Café

48370 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1267537

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
scim: Jag tror många gillar att Maria sticker ut genom att inte framstå som lätt retarderad vilket de flesta andra partiledarna gör. Vem förutom Maria gör ett någorlunda begåvat intryck av ledande politiker på vänsterflanken? Jag kan inte komma på någon alls. Göran Persson lyckades rensa undan alla socialdemokrater med egen hjärna och vänstern verkar ha fallit tillbaka i någon form av kommunistisk fåra. 2.0 på högskoleprovet är inte bara tur.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
För att citera dunderklumpen: ”Huuuualigen”

Det verkar som högerspöket attackerar från alla håll så fort man bara nämner kvinnor på annat sätt än som smycken. Jag är ingen komplett vänsternisse, jag kan se förtjänster och tillkortakommanden på båda sidor. Men tror man att Wetterstrands största förtjänst är att hon bara är söt, då tror jag faktiskt att det har blivit lite väl grabbigt, som ett hockeyomklädningsrum. Det låter nästan lite, ska vi kalla det, littorinskt. Det borde väl räcka med att rösta blått, man behöver inte vara misogyn för det. Får man fråga om det varit någon bra kvinnlig politiker sedan Thatcher?

Slutprovocerat.

Jag röstade på det blå laget förra valet, men kommer nog inte göra det denna gång. Jag tyckte att vi behövde en skjuts inom jobbfrågorna, Det kan vara bra att lägga undan prestigen och boosta de frågor som behövs bäst. Det var alltså jobbfrågorna, de som Fredrik och Anders lite diffust kallar arbetslinjen. Nu kanske det var lite svårt att kontrollera resultatet i och med den ekonomiska krisen, men att underlätta anställning osv var nog ett måste, det höll förmodligen också sossarna med om, utan att erkänna det. Jag tror också att skattetrycket hade passerat gränsen för rimlighet. Det finns en skärningspunkt där skatter inte längre fungerar, där staten förlorar mer än de vinner, likt en luftvärmepump. Skoldebatten mådde också bra med något annat än den likriktade och något stereotypa kommunala skolan.

Men vad jag inte hade räknat med, vilket jag borde, som man alltid får vilket parti man än röstar på, att man får flera frågor som man kanske inte alls håller med om. Första gången jag ångrade mig var när vår svenske försvarsminister i TV försvarade trampminor. En av de sjukaste saker människan någonsin uppfunnit. Det stod han i TV och försvarade.

Sen var det här med A-kassan. A-kassan är en försäkring. Denna tog de jävlarna bort för en massa människor. Även min rök. Nu har jag inte utnyttjat a-kassan någon gång. Men de snodde bara min försäkring utan att jag kunde göra någonting, utan ett ord, ingen ursäkt, ingenting.

Det tredje och sista problemet för mig var när alliansen beslöt att alliera sig med den konservativa camorran, den som styr amerikansk utrikespolitik, den som fördubblade antalet amerikanska militärbaser runt omkring i världen, den som innehåller 70-80 miljoner kristna fundamentalister som tror att jorden är 6000 år, den som återinförde tortyr som förhörsmetod, den utrikespolitik som styrs av den israel-amerikanska lobbyorganisationen AIPAC. Den som hatar liberalism och humanism och även muslimer. Den som har krig som affärside, den som hellre startar oljekrig än att ändra på sig själv, de som ser sig själva som ett utvalt folk.

Om jag kan få politiker som inte tolererar denna farliga grupp, då kan de få min röst. Jag har svårt att rösta på mesar som inte vågar säga ifrån till dessa.

Fast o andra sidan kan jag heller inte tänka mig att rösta på några företagsfientliga som säger nej till Europa. Det går inte.

Som ni hör blir det svårt att rösta. Damed if you do, damed if you don’t, eller som man säger på svenska, hur man än vänder sig har man arslet bak.

Den debatt jag refererade till var inte den i Agenda utan från Utbildningsradions program Skolfront. Enligt de bedömare som jag läste dagen efter, både blåa och röda, var Wetterstrand på ett enastående humör och snodde Björklunds argument.

Åter igen, det som MP vinner på är att de är det är ett parti som lyckas ta ett helhetsgrepp på vissa frågor. Där vissa bara pratar ekonomi, pratar MP både ekologi, sociala frågor och ekonomi. Ta t ex den läckande oljekällan i mexikanska golfen. Jag har enbart hört ett parti som diskuterar detta som ett ekonomisk, socialt och ekologiskt problem. Irakkriget och den läckande källan hänger ihop, den finansiella krisen och läckan hänger ihop, t o m Ship to Gaza hänger ihop med källan. Björklund skulle nog bara fnysa och mena, likt republikanerna, att det är BP:s fel. Att invadera oljerika länder och borra på 1500 meters djup är exakt samma problem. BP är bara ett litet verktyg i denna icke hållbara utveckling.

Det är möjligt att det finns fler som lyckas se bakom problemet, just nu gör bara MP det.

Sen vad det gäller Littorin så diskuterades detta återigen i P1:s Studio ett där bl a Lena Mehlin på AB medverkade. De hade också med någon veterare från liberala Expressen som dumförklarade DN och Littorins mailintervju eftersom det inte gick att bevisa att det var Littorin de hade mailkontakt med. Han hade visst fyra dagar på sig att förklara eller att dementera att han hade köpt sex. Istället grät han ut och skyllde på att media jagade hans barn, vilket inte ens var sant.

Ja, man vet inte vad man ska tro.
Kommentera

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
Wayne Gresky: Nä, jag var kanske lite orättvis mot Wetterstrand i jämförelse med de andra partiledarna hos de rödgröna.

Ohly debatteknik består mest i att hånle och kasta moraliska klyschor mot sin motståndare. Sahlin å andra sidan verkar tävla med sin kollega Östros om att hinna med mest nedlåtande påståenden om sina antagonister på så lite tid som möjligt.

Wetterstrand å andra sidan utstrålar ofta intelligens, men jag vet inte om hennes självsäkerhet går överstyr för i många debatter framstår hon mest arrogant.

Jag tycker många hos Alliansen har ett betydligt mer avslappnat sätt att föra debatter, främst Borg och Reinfeldt som jag uppfattar som mycket lugna och sakliga. Det reflekteras f.ö. väl i den undersökning om vilka svenskarna helst skulle se i en regering som nyligen presenterades.

Oavsett vilket så kommer jag sannolikt inte rösta på något av blocken det här valet.

Håller förresten helt med dig i det inlägg du skrev direkt efter det jag svarar på.
Kommentera