Café

48283 inlägg · 1042 ämnen

Vad tycker ni?

667071 · » Till forumet


Sv: Vad tycker ni?
Helg Ernest: Absolut, varför skulle människor ta ansvar för sina handlingar...
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Selina: Alla krig är relions relaterade.
Mao. det är Guds fel att det är krig på jorden.
Ta bara Israel/Palestina.
Palestinerna hävdar att det står i deras bibel( Även i vår också) Att Abrahams söner skall ej få någon platts på jorden ( Judarna=Israelerna)
Israelerna vägrar släppa Jerusalem, kristendommens vagga till Muslimerna ( Palestinierna)
USA vs Irak (Ultramuslimer/terrorister/Tallibaner osv.) fast iofs en täckmantel för att komma över oljan.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Selina: Jag har inget vapen.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: Iofs så är väl rätt många krig religionsbaserade...så då kanske vi skulle ta till vapen istället för att käfta med varandra.=)
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Selina: Tänk om alla svenskar lade ut en matta på marken och vände sig mot öster och bad fem gånger om dagen. Då skulle vi inte behöva föra den här debatten.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: Om Peter Forsberg kom hem till Ö-vik igen för att spela hockey och Modo betalar hans lön och lägenhet.
Tror du att dom gladeligen skulle fortsätta med det kontraktstiden ut om Peter hävdade att han inte kunde spela matcher på x antal månader pga en övertygelse han har?
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: Vilket var hennes arbete!
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Selina: Li Fen har inte vägrat arbeta. Hon har vägrat att fortsätta spela.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: Vad har min näsa med den här diskussionen att göra? Eller tänker du bara börja glida över mot små fina personangrepp och börja förlöjliga mej?

Jag gillar inte heller uttalandena som ledaren gjort, och jag försvarar dom absolut inte! Men däremot har jag en viss förståelse för att arbetsgivaren blir satt på pottkanten eftersom det verkar som om dom inte fått någon som helst förvarning, plus att dom är väldigt beroende av henne.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Helg Ernest: Läs om, läs rätt. Har inte sagt nåt om vad som är okej och inte okej. Påpekade bara att en elitidrottare utan motivation knappast fortsätter att vara obesegrad (som Li Fen faktiskt är), även om det inte finns något hinder rent fysiskt. Du är rätt naiv om du tror hon fortsätter prestera som tidigare så länge hon är övertygad om att spelandet är skadligt för barnet.

Dessutom har hon inte sagt att "hon inte känner för det". Hon är övertygad om att det sätter barnets hälsa på spel. Det är en viss skillnad. Givetvis har klubben all rätt i världen att bryta kontraktet med henne pga detta, men det är en viss skillnad mellan att göra det och att agera som Algotsson (eller vad han nu hette) påstås ha gjort.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Helg Ernest: Du menar att alla elitidrottare skulle vara undermedvetet styrda av sin kulturella bakgrund i Kina, här i sverige?


Hur tycker du att Inge Andersson uttalanden står sig då, rent principiellt?
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: Tänk om alla skulle resonera som henne ?
Hon måste ju förstå att det är en regelrätt arbetsvägran , så länge hon inte kan uppvisa läkar intyg på att hon inte är arbetsför.
Det är ju själva principen på hennes tillvägagångsätt som är fel.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Chief: Så då är det ok att jag säger till chefen på måndag, jag vill inte jobba idag , jag känner inte för det och det skulle vara en OK anledning ?
Hur länge tror du det dröjer tills jag får sparken ?
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Selina: Jag begär inte att du skall tänka längre än din korta näsa.

Om det nu är så att Li Fen är kuturellt bunden till sin övertygelse att hon inte kan idrotta på grund av graviditet, så är det ju så. (Set är en svensks rättighet.) Hon förklarade sin situation och övertalades att spela en match men ansåg sedan att hon inte kunde spela mer.

En normal arbetsgivara hade då föreslagit en ommplacering och hjälpt henne i den svenska regeldjungeln, som man rimligtvis inte kan kräva att hon skall kunna allt om. De hade inte betett sig som svin mot henne.

- Kanske visste hon inte ens om att hon var gravid en månad innan heller.

Li Fen är så övertygad om att det här är det säkra för sitt foster att hon väljer att inte spela oavsett vad konsekvenserna blir. Det är kurage.

Du vägrar inse att det är de sviniga uttalandena som jag/vi vänder oss emot i första hand, inte om TBKB gjort formellt rätt eller inte.


Som sista motfråga: Tycker du att Li Fen skall ställas under samma samhällsrättigheter som t.ex. vård av barn, när hon väl fött sitt barn och är tillgänglig för spel igen? (Jag förutsätter det eftersom du talar om att alla skall behandlas lika.)

Inge Andersson tycker inte det.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Selina: Om man inte gör det är det väl inte så konstigt om arbetsgivaren blir tagen på sängen om man bara helt plötsligt säger att man inte kan jobba längre?
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: OMPLACERING! Det är ett krav att man ansöker om omplacering en månad innan man kan få den!
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Selina: Ansökt om vad en månad i förväg?


Vart är andra sidan av historien?
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: Så hon hade ansökt en månad i förväg?

Misskreditera? Är det det man gör när man antar att det finns två sidor av en historia?
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Selina: Eller misskrediterar du Li Fen med vilje bara?

Kravet från klubben (Inge Andersson) var att hon skulle spela, annars var hon opålitlig, en svikare etc. Inte ens när barnet var fött kunde man enligt honom någonsin fler gånger lita på henne. Rätt var det är så kunde hon ju hänvisa till sina "rättigheter" med barnledighet, vård av barn osv. precis som alla andra.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: Missförstår du mej av vilje bara...eller?

Att alla ska behandlas lika avser att vi alla ska följa samma regler! Det har självklart inget med att göra hur länge man kan arbeta, vilket jag faktiskt tror att du förstår.

Jag tror att det är osmidighet från båda parter som ligger bakom det här fallet...
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Selina: Alla skall behandlas "lika". Så för att min fru kunde jobba ända tills det endast var fem timmar kvar innan hon skulle föda(vid en av graviditeterna) , så skall alla andra kunna det också?

Finns det inte andra sätt att behandlas lika i en sådan situation?

Omplacering är ju det självklara, precis som du säger. Inte att man rabiat hotar och önskar och bistår med all världens olycka, som i det här fallet.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Helg Ernest: Så länge hon själv inte vill spela hade hon knappast radat upp vinster inte.

Det de flesta har reagerat över är väl egentligen inte frågan om hon kan eller inte kan spela, det är väl behandlingen av henne. Kommentarer om risfält och underförstådda hot om att hon ska ut ur landet etc. Visserligen har ledaren säkert uttalat det mesta i affekt och av frustration (och sen är väl kvällstidningarna inte sena att vinkla saker heller...), men såna uttalanden låter rätt hårda.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Helg Ernest: Oavsett våran diskussion här på HS, så har ändå TBTK krypit till korset efter att sponsorerna pressat lite.

www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=672&a=516568&previousRenderType=6

www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,769174,00.html

www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,769176,00.html
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: Vad är det du vill ha fram egentligen?
Är det något fel med att jag tycker att alla människor ska behandlas lika?
Skulle jag bli gravid och inte få möjligheten att bli omplacerad är det försäkringskassan som beslutar OM jag har rätt till att vara hemma med havandeskapspenning.

Sen har jag redan skrivit en gång att jag inte påstår att klubben har agerat korrekt...
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: I det här fallet var de ju en kinesiska som det inte ens syns på att hon är gravid, som vart rådd av sina landsmaninnor att avstå fysisk aktivitet. Hon har förmodligen kunnat fullföljt säsongen utan en förlust
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Selina: Räcker det inte att hänvisa till att en kines kan stå böjd i ett risfält hela dagarna till och med åttonde månaden och då borde en svensk kunna det också? Vad konstigt. Vi svenskar skall tydligen klemas bort.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: Nä, men du skall inte tro att hon bara kan gå hem för det.
Inte ens sjukskriven skulle hon bli.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: Nä vilket är anledningen till att man ansöker om att få bli omplacerad. Det krävs det att man anmäler det till arbetsgivaren en månad i förväg.
Alltså räcker det inte med att diskutera saken med andra kinesiska idrottare!
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Selina: "klara av sitt jobb"

Så du tror inte det spelar någon roll ifall hon vinner eller förlorar matcherna? Med tanke på att hon aldrig förlorat någon match i sverige så kanske de anser att hon måste vinna, annars så "klarar hon inte av sitt jobb". Förlora kan väl vem som helst göra.


Om en gravid kvinna - som är uska - plötsligt inte klarar av att lyfta tungt eller brottas med aggressiva patienter, klarar hon då av sitt jobb?
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: Ja för en pingisspelare så är det väl antagligen att träna och spela matcher...eller?
För en USKa varierar det en hel del beroende på var du jobbar. Men det är inte ovanligt med tunga lyft, aggressiva patienter,läkemedelshantering osv.
Eller är det en djupgående arbetsbeskrivning du är ute efter?
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Att feministerna och de värdeliberala packet snart har infekterat hela samhället, samtidigt som vi sjunker i välfärdsligan och folk, främst kvinnor/flickor, mår allt sämre. Landet lagom gräver sin egen grav i sina försöka att vara "rättvisa och jämlika" i alla möjliga och möjliga lägen. Destroy - erase - improve, säger jag om nutidsandan.

Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Helg Ernest:
Var det inte Malin Bayard som tävlade i hästhoppning i 6 månaden?
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Selina: Definiera "klara av sitt jobb"

För en undersköterska.

För en elitidrottare.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Bissett19: Ja nu har i alla fall klubben gjort en pudel.
Ledargubben tar timeout efter kommunens påtryckningar...
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Chief: Jag förmodar att den där Inge inte heller har några förstahandserfarenheter, om det nu inte är så att han är någon form av medicinskt mirakel och själv fött fram sina ungar. Fast klavertrampsexpert verkar han ha blivit i varje fall.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Chief: Självklart är det individuellt!
Det jag tycker är märkligt, är att så många verkar tycka att det är helt upp
till henne. Ni måste ha mycket snällare arbetsgivare än vad jag har.
Min skulle definitivt kräva ett läkarintyg i ett sånt där läge...
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Selina: Vad man klarar eller inte klarar under graviditet är väl rätt individuellt? I min bekantskapskrets har jag både tjejer som aldrig mått sämre än under den tiden och tjejer som aldrig mått bättre. Tror det är svårt att säga nåt om att "X klarar det och det därför måste du fixa det här". Känner tjejen själv att hon inte mår bra och inte vill riskera nåt så är det väl upp till henne?

Fast vad vet jag, har ingen förstahandserfarenhet på området.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
65selander: Och vad säger lagen om du vägrar arbeta då? Vore ju intressant att veta...för då kan vi ju bara strunta i jobbet och ändå plocka ut lön.

NuMo: Är det inte att vägra att jobba då?
Jag påstår inte att klubben har agerat korrekt, men jag kan inte heller förstå varför en vältränad(?) pingisspelare skulle ha svårare att klara av sitt jobb i andra graviditetsmånaden, än vad tex en
undersköterska på en underbemannad avdelning har.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: Jo, inte för jag försvarar "Grisen" .
Men jag kan nästan slå vad om att det är en vinklad artikel.
Säkert ett hoppussel av lösryckta sitat.
Klubbkamraten som försvarade henne, tänkte du på att hon möjligen kan vara "Grisens" fru eller dotter ?
Så jag tycker det ligger en gravad hund i hela storyn
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
knaskamilla: Övriga pingisklubbar i sverige fördömmer ledaren i TBK. TBK är arbetsgivaren, det är ju sant, men elitidrott är inte som att sitta på en kontorsstol hela dagarna som en del tror. Inge Augustsson resonerar på samma sätt som blyga män som tar hit Thailänska flickor för att få en kvinna i huset men sen inser att de är hitlurade och utnyttjade och "bryter kontraktet". - De otacksamma slamporna.


www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?typ=db&namn=181021&intUnitID=
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Selina: "vägrar jobba" Ja, du har rätt. Mer moraliskt hade naturligtvis varit att stå där på samma fläck och plockat de bollar hon kan. Ingen kan begära att hon skall spela bättre än vad hon tycker sig kunna. Det går inte att hänvisa till 118-0 i segrar i det här fallet.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo:

Det känns på något vis overkligt att den där klubbdirren, eller vad det nu var, ska ha sagt det där om risfälten. Ifall han verkligen gjort det (och inte bara blivit felciterad) borde han...stenas, kanske.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Selina: Svensk lag säger väl att du får inte sparka någon bara för att dom är gravid.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Numo: Ja men dom är väl ändå hennes arbetsgivare? Vad är det då för
konstigt med att de tar tillbaka lägenheten dom står för och andra
löneförmåner om hon vägrar jobba?
Hade tjejen skaffat ett läkarintyg tvivlar jag på att klubben hade
satt hårt mot hårt. Det får väl ändå finnas nån måtta med daltandet av våra idrottsstjärnor, samma lagar som vi andra måste följa ska även gälla dessa!
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Helg Ernest: Kontraktet vill klubben bryta och det verkar hon ju gå med på. Däremot så verkar ju den där ansvarige mannen rabiat och hotar med olika saker för att göra livet svårt för henne, i stället för att säga som vanliga människor: Ok. Grattulerar till att du skall få ett barn. Lycka till i fortsättningen. Du har givit oss väldigt mycket, men nu har du hittat din lycka. - Det finns viktigare fundament här i världen än att spela spel.


Att hänvisa till att asiatiska kvinnor går i åtta månader börjd i ett risfält tenderar rasistiska ståndpunkter. Tur att hon inte är neger, om man tänker på det.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?

Helg Ernest:

Om det visat sig att jag vore gravid i andra månaden skulle jag också i pur förskräckelse hoppa av vilket jobb som helst.

Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: Jo, men som jag tolkat det som stod hade hon ju inga besvär.
Utan hon vart rådd att avstå från pingisen av sin landslagskolegor.
Dvs. Kinesiskor. Det finns många kvinner som inte ens vet att dom är gravid i andra månaden. Enl. svensk lag är hon ju inte sjukskriven.
Mao kontraktsbrott rent juridiskt.
Sen att det förmodligen är en kulturkrock är ju en annan sak.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
Helg Ernest: Jo, men jobbet är ju ledigt. Det är ju bara att ta det. Eller hur?

Frugan jobbade till tio på dagen den dag barnet föddes, vilket skedde halv två. Detta trots att hon knappt kunde röra sig pga. foglosningar och de problem de för med sig i form av rygg och höftproblem etc. Jag antar att hon fick löneavdrag för de timmar hon missade under sin graviditet. Ingen har då anklagat henne för att ha gjort ett kontraktsbrott. Jag är dock övertygad om att hon inte skulle ha spelat ping pong så länge.

Under denna graviditet så klarar hon inte av förra gångens bedrift. Konstigt för det borde väl gå att överträffa sig själv om det nu är en prestation det handlar om.

Li Fen har ju själv sagt att hon väljer graviditeten och barnet före pingisen och pengarna. Så vart är problemet egentligen? Förutom en försmådd elitidrottsledare som inte klarar av att se utanför sin egen horizont. Att misskreditera, önska henne och dessutom bistå med så mycket elände som möjligt för henne som utpressning eller snarare, hämnd. Nä, det är bara för mycket.
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: Att din fru mådde dåligt i början berödde nog på att hon fått i sig dåliga gener ( Skämtar med dig gammle man)
Kommentera

Sv: Vad tycker ni?
NuMo: Finns det någon elitidrottare som inte har sin sport som yrke = inkomstkälla ?
Kommentera

667071 · »