Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Inlägg #1075003

Sv: Kvällens fight
LHC-girl: Det tråkiga är ju också att man inte klarar att ändra något i sitt spel. Visst blixtrade man till lite i andra, men det känns mer som att Rögle gick ner sig lite snarare än att LHC tog tag i det. Det verkar som att har man inlett med en massa fippel och tillkrånglat spel så sitter man fast i det. Funkar inte grundspelet återstår ju bara att kämpa och göra det enkelt. Sarg ut istället för en misslyckad (och därmed livsfarlig) passning i egen zon, dump and chase istället för att alla står vid anfallsblå och väntar på vad polaren ska hitta på. Visst, inte det spel som är LHC:s signum, men hellre det än den hjärtinfarktshockey man fick bevittna igår.
Jag vet inte hur aktiv Lener är med detta i båset, men jag får intrycket att patentlösningen består i att vaska om i femmorna, vilket känns som att det är 50/50 om det ska bli bättre eller sämre. Oavsett vilka som är på isen och i vilken konstellation måste man ju kunna underkasta sig en taktik eller ta direktiv om förändringar. Och det är som sagt här jag blir lite orolig när det gäller årets upplaga av LHC. Funkar LHC:s spel så funkar det. Om inte är det tydligen bara att spela av matchen... Det kommer INTE att hålla i längden.
Lite lyxgnäll givetvis. Vi är fortfarande 2:a i tabellen. Men det är ärligt talat få matcher jag sett som känts trygga och stabila. Varje gång man erövrar pucken i egen zon och har kontroll blir man lite nervös över vad som ska hända. Kommer det där bra förstapasset? Eller ska man fippla till det med ett extra varv i hörnet där man tappar pucken trots att man är 2 (eller ibland 3) mot en? Eller blir det en överoptimistisk passning rakt upp i banan som bara ger en spelvändning när övriga i laget är på väg framåt?

Får bara hoppas att alla tar sig en ordentlig titt i spegeln inför torsdag, och sedan går ut och gör det man har betalt för!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvällens fight
Larionov:
Mm håller med dig även fast vi ligger tvåa i tabellen har det inte känns riktigt stabilt!! sist vi mötte Färjestad var det inte riktigt rättvist..snarare ren tur att vi vann! Skärpning till imorgon!!
Vi har ju "materialet" gäller bara att få till det oxå!!
Bättre powerplay
enklare hockey
Jobba som ett LAG
i 60 minuter Tack
Kommentera