Luleå HF

115698 inlägg · 887 ämnen

Jag saknar Delfinen!

2594027 · » Till forumet


Sv: Jag saknar Delfinen!
björn power: Kul att läsa!

Ja, det är mycket nostalgi över det första-andra Luleå Hockey Forum, som Bulan-fan ordnade först på LuTH och därefter på Luleå Hockeys officiella hemsida. Speciellt eftersom det var landets första riktiga hockeyforum vilket innebar att också duktiga tänkare även från andra klubbar gärna och ofta deltog.

Rorbert-Trebor kommer ihåg det mesta rätt, men tog inte upp att även han själv var en av de som deltog och han kallade sig då El Pinto. Larra gick under sina initialer LL. Och robertP körde inledningsvis som Red Tags West, vilket han därefter ändrade till West bara, innan han blev robertP på först Hockeymagasinet och sedan på Hockeysverige. Vi hade ju också mycket av Red Tags East, som lämnade oss när hans favoritlag Timret gick upp i Elitserien och till slut landade han i namnet DJ Hemp. Andra frekventa skribenter var JLindberg Råkkar och så JanT som karakteriserades av att han lanserade åsikter som blev bevingade som jantar.

Själv tog jag spontant namnet Sven Savage på en bråkdel av en sekund vid mitt första inlägg någonsin. Tror jag färgades av namn på punkmusiker, men insåg förstås i efterhand att det också ligger nära mitt IRL-namn.

Länge skrev jag bara enstaka men längre inlägg inför match. Typ ”Mot Warulfven!” där jag fokuserade på att med glimten i ögat trakassera vår motståndare. Och lanserade samtidigt några av de namn på andra klubbar som därefter blivit kvar. T ex kunde namnet på den klubb i Gästrikland, som helt otroligt slagit oss varje gång i slutspel – den ena gången värre än den andra – inte nämnas så jag valde namnet på den vidrigaste maträtt jag kunde tänka mig.

Borde kanske stannat vid krönikor ändå men det blev lite svårt att upprepa liknande de fyra gånger vi mötte samma lag en säsong. Så började slänga in lite kortare kommentarer men vanligen nattetid, då jag visserligen arbetade också, men kunde bättre styra och köra flera uppgifter samtidigt.

Därefter fick jag ännu mer kontroll över det jag jobbade med och kunde utan vidare ha hockeymatcher och Forum uppe parallellt med jobb och sedan dess slänger jag in lite vad som helst då och då på Luleå Hockey Forum.

Vår plats på den officiella hemsidan ballade ju ur när några länge ägnade sig åt att kasta skit hela tiden. Skrev till klubben och frågade om det inte var dags att göra åt denne Pekka och då tog dåvarande sportchefen Chrunack på stående fot beslut om att stänga Forum för gott. Synd, jag tror att det hade gått att fixa till.

Sedan var det Luleåsidan på SvenskaFans ett antal år och det fungerade väldigt bra under moderatorn Terwa (numera El Pintos kollega på Luleå Hockey).

Men så ”uppdaterades” Svenska Fans vilket innebar att Luleås fungerande trådforum helt ballade ur och alla vi tongivande beslutade lämna platsen.

Då kom Urken på idén att skapa ett inofficiellt Forum, och de som lämnat SvenskaFans hängde på. Även jag, men när jag upptäckte att mina inlägg eliminerades då de inte ”passade” ansvarig, lämnade jag omedelbart den platsen förstås.

Sedan har det varit Hockeysnacket. Visserligen mest jag som skriver, men det bekommer mig inte speciellt, då jag uppfattar mig läst. Värre är att snacket inte har formen av ett trådforum, vilket innebär att det man skrivit snabbt förpassas i voiden som vore det ett klotterplank som suddas, och i princip inte läses sedan. Vilket innebär att man upprepar sig och det är jäkligt trist. Skulle det räcka att skriva en sak En gång skulle man förstås skriva bättre och inte nöja sig med annat.

Jaja. Det var en potpurri över svinna tider. Som förstås även denna försvinner i voiden snabbt, kanske redan efter kvällens match Luleå-Röglet.
Kommentera

Sv: Jag saknar Delfinen!
Sven.Savage: Lägger ett axplock av lite SS nostalgi här, du har inspirerat många på olika sociala plattformar genom åren. Saknar dina inlägg i dagens LHF forum.. Ditt nick lever kvar så det är bara köra på igen. Du har simultan kapaciteten att hålla igång flera trådar samtidigt, "tjurgubbe" ;)
Kommentera

Sv: Jag saknar Delfinen!
sargad: "22/23 kan vara jämnaste elitserien någonsin."

Ja, du har helt rätt. Tyvärr blev lite tveksamma zebrainsatser avgörande i de flesta kvartsfinalerna, inklusive att flera av lagen tappade i slagstyrka p.g.a. skador.

Till det kommer förstås att HuVa-71 och Malmet gick bra som fan på slutet och kunde hotat något av de lagt som nådde kvart.

Annars inte alls långt ifrån att de fyra förlorarna i kvartsfinalerna nu förberett sig på följande semifinaler:
• Warulfven-Luleå
• Timret-Röglet

Faktiskt inte alls långt från att vi fått de semifinalerna i stället, med fyra lag som man gärna unnat att ta gludet. Medan man mår illa av att något av de fyra lag som nu spelar semi ska ta glud.
Kommentera

Sv: Jag saknar Delfinen!
sargad: intressant tråd du grävde fram, 21 år senare 😄
Kommentera

Sv: Jag saknar Delfinen!
Två reflektioner efter denna tuffa matchserie:
- Luleå visar alltid stark karaktär och ger aldrig upp.
- 22/23 kan vara jämnaste elitserien någånsin. Luleå var ju lite jagad av Brynäs/HV med en handfull omgångar kvar och nu så pressades serievinnarna in i kaklet över 7 matcher.
Kommentera

Sv: Jag saknar Delfinen!
Lulekickan: Ähh, i hjärtat kommer det alltid heta H för mig. Fast att inte matchvärdarna å de andra vakterna inte kan fixa så att hela sysmtet funkar är ju egentligen inget annat än en skandal. Fast de säger ju att det ska bli bättring till matchen ikväll. Det får man ju verkligen hoppas.

Det är ju som ALbert Hall säger att man borde göra en gång som man kan gå upp för. Så har de ju på basketen. Funkar faktiskt ganska bra. Då får man ju stå där man vill.
Kommentera

Sv: Jag saknar Delfinen!
Lulekickan: Måste vara tacksamt att ha en hel läktare för sig själv.
Kommentera

Sv: Jag saknar Delfinen!
...eller P ska man väl kalla ståplats numera. H är ju min läktare.
Kommentera

Sv: Jag saknar Delfinen!
Lövva: Att trappan bredvid H inte får användas av alla ståplatsare har nog iofs väldigt lite med ombyggnaden att göra, fast visst känns det som en lite osmidig lösning. Dock kunde ju de som står på H försöka organisera sig bättre så att det inte bildas någon jätteproppen Orvar längst ner. Förslagsvis kunde man ju makera en "remsa" rakt upp på H som skall användas för att folk skall kunna ta sig upp och ner på läktaren och där ingen får stå. Sedan kan man ju tycka att folk självmant kunde försöka göra plats åt fler när de ser att det står en jäkla massa folk nedanför läktaren istället för att envist stå kvar och skita i att de hindrar andra från att komma upp. I det läget känns det som att kritiken i första hand borde riktas mot de som redan stod på H.
Kommentera

Sv: Jag saknar Delfinen!
Lövva: Självklart får det inte vara så. Men jag tror nog man löser problemet. Eller så får man helt enkelt inte sälja lika mycket biljetter. Jag såg att det var jävligt packat längst ner, men jag tyckte det var ganska mycket högst upp också? Åtminstone mer än vad det brukar vara normalt.

Kanske man skulle bygga någon slags gång som leder en bit upp på läktaren? Längst in mot väggen och så smal som möjligt. Den skulle ju ta lite platser men jag tror det skulle "löna" sig ändå eftersom läktaren skulle bli jämnare packad.
Kommentera

Sv: Jag saknar Delfinen!
Albert Hall: Anledningen att det blev "stopp" på H var att man inte fick ta traporna så då tvingades alla ta den vanliga vägen. Men eftersom det är väldigt många som föredrar att stå långt ner på H så valde väldigt många att göra det. Vilket innebar för de som ville stå längre upp att det var kört. Det gick inte att komma igenom folkmassorna. Jag lovar, som det var längst ner på H i torsdags har det ALDRIV varit tidigare. Inte äns när Lule har spelat finaler. Däremot längst uppe på H var det gnaska glest med folk eftersom många som ville stå där inte kom upp. Det är minst sagt beklagligt att folk som betalar matchinträde ska tvingas följa matchen under läktarn.
Kommentera

Sv: Jag saknar Delfinen!
Lövva: Ok, då får vi väl börja bygga tillbaks då. Problemet är väl att bänkarna numera är handkappramp runt Hertsöträsket. :-)
Det måste ha varit nått fel när inte alla kom upp på ståplatsläktarna. För många tjuvgluttare eller så säljer man helt enkelt för mycket biljetter. Detta kommer att rättas till har jag hört. Man får väl se om det blir likadant ikväll.
Belysningen, köerna osv får man väl räkna till barnsjukdomar. Det var/är faktiskt mycket som är lite halvfärdigt och provisoriskt ännu, tyvärr.
Kommentera

Jag saknar Delfinen!
Efter hemmapremiären i torsdags så kan jag ganska enkelt konsttera att jag saknar Delfinen. Visst, Coop var jävligt fin. såg nästan ut som en NHL arena i krymt format men det känndes som om den nästan var för fin för hockey. Funkade liksom inte.

Några anledningar till att jag vill ha tillbaks Delfinen:

- Trappan brevid H får ej användas för de som inte har något med klacken att göra. Jag själv för gå upp å ner för den men det fanns en hel del som fick se matchen under läktaren trots att det fanns gott om plats längst uppe på H.

- Bara en sån sak som att belysningen inte funkar i pausen är SkANDAL

- Man får ej ta upp dricka å hamburgare på läktaren. Sen att vakterna hade översende är ju iofs bra emn ändå

- Bristen på ståplats. För att Lule har byggt en ny arena innebär det ju inte förde att folk har mer pengar. P.g.a penga brist väljer många att stå på matcherna men nu mera finns det ju bara kvar två ståplatsläktare så det blir alldels för trångt!

Nää, Coop Arena känns lite som en Djurgårds aren. Väldigt fin, men det är bara en fasad.
Kommentera

2594027 · »