Leksands IF

26637 inlägg · 1367 ämnen

Inlägg #1143458

Sv: Rögle Leksand
Nalia:

Tackling i ryggen nära sarg är fegt om du frågar mig oavsett vem som delar ut tacklingen.
sedan hur domarna dömer det med blodvite vet jag inte i detta fallet men när det är en hög klubba som gör att en spelare får blodvite blir det ju extra bedömning.

Gurun: rönnmark hade kunnat ta det för boarding anser jag, vad anser du själv ? Sedan är Rönnmark korkad som säger att Niemi får skylla sig själv!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Rögle Leksand
mattias - 74:

jag förstår inte hur du kan få det till boarding, dom kommer från samma håll.
och båda vill nå pucken först, niemi slår tillbaka pucken i den riktning den kom i från. och slutade då att åka skridskor. vilket av i det här fallet tjärnkvist inte hinner upptäcka då han redan påbörjat tacklingen.

det var en juste tackling.

dock väldigt tråkigt att niemi blev skadad och jag hoppas att han blir helt återställd igen.
Kommentera

Sv: Rögle Leksand
mattias - 74: Jag tycker visst att Niemi utsätter sig för en ökad risk genom att vända kroppen mot sargen, det hade han absolut inte behövt göra i den situationen. Jag tillhör de som gärna ser fler tacklingar inom hockeyn, men det förutsätter att spelare är beredda och tar emot tacklingar istället för att försöka inta positioner där de inte är tacklingsbara. Hade Niemi agerat som han borde så hade det hela aldrig inträffat.
Kommentera

Sv: Rögle Leksand

mattias - 74:
Jag har sett två filmer - tv4 och svt - och kan inte på någon av dem se att Tjärnan tacklar  honom i ryggen. Jag ser att AJN åker efter sargen, och ska fippla bort pucken. Tjärnan har mer innerspår, åker fortare och trycker till AJN mot sargen. So far, so good.

I samma ögonblick börjar en serie olyckliga omständigheter. AJN vrider på sig mot sargen, som för att komma undan tacklingen, som han vet är på väg. Han trycks upp mot plexit på ett konstigt sätt. Hans hakrem är inte spänd, så hjälmen halkar på sniskan. Unt so weiter.

Senare i em ska jag titta på din youtubefilm.

Kommentera

Sv: Rögle Leksand
mattias - 74:

Ja det kan man tycka är fegt, och Rönnmarks uttalande var väl kanske inte helt genomtänkt. I synnerhet inte i så omedelbar anslutning till det som hänt.

Det enda jag vill säga är att det skall dömas efter boken, inte efter hur stor skadan blir. Händelsen är i mina ögon inget som skulle rendera i en avstägning för resten av säsongen.

Nu återstår det att se hur det artar sig, och under tiden så är det väl bara att hoppas på att Niemi repar sig.
Kommentera