Café

48312 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1388285

Sv: Är dödsstraff för lindrigt?
Metal Guru: Ja men naturligtvis måste det finns lagar och förordningar, naturligtvis måste det ställas bortom all rimlig tvivel innan man sätter någon i en elektrisk stol eller whatever. Det är inte direkt varje dag en sån här människa får utlopp för sina vidriga planer i, åtminstone inte på ett sätt som resulterar i ett sånt här massmord.

Vad tycker du själv är ett lämpligt straff för någon som har tagit 80-90 människoliv och rivit sönder tillvaron för flera hundratals människor för kanske resten av deras liv? När du ändå inte är så mycket för konkreta gränser, hade du velat sätta Stalin eller Hitler på Kumla också och vad tror du i så fall att den allmänna opinionen hade varit mot ett sånt beslut?

Jag tycker att det är intressant att du använder ordet "väldigt sannolikt" när det finns överväldigande bevisning, massor av vittnen och faktumet att han har erkänt. Menar du att en person som Behring, ska förvaras på livstid i en cell IFALL det finns en teoretisk chans att 30 vittnen tar tillbaka sina uppgifter, en kula av annan kaliber hittas i vattnet utanför ön och han tar tillbaka sitt erkännande?

Jag har aldrig sagt att jag är FÖR dödsstraff, jag tycker att det är en bisarr tanke att låta en domare eller en samling jurymedlemmar avgöra om en människa ska leva eller ej. Men jag tycker att det är minst lika sjukt att en dåre ska kunna förvägra 80 ungdomar ett liv bara för att sedan hamna i en cell med bättre levnadsstandard än vad en peruansk bonde har trots att han slitit ett helt liv för att istället föda 5-10 personer.

Du får tycka att det är ett banalt resonemang men vi pratar om två olika saker. Med hänsyn till vanliga människor så ser jag gärna att en sån här dåre inte har kontakt med en annan människa igen. Du pratar om en juridisk rättvisa inom ramarna för ett system som är skapat för att rehabilitera avvikande personer.

Jag pratar om "skadereglering"/damage controll för de människor som på endera sättet måste leva i skuggan av hans avskyvärda brott.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Är dödsstraff för lindrigt?

Karln ska och kommer att låsas på en anstalt. Där bör han undersökas och djupintervjuas av rättspsykriatiker, att avrätta honom vore ett rent slöseri. Experterna ska givetvis ges en möjlighet att lära vad det är som skapat denne person och kanske lära hur man kan upptäcka andra med liknande problem.

Det finns trots allt möjligheter till positiva vinster med inte utplåna honom från jordens yta som vida överstiger det kortsiktiga välbefinnande öga för öga-människorna kommer att känna när arkebuseringens krutrök lagt sig.  

Kommentera