Leksands IF

26601 inlägg · 1365 ämnen

Inlägg #2238899

Sv: Den eviga resan mot nästa guld
Jalapeno: Vad du inte tycks fatta är att "storebror" och "lillebror" är uttryck som grundas på hur gamla föreningarna är och i huvudsak hur stora framgångar resp lag har haft genom historien.
Brynäs IF grundades före Leksands IF, vi är äldre än er och därmed storebror.
Brynäs IF har fram till dags dato haft större sportsliga framgångar i ishockey så där är vi också storebror. Svårare är det inte.
Att ni slagit oss i inbördes möten dom 3 senaste har således ingen som helst betydelse när det gäller att avgöra frågan om storebror kontra lillebror.
Bara att tugga i dig detta faktum, sen kan jag ge dig att ni för tillfället uppträder som en storebror på isen men det är en annan fråga.
Du får istället glädja dig åt att ni är storebror till Mora IK, som bildades 1935.
Ni är både äldre än dom och har haft större sportsliga framgångar.
Se där, nu har jag klargjort hur det ligger till.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Den eviga resan mot nästa guld
Huge: Moras ishockey sektion är äldre än våran , så även i det fallet är vi "lillebror" :)
Och vi mötte Mora i våran första hockeymatch , med vårat bandylag som senare blev ett hockeylag , matchen spelades den sextonde januari 1938 och vi vann den med 11-0 .
Har hört att Mora ville avbryta matchen efter två perioder , och att Leksand då erbjöd dom att vi kan dela om i lagen istället , vet inte om just det sista är sant , kan mycket väl vara en skröna som hängt med sen dess .
Kommentera

Sv: Den eviga resan mot nästa guld
Huge: Brynäs är en äldre förening men Leksand har spelat ishockey längre. Leksand spela sin första match 1938 och Brynäs 1939.

Så då borde du hålla med om att vi är storebror om det är ålder som räknas. För jag hoppas du inte räknar era år inom Bandy i denna diskussionen.
Kommentera