Café

48408 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #959802

Sv: Bomber och Granater!
difzi:
Nu är det här svaret lite draget till en extrem gräns åt andra hållet. Men tänkte bara att man kanske skall se det ur andra perspektiv också.

 Helt tragiskt att slänga in en smällare till en hund. Men dessa personer är nog inte lämpade att ha hand om något som på något sätt kan vara farligt för allmänheten. Läste någonstans att det var ett antal personer som vid ett ställe stått och skjutit raketer mot den folkmassa som var där för att se fyrverkerier och även de borde få känna på livremmen.

Men att förbjuda fyrverkerier är jag klart emot. Det är vackert och enbart tillåtet på 2 dagar om året. Man kan söka tillåtelse för att  få skjuta på andra dagar och smällare som man själv hade när man var ung är inte heller längre tillåtna.
Som någon sa så är fyrverkerier farliga då flertalet nyttjar dem när de är fulla. Men det man borde se till är i stället att folk lär sig att va nykter när man ska leka med dem. Även bilar är farliga när folk kör under alkoholpåverkan. Och vi kan väl inte direkt förbjuda bilar för det.

Det är även synd att hundar kan bli rädda för dessa ting och jag är glad att man tränat hunden för fågeljakt så han reagerar inte alls på detta. Men även där så kan man börja fundera på vad som är ok eller inte att göra för att se till andras välmående. Ska man förbjuda djur på stan så att inte de som är rädda för hundar behöver känna obehag? Ska man tvinga folk att ha sina katter på enbart sin tomt istället för att smyga omkring på andras tomter?

Nu tycker jag att det här med bilarna är ett enkelt problem att lösa då försäkringsbolagen kan höja försäkringen med 10.000 per år för de som inte har en installerad alkomätare i bilen och då är det problemet löst. När det gäller fyrverkerier så är det kanske inte lika lätt. Kan man göra någon form av test man måste genomgå för att få köpa ut fyrverkerier vilket borde minska mängden som används. Kan man ha ett område i varje by där man får nyttja dem och inte i villaområden. Ja det finns många sätt men kan inte själv finna något bra.



Kommentera