Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

JVM

« · 179727 Till forumet


JVM
Nu har småkronornas första match i turneringen börjat och efter 43 sekunder blev Fredrik Eriksson utvisad för tripping och efter 1.31 gör Canada 1-0.
Kommentera

Sv: JVM
Efter 4.01 åker Fredrik Eriksson ut igen denna gång för Roughing.
Se länktips för online.
Kommentera

Sv: JVM
Zoogin: Länken funkar inte
Kommentera

Sv: JVM
Jag såg att mitt länktips inte fungerade så här är ett nytt.
Kommentera

Sv: JVM
Zoogin: Sådär.
Kommentera

Sv: JVM
Jens: Att dra på sig utvisningar verkar de ju lyckas med i alla fall, våra Småkronor.
Kommentera

Sv: JVM
Lulekickan: Minst sagt. Men Sverige verkar ha gett upp den här matchen redan innan nedsläpp. Ingen Zajkowski i mål och nog hade jag förväntat mig Bäärnhielm bland de sex första backarna, men de sparar väl de till matcher som de faktiskt har en chans i.
Kommentera

Sv: JVM
USA-Ryssland 1-5. Man vågar knappt tänka på hur mycket Ryssland kommer att pissa på småkronorna.
Kommentera

Sv: JVM
Jens: Jehopp nu blev det 2-0 även det i PP
Kommentera

Sv: JVM
Jens: Jaha, man skulle inte skriva www framför icehockey.
Kommentera

Sv: JVM
Zoogin: Nej man skulle inte det :)

Två ass av Colaiacovo redan, han kommer Toronto ha mycket nytta av i framtiden.
Kommentera

Sv: JVM
Jens: Det ska väl vara Tyskland då, och möjligen Tjeckien om tjeckerna råkar ha en dålig dag.

0-2. Det här blir inte kul.
Kommentera

Sv: JVM
Lulekickan: Just de två lagen man troligtvis hoppas på att kunna besegra. Det bör ju rimligtvis räcka till avancemang.
Kommentera

Sv: JVM
Jens: Klår småkronorna båda så ska de ju kunna ta sig vidare, fat det är ju just det där med att de i så fall måste klå båda. Tyskland lär ju inte vra något större problem, men tjeckerna blir nog inte helt lätta att tas med.

Jag är faktiskt lite bekymrad över Sveriges uteblivna framgångar på juniornivå (och för all del även på seniornivå) på senare tid, och det verkar inte vara på väg åt rätt håll heller. Möjligen kan vi hoppas på 86:orna - den årgången är faktiskt ruggigt bra.
Kommentera

Sv: JVM
Lulekickan: Det finns för lite talanger, så är det helt enkelt. Roade mig idag med att kika igenom alla trupperna för J20-VM och där såg jag att Sveriges trupp domineras av 83:or (sistaårsjuniorer), medans de flesta andra lagen har en bra mix av 83:or och 84:or (även en och annan 85:a). Faktum är att Sverige tillhör de två-tre lagen som har absolut minst spelare födda 84-85 med i truppen i år.
Kommentera

Sv: JVM
Jens: Talang finns det säkert, det är nog inte det som är problemet. Jag tror att hela ungdomshockeyn egentligen har fel upplägg när det gäller träning osv som borde vara mer individanpassad. Dessutom tycker jag att J 18-serien kunde ha samma upplägg som J 20. LHF har t ex främst fått möta blåbärslag nu fram till jul, och gått utan poängförlust genom hela serien med en målskillnad av sällan skådat slag. Ska talangerna utvecklas på bästa sätt måste de också få möta bästa tänkbara motstånd, och det inte bra efter jul utan under hela säsongen.
Kommentera

Sv: JVM
2-0 till Canada efter 1:a perioden och båda målen i Powerplay.
Sverige fyra utvisningar och av de blir det mål på två, dåligt boxplay.
Kommentera

Sv: JVM
Zoogin: Sverige får väl lira Bäärnhjelm i BP, han har ju lärt sig sådant i bästa tänkbara miljö.
Kommentera

Sv: JVM
1-4 nu. Hejåhå.

2-4. Här går det undan.
Kommentera

Sv: JVM
Robban Nilsson ja, han kan säkert bli nåt :)
Kommentera

Sv: JVM
Jens: Ja, han är väl en av de få med stjärnpotential. Alexander Steen är en annan. Kanske blir det tillåtet att klona människor snart så vi kan få fram lite fler talanger? Det gör väl inte så mycket om alla ser likadana ut, sådant förekommer ju redan på vissa orter i landet.
Kommentera

Sv: JVM
Lulekickan: Jag kan meddela att Tomas Holmström har gjort två mål i nattens match mot Columbus som Detroit leder med 3-1 efter 7 minuter av andra perioden.
Kommentera

Sv: JVM
Zoogin: Det var kul. Själv så ska man kolla in en anna pitebo snart nämligen M.Öhlund. Match mellan Edmonton-Vancouver på c+ om ca 15 minuter.
Kommentera

Sv: JVM
Zoogin: Skoj! Froza Holma, han är en hjälte. Hade han haft mer speltid hade han gjort fler mål än alla Floppor i världen.
Kommentera

Sv: JVM
Lulekickan: Och svenskarna fortsätter dra på sig utvisningar.
Kommentera

Sv: JVM
Och där blev det 5-2 till Canada i spel 5 mot 3 och matchen definitivt avgjord.
Kommentera

Sv: JVM
Zoogin: Lite onödigt att de gör det så tätt dessutom. 3 mot 5 är nog inte särskilt skojsigt ur småkronornas synvinkel då de verkar ha en aning svårt att stå emot Kanadas PP.

...och det gjorde de inte den här gången heller. 2-5, varav hela 4 av Kanadas mål gorts i PP och ett var ett shorthandedmål.
Kommentera

Sv: JVM
Zoogin: Sverige hann få in sin fjärde man så det var inte 5 mot 3.
Kommentera

Sv: JVM
PP för småkronorna nu i alla fall.
Kommentera

Sv: JVM
...i hela en minut. Sedan tyckte tydligen Jämtin att det var dags att utjämna antalet spelare på isen.
Kommentera

Sv: JVM
Lulekickan: Nu är det paus efter två perioder i Detroit och Red Wings leder fortfarande med 3-1. Holma var nära att göra sitt tredje mål på en styrning.
Kommentera

Sv: JVM
Satan, Columbus reducerar till 3-2. Kom igen Red Wings!
Kommentera

Sv: JVM
Zoogin: Verkar som Öhlund inte spelar trots allt. Har varken sett eller hört hans namn ännu så han har npg inte återlommit från sin skada ännu. Vancouver leder med 1-0 efter mål av Morrison. Näslund assist.
Kommentera

Sv: JVM
Portello: 12/26/02 Ohlund, Mattias D Knee Probable Day to day. Should return Thursday

Han har kanske börjat träna då, men något spel är han inte igång med ännu.
Kommentera

Sv: JVM
Jens: Verkar stämma rätt bra det.
Kommentera

Sv: JVM
Jens: Och rangers fortsätter att förlora. 1-5 senast hemma mot Pittsburgh. Den klubben kan inte vara riktigt frisk..
Kommentera

Sv: JVM
Portello: Detroit vann med 4-2 efter mål i tom kasse genom Brett Hull.
Matchens 1:e stjärna Tomas Holmström Detroit 2 mål
Matchens 2:a stjärna Mike Sillinger Columbus 2 mål
Matchens 3:e stjärna Brett Hull Detroit 1 mål + 1 assist
Skotten vann Detroit med 35-26.
Kommentera

Sv: JVM
Portello: Jag visste faktiskt inte att du har den dåliga smaken att gilla ÄnnHåÄllhockey ; ) Huga, stora och ruskigt dumma monster inklämda på en pytterink.

Jag brukar nöja mig med att kolla hur det går för de fd lulingarna exklusive Renberg, honom struntar jag faktiskt i. I övrigt känns ÄnnHåÄll fullkomligt ointressant.
Kommentera

Sv: JVM
Zoogin: Kul att holma fick göra två mål, man skulle ju nästan kunna tro att det är slutspel.
Kommentera

Sv: JVM
Lulekickan: Har inga problem att kolla på ännhåällhockey men nog föredrar jag europeisk hockey trots allt.
Kommentera

Sv: JVM
Ställningen i nattens JVM- matcher: Tjeckien- Tyskland 2-0 efter två perioder och Slovakien- Vitryssland står 2-0 efter 11.46 i 1:a perioden.
Kommentera

Sv: JVM
3-0 till Slovakien efter 12.41.
Kommentera

Sv: JVM
Efter 1:a perioden mellan Slovakien och Vitryssland står det 3-1 till Slovakien och skotten är 16-3. Jag tror Slovakien kan gå ganska långt i turneringen.
Kommentera

Sv: JVM
Det är kul att det kommer nya nationer som kan vinna turneringar, jag blev faktiskt glad när Slovakien vann stora VM i Sverige i våras. De har ruskigt bra spelare i NHL t ex Peter Bondra, Miroslav Satan, Pavol Demitra, superlöftet Marian Gaborik, Richard Zednik, Marian Hossa, Zdeno Chara, Robert Svehla, Radoslav Suchy, Zigmund Palffy, Josef Stumpel, Michal Handzus, Vladimir Orszagh, Lubos Bartecko, Lubomir Visnovsky, Lubomir Sekeras m fl.
Kommentera

Sv: JVM
Efter två perioder leder Slovakien med hela 7-1 och skottstatistiken är 31-5!
I den andra matchen vann Tjeckien över Tyskland med 3-0.
Kommentera

Sv: JVM
Zoogin: Jag höll faktiskt på Slovakien i VM, och det för att de spelade en avsevärt roligare hockey än 0,33 Euro. 0,33 Euro betyder ingenting för mig numera, det känns mest som något man inte vill kännas vid.
Kommentera

Sv: JVM
Lulekickan: Jag tyckte det var kul att Slovakien vann VM därför att de alltid blir orättvist behandlade. I OS t ex var de tvungna att kvala in till huvudturneringen och de fick inte ens ha med bästa laget därför att NHL inte hade uppehåll för kvalet.
Kommentera

Sv: JVM
Zoogin: Sedan är ju Slovakien fortfarande lillebror, den fattiga delen av det gamla Tjeckoslovakien, och det gör det än mer kul att de lyckas.

Enligt dagens NSD, som jag fick i lådan för ca en halvtimme sedan, är Garveys val av tröjnummer en hyllning till hans bror som spelar amerikansk fotboll och alltid har haft #87.
Kommentera

Sv: JVM
Slutresultat Slovakien- Vitryssland 11-1
Skottstatistik totalt: 53-10
Kommentera

Sv: JVM
Zoogin: Tikarnas skribent på Svenska Fans har förenklat sanningen en aning när han skriver att ES formstarkaste lag möts imorgon. Formtoppen de senaste tio omgångarna ser nämligen ut så här:

1. LHF, 2. TIK, 3. Värsta Förlusta, 4. Pölsa, 5. Styvben, 6. Korvkiosken, 7. Warulfven, 8. MooDoo, 9. HuVa-Ligan, 10. Redox, 11. Kringlorna, 12. Linkping.

Med andra ord är det de andra och fjärde formstarkaste lagen som möts i den match skribenten avser. Det formstarkaste laget möter ju det aningen formsvagare MooDoo.
Kommentera

Sv: JVM
Lulekickan: På måndag hoppas jag att det är ES formstarkaste lag som möts. Men då måste Timrå slå Brynäs och Luleå slå Modo.
Kommentera

« · 179727