Luleå HF

115849 inlägg · 887 ämnen

Grönlunds mål för Frölunda Träffar INTE Lasus klubba

2374935 · » Till forumet


Sv: Grönlunds mål för Frölunda Träffar INTE Lasus klubba
Pano : Jag respekterar att du bedömer att när det gäller dig "det är helt omöjligt att avgöra vad och om den träffar något på dessa bilder och videos".

Så är det inte för mig.

Däremot kan man konstatera att dina inlägg på andra sidor leder till uppfattningen att du närmar dig radering och avstängning. Den kunskapen kommer att bli ett stöd vid bedömning av fortsatta inlägg av dig på denna sida.
Kommentera

Sv: Grönlunds mål för Frölunda Träffar INTE Lasus klubba
Sven.Savage: ”och uppskatta var pucken skulle varit” herregud… det är helt omöjligt att avgöra vad och om den träffar något på dessa bilder och videos. Kanske kunde man inte ens avgöra de i videorummet och måste därför döma mål då de ej är säkra.
Kommentera

Sv: Grönlunds mål för Frölunda Träffar INTE Lasus klubba
Sven.Savage: Den ändrar ganska rejält riktning. Alltså har den styrts av klubba.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Att riktningen på pucken är UPPÅT när den går i mål går INTE att Förneka!
Och då kan den iallafall INTE ha träffat Lasus klubba.
Isåfall träffar pucken Timråspelarens, som står till vänster om Lasu, vars klubba kommer i kontakt med Lasus vänstra lår exakt i skottögonblicket.

Det går iallafall INTE att döma bort målet för hög klubba på Lasu, då pucken INTE träffar hans klubba, för då skulle puckens bana in i målet varit nedåtriktad!
Kommentera

Sv: Grönlunds mål för Frölunda Träffar INTE Lasus klubba
Realisten: Trevligt att du går in på sekvensen och i detalj försöker se vad som händer. Det är ju den sekvensen jag utgått från men det blir mycket tydligare att se hela sekvensen och inte bara enstaka bilder. När det gäller ögonblicket då slagskottet avlossas kan pucken först röra sig after isen innan den lyfter något av klubban och lämnar den, kan vara svårt att se på bild, men tydligare här. I slowmotion kan du dessutom se pucken som är en liten svag, suddig, lätt grå fläck men ser man bild efter bild i film blir man ju helt säker.

Om du tar den riktning du säkert kan etablera när du följer den grån fläckens bana kan du helt tydligt visa vilken riktning den har och var den kommer att gå om den inte möter motstånd. Rita ut sådan linje och låta den fortsätta förbi spelarna framför målet och då måste du kunna upptäcka att den inte alls kommer att fortsätta i mål. Den ändrar ganska rejält riktning. Alltså har den styrts av klubba.

Om du sedan kollar in Lasu ser du att han står med klubban höjd, sedan sänker den något, men när han hunnit se var pucken är på väg höjer han klubban flera decimeter innan han hugger klubban nedåt. För mig visar det att han inser att pucken kommer att passera högt och då hugger han ned med klubban för att styra ned pucken och det blir perfekt på så sätt att den går in i bortre krysset högt.

Du bad mig ge dig bild som visar exakt var och när pucken träffar klubban. Nå, nu har du ju samma bilder som jag så att du kan göra det själv. Så - visa mig en bild på det, tack!

Så inser du som jag att det går för fort och det blir mindre tydligt när pucken är nära annat föremål, inte lika "lätt" som när den passerar med bara vit is i bakgrunden.

Så, sammanfattningsvis. Nu har du samma bilder som jag och du kan göra vad jag gjorde. Kör allt i slowmotion, markera för varje bild exakt position för pucken, lägg till slut samtliga markerade positioner på en enda bild, helst den när pucken bör passera strax till höger om Lasu, vilket du kan göra genom att beräkna sträcka sista fem bilderna till du ser pucken strax till vänster om Lasu. Sedan kan du lägga samma sträcka på tio bilder senare och uppskatta var pucken då skulle ha varit.

Nej, jag håller alltså inte alls med dig. Att pucken skulle utan styrning ha gått från Grönlunds klubba direkt in och träffa nätet på väg uppåt går helt enkelt inte. Den HAR ändrat riktning och det kan bara ha skett på ett enda sätt: den har styrts genom att träffats av en klubba. Och riktningen från där träffen skedde till dess att den når målnätet är nedåt, inte uppåt. Har du ritat ut den första banan korrekt inser du det. Och det enda som kan ha skett är att klubban har slagit ned på pucken uppifrån.

Men med allt detta sagt måste man beakta möjligheten som eltifoso vackert lyfte: Kan det ha varit en andra skytt inblandad?
Kommentera

Grönlunds mål för Frölunda Träffar INTE Lasus klubba
Nu har jag själv sett reprisen på målet flera ggr. Om man fixerar blicken på puckens bana precis när den går in i mål, råder det ingen som helst tvekan om att puckens bana i luften är stigande!
Skulle den ha träffat Lasus klubba skulle puckens bana i luften istället varit på väg nedåt. Jag är övertygad om att pucken går direkt in...
Den träffar iallafall INTE! Lasus klubba.

Om du har sett reprisbilderna och följer puckbanan hela vägen in i mål, förstår ja INTE hur du kan tycka att pucken styrs in i målet NEDÅT..., för så MÅSTE det ju vara om det ska vara vara Hög Klubba!, och målet därför ska kunna underkännas!
Och puckens bana i luften är STIGANDE!! när den går in.

I länken nedan, precis före 48 sek. in i klippet, syns det Tydligt i slow motion!
Kommentera

2374935 · »