, Salle:
Tack för infot.

Men håll med om att tanken om mystiska nödlandade helikoptarar kring M.Guru kittlar fantasin mer än att 'förhindra snö i avgasutblåset'.

Kommentera

Sv: 08:or...
El Maco: Nä, aldrig. Själv har jag blivit påkörd tre gånger på E-4:an när någon jävel upptäckt att det plötsligt inte går att tvärnita, vinterdäcken till trots.
Kommentera

Sv: 08:or...
Bragd-Birger: Vafan, utanför tullarna är det aldrig halt och är det det kör man inte i diket.
Kommentera

Sv: 08:or...
MorganaLefaey: Jag har då aldrig sett någon som 'inte använder någon form av vinterdäck' i Stockholm.
Att det däremot finns idioter som blir tagna på sängen av den första halkan bestrides icke. Men så är det sannolikt även i norr. Skillnaden är att det är sisådär en halv miljon fordon på en jävligt liten yta i Stockholm, att jämföra med tio bilar som sladdar runt macken i Sörmjöle. Räcker med en buss som tvärställs i en backe för att tiotusentals blir direkt berörda, och det tiodubbla indirekt.
Kommentera

Sv: 08:or...

Metal Guru: Det var inget hemligt dom täckt in. Det är så enkelt:
- Att man täcker vindrutan för man vill inte skrapa dessa plexiglasrutor för dom repas jättelätt.
- Man täcker fenestronen (stjärtrotorn) för att den inte skall börja rotera i vinden. Denna kräver nämligen oljetryck för att få tillräcklig smörjning och kan "skära" annars.
- Man täcker avgasutblåsen för att förhindra att snö/vatten tränger in i gasturbinen (motorn).

[url=www.polisen.se/inter/mediacache/4347/29636/polishelikopter_300dpi.jpg]Bild på Polishelikopter som inte är täckt[/url]

Kommentera

Sv: 08:or...
ekan68:
Sådana petitesser som avstånd är bortrationaliserat här. Man kommer fram MYCKET snabbare om man bara har 10m istället för 100m till bilen framför.

Vi pratar om en 90%-ig intjänande av tid, vilket är enorma tisdrymder i ett samhälle där vi flänger mellan jobb, skjutsa barn till aktiviteter, handla, gå på banken, hålla den bättre hälften på gott humör, skjutsa barn till andra aktiviteter och åka och tanka.
Kommentera

Sv: 08:or...
LL: Ett annat stort problem som 08:orna har är att de inte atr ut avståndet. Trots sommardäck och halka skall det ej vara mer än en halv billängd till framförvarande bil. Annars kan det ju komma en bil och tränga sig in... Fick gå från Skarpnäck till Vendelsö igår då all busstrafik ställdes in i länet, och då ser man en hel del idoter som skall köra om, det gick ju bara i 30 km/h på en 70 väg!
Kommentera

Sv: 08:or...

LL:
Jag har kört bil i stockholmstrakten tillräckligt länge för att kunna säga att 'den första halkan' och 'den första snön' kommer som en total överraskning för tillräckligt många bilförare i 08-land, och att dessa inte har någon aning alls om hur en bil beter sig då underlaget förändras till det sämre.

I en kort uppförsbacke ut från en bensinmack kan du se en förare spinna loss sin bil i fruktlösa försök att komma ut på det allmänna vägnätet. "Gasar jag tillräckligt mycket, borde jag ju få fäste nång gång..." Kommer han upp, nix pix icke då. Däremot far han i sidled fram och tillbaka.
Detta fenomen ser du aldrig i Knäckebröhult.

Kommentera

Sv: 08:or...

LL: Efter att ha bott både i Stockholms området och på norrlänska vidder så kan jag väl säga som så, att under min tid där nere upptäckte jag att väldigt många inte använder någon form utav vinterdäck vilket medför att en person börjar sabotera i trafiken och skapar på så sätt en kedjereaktion som blir längre och längre och senare sett till så att det blir stopp.

Sedan att säga att den genomsnittliga föraren i söder är bättre än en norrlänning kanske är sant, däremot så brukar en som utsätts för snö en längre stund lära sig att hantera den situationen bättre. Så att tro att de är bättre förare i halka och snö det har jag svårt att tro.

Kommentera

Sv: 08:or...
Metal Guru: Men problemet igår var inte att folk krockade eller körde av vägen, problemet var att det var perverst halkigt och att det helt enkelt inte gick att köra fortare än krypfart på många ställen. Det är en myt att folk i 08-området generellt skulle vara dåliga bilförare och inte kunna hantera halka. Även jag odlade med framgång den myten innan jag flyttade hit, men jag vill med några års erfarenhet av Sthlm påstå att den genomsnittlige 08-föraren är en bra mycket bättre bilförare än tex den genomsnittlige Luleåbon. Sedan är problemet att vägnätet redan under optimala förhållanden är mer eller mindre överbelastat under rusningstrafik, och uppstår då en störning av den här typen så blir det tvärstopp.
Kommentera

Sv: 08:or...
korrigering, 65selander:
Största felet är idioterna som inte anpassar körsätt efter skick på faktisk vägyta, däck på bilen och motorstyrka under huven.
Kommentera

Sv: 08:or...

TIKbiff: Det är kaos i Sthlm nu, folk äter på varandra och det är upplopp.

Inte underligt att fjällräddningen har fullt upp med turisterna hemma när dom inte hittar hem från krogen ;-)

Största felet är idioterna som försöker köra med sommardäck fast det är rena isgatorna.

Kommentera

Sv: 08:or...

Lumber Jack: Det man kan fundera över är om det inte är någon iq förhöjande utbildning som skall tillföras istället. En vän till mig åkte upp till norrland nyligen från Stockholm. När han bytte om till vinterdäck kom grannen ut och skrattade och sa: Varför ha vinterdäck på? Det har aldrig behövts i stockholmsområdet.

Där är nog en väldigt stor förklaring till varför det blev så kaos som det blev.

Kommentera

Sv: 08:or...

TIKbiff:
Ja, hos mig så nödlandade en polishelikopter på fältet utanför mig i går kväll. Den står nu lite på sniskan på det något ojämna gärdet i vintersolen morgonsken.
Något mysko är att man bemödat sig med att täcka över tre partier av helikoptern med preseningar, väl påtejpat - som för att dölja någon hemlig spaningsutrustning - vindrutan, delar av stjärtpartiet (nej, inte registreringsmärket), och i 'nackskinnet'.

Det kom ju runt 10cm snö här, så jag förstår att väglaget var dåligt där uppe i skyn.

Kommentera

Sv: 08:or...
Lumber Jack: Äh, man inför en speciell avgift på bensinen i resten av landet som skall gå till inköp av vinterdäck till alla Stockholmare.
Kommentera

Sv: 08:or...
TIKbiff: Undra om man inte kan satsa lite av vägtullsavgifterna på förarutbildningar av bilister söder om Dalälven?
Kommentera

08:or...
Tänk så mycket skit i stockholm..

”Folk bajsar på vägen”
Kaos utbröt på Essingeleden. Många övergav sina bilar och fortsatte till fots när köerna inte rört sig på timmar.
– Snart måste jag smälta snö och lapa i mig. Jag har suttit här i snart fem timmar utan mat eller vatten och börjar bli snurrig i huvudet, säger Mikael Ivarsson, 58.
– Folk går ut ur sina bilar och bajsar på vägen. Det är totalstopp, man tar sig inte framåt."


Frågan är hur många som satt där på vägen?
65Selander, kan vi få en rapport om läget :-D
Kommentera

782997 · »