Leksands IF

26637 inlägg · 1367 ämnen

Inlägg #2238889

Sv: Den eviga resan mot nästa guld
Huge: Skriv då inte "vi tyvärr inte haft nån möjlighet att sätta lillebror på plats" när ni har haft gott om chanser bara att ni inte har tagit dom.

Första året var vi nykomlingar och sluta nästjumbo men vi lyckas ändå spöa er i inbördes endast på grund av att det är så när man möter lillebror. Det spelar ingen roll hur bra lagen är egentligen när man möter lillebror. Ni hade kunnat leda serien och vi spelat HA vi hade ändå vunnit.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Den eviga resan mot nästa guld
Jalapeno: Vad du inte tycks fatta är att "storebror" och "lillebror" är uttryck som grundas på hur gamla föreningarna är och i huvudsak hur stora framgångar resp lag har haft genom historien.
Brynäs IF grundades före Leksands IF, vi är äldre än er och därmed storebror.
Brynäs IF har fram till dags dato haft större sportsliga framgångar i ishockey så där är vi också storebror. Svårare är det inte.
Att ni slagit oss i inbördes möten dom 3 senaste har således ingen som helst betydelse när det gäller att avgöra frågan om storebror kontra lillebror.
Bara att tugga i dig detta faktum, sen kan jag ge dig att ni för tillfället uppträder som en storebror på isen men det är en annan fråga.
Du får istället glädja dig åt att ni är storebror till Mora IK, som bildades 1935.
Ni är både äldre än dom och har haft större sportsliga framgångar.
Se där, nu har jag klargjort hur det ligger till.
Kommentera