Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Inlägg #1425214

Sv: Tunga, onödiga skador
Huge: Då kan jag och min sambo upprätta egna regler som gäller i vår lägenhet då, som inte stämmer överens med Sveriges lagar? Eller?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tunga, onödiga skador
Jensen_12: Försöker du antyda att Svenska Ishockeyförbundets regelbok inte skulle överensstämma med Sveriges lagar och att man isf skulle få göra vad som helst på en hockeyrink?
Lagstiftarna hade knappast godkänt ishockeyns regelbok om den hade ansetts bryta mot samhällets och lagstiftarnas uppfattning om vad som är tillåtet eller inte.

Och fortfarande: du får inte göra vad du vill på en hockeyrink utan att riskera t.o.m fängelse.
Inte konstigare än att du och din sambo inte heller får göra vad ni vill i er lägenhet, då bl.a hyreslagen (förutom lagen i stort) sätter begränsningar för vad ni får inte får göra.

Inom idrotter där det förekommer ex fysiskt "våld" sas så har ju samhället och lagstiftarna (dvs folket, du och jag) kommit överens om att man ex får tacklas (ishockey) eller slå nån på käften (boxning) och att resp idrott sen har ett regelverk som ska gälla och där ev överträdelser självfallet inte alltid kan bestraffas utifrån samma regelverk och straffskala som gäller på gatan.

Du kan ju i undantagsfall faktiskt få samma straff för ett tilltag på isen som du hade fått för samma tilltag ute på gatan eller i din lägenhet.

Vad är problemet? 
Kommentera