Leksands IF

26638 inlägg · 1367 ämnen

Inlägg #1144603

Sv: Nu ska det bli seger AIK-Leksand
mattias - 74:

"Skall inte alla vara lika inför lagen ?"

Jo, självklart. Det är väl knappast det jag ifrågasatt? Det jag ifrågasätter är att det överhuvudtaget är en regelvidrighet. Jag anser inte, som du, att det är någon tackling i ryggen. Jag anser att det är en situation man ser en drös av under en normalmatch - och kanske ännu mer frekvent under kval- och slutspelsmatcher som följer regelboken. Att det genom olyckliga omständigheter får en utgång som denna ska inte ska rendera i någon påföljd alls. Inte så länge man hållit sig till det reglemente som finns, och jag ser inget brott mot det, hur än jag vrider och vänder på situationen.

Utgångspunkten måste ändå vara hur tacklingen gick till, och inte hur följden blev. Jag är fullkomligt övertygad om att du inte suttit här och propagerat för utvisningar och avstängningar om tacklingen inte renderat i en skada på Antti. Då hade den passerat förbi som ett fullt normalt inslag i matchen.

Man ska skilja på regelvidrigheter och rena olyckor.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Nu ska det bli seger AIK-Leksand
Knogen:
I Rögle-lägret ställer man sig frågan hur man reagerat i Sverige om precis exakt samma situation hade uppstått, men Tjärnkvist hade haft Tre Kronors tröja medan Antti-Jussi hade varit blåvit med lejon.
Kommentera

Sv: Nu ska det bli seger AIK-Leksand
Knogen:

Jag har min åsikt och jag är inte ensam om den, att jag sedan håller på Leksand har ingenting med saken och göra. Lovar dig.

den här typen av situationer som den mellan Tjärnqvist och AJN ser vi ofta men vi ser inte så ofta att tacklingrna utförs nån meter från sargen och där är som bekant skaderisken störst.

Krossa AIK :)
Kommentera