Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

« · 1831107 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
He he, två av de tre apmonstren har sett den rulle jag länkade upp med Luleå Hockeys första elitseriematch i Delfinen - då vi spöade Apan:-)

Det var tydligen en tuff upplevelse för monstren. Den lille sidekicken försöker lyfta låtsasframgångar för Apan tidigare innan elithockeyn etablerades nationellt, och glömmer i sin historiska återblick att berätta om Apans alla sistaplatser och kvaleländen närmaste 5-10 åren innan de för gott förpassades från svensk elithockey i 15-20 år framöver, saknade av ingen.

Medan Luleå efter den länkade matchen för nästan 33 år sedan därefter varit kvar i eliten år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år efter år utan att någonsin ens behövt kvala sig kvar: en prestation som är helt unik som bara Luleå lyckats med av de lag som har hyggligt med elitseriesäsonger:-)

Medan Apan förutom några säsonger med framgångar på sistone för övrigt bara varit ett bottenlag i Elitserien om de ens varit med: näst sist, allsvenskan, näst sist, näst sist, tredje sist, sist, allsvenskan, allsvenskan, allsvenskan, allsvenskan, allsvenskan, allsvenskan, allsvenskan, allsvenskan, allsvenskan, allsvenskan, allsvenskan, allsvenskan, allsvenskan, allsvenskan, allsvenskan, allsvenskan....inklusive en j-a massa missade kval.

Snacka om anor av förlorar och efter att senaste säsongen fallit fem serieplatser samt gått från final till bara kvartsfinal ser det ut som att Apan är på väg att ta sig tillbaka till vanliga position som förlorare:-)

Ja, det blir svårt att bära för apmonstren. En sådan vacker film när Apan första gången fick möta Luleå Hockey och blev krossade, följt av de båda klubbarnas olika val av anor allt sedan dess.

Det hatbrottsliga Apmonstret i Göteborg blev så knäckt att nu har han bytt namn igen, denne filur som byter namn som slemmiga kräldjur ömsar skinn.

I fortsättningen heter han tydligen "Fjodolf".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm,

nu har vi läget efter sex matcher:

1. Sverige +8 13p
2. Frankrike +6 13p
3. Holland +7 10p

Nu ska visserligen både Frankrike och Sverige möta Bulgarien borta och eftersom Bulgarien spöade Holland med 2-0 hemma varnas för de matcherna men ikväll utgår jag från att vi är varnade och ska kunna vinna de matcherna.

Förutom matcher inbördes de tre topplagen har vi kvar:

Bulgarien-Sverige
Luxemburg-Vitryssland
Vitryssland-Sverige
Holland-Bulgarien
Frankrike-Luxemburg
Sverige-Luxemburg
Vitryssland-Holland
Bulgarien-Frankrike
Frankrike-Vitryssland
Luxemburg-Bulgarien

Om vi utgår från att de tre topplagen går fullt i de matcherna har vi därefter

1-2. Sverige 22 poäng
1-2. Frankrike 22 poäng
3. Holland 16 poäng

Och de matcher som ytterligare ska spelas är:
31/8 Frankrike-Holland
10/10 Holland-Sverige

Och det betyder alltså att om Holland inte vinner borta mot Frankrike sista augusti är de borta från VM-kvalet (förutsatt att matcherna för lag 1-3 mot lag 4-6 slutar som jag spekulerat).

Holland VINNER ju alla VM-kval och vinner grupperna enkelt. Vad är detta?

I sista matchen hemma mot Sverige kan de vinna med 22-0 men det spelar ingen roll.

Då har jag alltså förutsatt att Sverige tar en andra plats i gruppen och därmed sannolikt får chans att kvala mot en annan tvåa för att gå till VM igen.

Kan vi t o m ta första platsen i denna dödens grupp?

Hmm. det tror jag inte, realistiskt ska det inte gå. Men spekulera får man ju.

OM Holland skärper sig och tar poäng av Frankrike borta innebär det att vi kommer att ligga före Frankrike i gruppen ända in i sista omgången. Och då blir vår bortamatch mot Holland avgörande.

Vill det sig riktigt illa (även om Sverige, Holland och Frankrike nu går fullt mot de övriga lagen) vinner Holland mot Frankrike borta och sedan mot Sverige hemma. Det skulle i så fall betyda att Sverige, Frankrike och Holland samtliga slutar på 22 poäng och allt avgörs på målskillnad: 1a och klara för VM, 2a och får kvala för VM, 3a och utslagna för VM. Ojoj, det kan bli en rysare!

Sammantaget efter alla Sveriges framgångar under Tommy och Lagerbäck inga lyckade år under Hamrén då försvaret läckte och vår världsstjärna Zlatan tycktes vara det enda vi hade.

Sedan slutade Hamrén och även Zlatan och vi undrade vad har vi nu kvar?

Och ser ett lag som tycks vara början på en ny peak-era!

SKITKUL!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ojojoj vilken underbar vinst i sparkbollen mot Frankrike på Friends Arena när vi får ett gratismål med bara sekunder kvar av förlängningen!

Ett sådant där mål som man alltid hoppas på fast det aldrig någonsin händer...MEN IDAG HÄNDE DET!

Fan-fuckin-tastiskt!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
4 oktober 1984 spelades Luleås allra första elitseriematch i Delfinen. Luleå vann, förstås, med 4-1 och målskyttarna var Tore Öqvist, Erik Stålnacke, Veli-Matti Ruisma och Johan Strömwall.

Vilka spöade vi i denna underbara elitseriedebut?

Apan förstås.

Underbart sista mål när den lille trollkarlen Tore Öqvist, norrbottningen, som fick sådan fin utbildning av hela Västerbottens lag Burkölen, dribblade av varje apa innan han serverade pucken till mannen med historiens första hissade Luleå Hockey-tröja, Strömwall. Och Strömwall gjorde naturligtvis inget misstag och vrålet som följde väckte hela Norrbotten:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Jo, det sändes live men kameran kapade folk i midjehöjd och uppåt så vad som hände var inte tydligt för tittarna, medan blottaren strippade en halv meter från den kvinnliga journalisten.

Funderar på om man skulle försöka leta upp i något Cmore-arkiv, om ett sådant finns. För att spara tid kan man ju direkt gå på apmatcherna, där man kan räkna med att hitta brottslingen, tills motsatsen är bevisad.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Denna händelse måste ju ha sänts live eller?
Det är drygt att en som gör en sån här sak så ska hans identitet skyddas in i det sista, skulle det komma fram vem det är med säkerhet så skulle det lära andra att tänka sig för en extra gång!
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Pittsburgh - Nashville 6-0!

Jo, Pitts var beredda och avgjorde matchen redan under första perioden då spetsarna öste på och Rinne blev utbytt. Nu svarade man på Nashvilles tidigare så framgångsrika press med vilja och följden blev en massa grupp och utvisningar matchen igenom.

TVs kommentatorer är mest imponerade av att svenska slåss med varandra så mycket och vrålar på svenska mot varandra. Nu handlar det ju inte om några svenska slagskämpar, snarare smått som är arga och väljer lagom ofarliga motståndare att vara arga på.

Match i Nashville på måndag. Kan Nashville göra om tricket senaste hemmamatcherna och vinna igen och ta finalen till en sjunde och avgörande i Pittsburgh?

Kanske. Kanske inte.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Om det fanns en äldre ännu mer omogen spelare att välja på? Min gissning är att bedömningen beror på att vederbörandes uppträdande med filmningar, fusk och fulspel indikerade en brist på moral och värdegrunnnnnnd.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Klockan 02.00 i natt smäller det!

Två eller tre matcher återstår för säsongens hockey och det gäller finalspelet om Stanley Cup där Nashville nu kvitterat till 2-2 i matcher, sedan de svarat på Pittsburghs inledande hemmavinster, med att vinna båda övertygande två matcher på hemmais.

Men ikväll blir det en mycket viktig match i Pittsburg. Kan Pittsburg steppa tillbaka? Eller kan Nashville ta en tredje vinst i rad?

Avgörande blir följande:

1. Målvaktsspelet. Pekka Rinne har varit på sin absolut bästa nivå senaste matcherna och kan han fortsätta så blir det mycket svårt för Pittsburgh att vinna. Murray övertygade ifjol och anses vara en av nycklarna till Pittsburghs triumf då, men kan han - efter senaste två mer normala insatser - nå den nivån igen inatt?

2. Nashvilles försvarsspel? Nashville sätter press över hela isen med hög forechecking dvs hederlig Rönkenhockey och tvingar Pittsburgh till att mer eller mindre bara försvara sig. Har de fått igång detta så pass att de kan ta spelet också till Pittsburgh? I så fall blir det svårt för Pitts.

3. Pittsburghs spetsar. Pittsburg har mycket skickliga spetsforwards men får de inte låna puck tillför de inget och om de inte tar i tillräckligt får de bara frustrerade se på som i senaste matcherna. Kan de skärpa sig nu när det gäller som mest?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Varför skulle det vara Jimmie Ericsson? Det troliga är väl att det är någon yngre omogen spelare?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Glädjande besked för Apan!

Som alla vet har det senaste veckan debatterats att en kvinnlig Cmore-journalist vid intervju i ett omklädningsrum efter match utsattes för en blottare i form av en spelare som under pågående intervju av en annan spelare klädde av sig i bara mässingen medan lagkamraterna hejade på honom.

Dessa intervjuer och formerna för dem ingår i avtalet med Cmore för vilket Cmore betalade över 300 miljoner till klubbarna årligen vilket fr o m i år blir över en halv miljard per år.

Det är ingen hemlighet att alla i hockey-Sverige räknat med att den som utfört detta illdåd är samme person som är känd för sitt fula spel, fusk och allmänt osportsliga uppförande. Fläskberget Hollywood, för att tala klarspråk. Och en naturlig följdfråga är förstås om Cmore därmed har anledning att kräva tillbaka de pengar som företaget betalt den klubb som bryter avtalet förutom att spelaren och hans medhjälpare bryter mot lagen.

Men nu framgår det att den sexual-brottsliga gärningen ska ha utförts för två år sedan och då befann sig fläskberget inte på brottsplatsen, dvs ett SHL-omklädningsrum, och därmed kan han inte vara skyldig.

Om journalistens uppgifter om tid är korrekta?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan imponerar. Nu plockar de in två nya junisar i truppen för representationslaget.

Som bekant har vi Apans egna handlingsplan som facit för apsatsningen. Där slår man fast följande:

"5 av 10 spelare ska komma från bygden. Till bygden räknas i första hand Skellefteå kommun och i andra hand norra Västerbottens spridningsområde."

Vi välkomnar två nya spelare som självklart kommer från bygden.

Simon Krekula från Stockholm.

Antin Öhman från Umeå.

Helt klart från bygden.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, när det gäller att plocka in spelare från andra länder t ex från andra sidan Atlanten är det en svår konst som ibland lyckas ibland olyckas.

Men när det gäller spelare som kommit över pölen och olyckats i KHL, Sverige, Finland eller andra ligor kan man undra: hur troligt är det att om vederbörande värvas till t ex Luleå så kommer de plötsligt att gå mycket bättre och bli en succévärvning?

Som jag kommer ihåg det...har det aldrig hänt.

Så. Varför görs då sådana värvningar, av spelare som gissningsvis inte håller måttet?

Jag kan bara tänka mig att de är billiga, eftersom de inte lyckats. Att det är en chansvärvning, som man tvingas till pga brist på pengar. En chansning. Som aldrig tycks gå hem.

Jag har helst fel förstås. Men...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dessutom fungerar Viktor Arvidsson utmärkt. Lite oväntat, då den allmänna meningen var att han var för liten och inte skulle kunna klara sig när det blev riktig hockey med riktga motståndare i NHL. Men i detta nu är det väl han och Adam Larsson - och i någon mån Melkman, även om han tycks ha kommit av sig efter den starka inledningen - som är de som lyckats, av alla apjunisar som dragit över Atlanten för att söka lyckan.

Där borta talar man nu om att Nashville - nu med hela fem svenskar på isen - påminner om tiden då Detroit dominerade, anförda av en hel svenskkoloni.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
{Lindberg Råkkar och Dansbandswolf}: Håller med om att vår nuvarande trupp inte imponerar så mycket men också om att det som ger mest hopp är att vi nu har Bulan som kommer att jobba med att få den att fungera.

Kan Isac Lundeström ta nästa steg? Kan pojkarna Emanuelsson bli ännu bättre fungerande? Blir Junttila kvar och får han det att fungera under Bulan? Håller Cehlin och levererar han? Håller Olle? Kan Foppa få en starkare roll än som brunkare? Kan Filip och Joel etablera ett vaktande på normal Luleånivå? Och kan vi få ihop ett fungerande stabilt backspel med så pass många backar som man inte är speciellt säker på i förväg?

Jo, det blir att hoppas på att Bulan lyckas och det blir bara att ge honom tid och hoppas. För vad kan vi annars göra?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lindberg Råkkar: He he, kanske läge att Skuggan ger Jump ett erbjudande han inte kan säga nej till?......:)
Själv tänker jag ge Bulan och lagbygget en ärlig chans och vänta 1/4 in på säsongen innan motorsågen kommer fram.
Kroppen måste ha en återhämtning och klarar inte längre av 365 dagar av oro :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vi värvar alltså en spelare som en bra säsong lirar 60-65% av matcherna och det går tillbaka ändå till juniortiden.
I ett management spel skulle han ha durability=1.

Olausson är inte heller känd för sin monsterfysik och i en liga där det inte går att åka runt och glida halva tiden känns det inte troligt att han kommer lira 52 matcher skadefri.

Bulan i alla ära, men det känns tyvärr inte som att Luleå Hockeys organisation håller mer än korpklass just nu. Var det inte just detta vi provade förra säsongen att värva halvsopor från KHL som inte producerat mer än 10-15p där och sedan utnämnde dessa till 1:a backar och 1:a center etc.
Sen visade det sig att de knappt platsade i 3:e femman/backpar om de ens platsade alls.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha, det sägs nu att Joey Hishon är klar för Luleå Hockey och är tänkt som förstacenter.

Inledningsvis som ung en poängspottare rejält, men sedan borta nästan två år för hjärnskakning och därefter 4 år med hockey 21-25 ärsåldern på högre nivå inklusive nårgra NHL-matcher och en säsong med Jokerit i KHL; dock utan att lyckas speciellt i de högre ligorna.

Kan det fungera i Luleå?

Nja, känns inte självklart.

Men vi hoppas.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Otto1: Oshie är en härligt avig typ.

Men tänk att Washington böt bort Forsberg - som öst in >60 pinnar i snitt senaste tre säsongerna för Nashville - mot Erat och Latta som vardera öst in typ ett mål per säsong och numera är sparkade till tjeciska ligan respektive AHL.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Njaa, dom hade ju Oshie som nätade 33 gånger på 68 matcher den här säsongen.. Men visst hade dom haft fler toppar med Filip F i laget, helt klart..
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Jo:-) I Nashville har de skojat rätt bra med Washington för det bytet. Inte lätt att välja rätt alla gånger.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Undrar om Washington bytte bort en finalplats när man skicka iväg Filip F.
Ove-Bäckis
Filip F - Kuzze
Då har man en rätt bra offensiv grund att stå på.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att den där nissen på Hockeysverige återigen räknat på "egna spelare" denna gång om någon i SHL kommer från junislaget. Apan har fortfarande "flest" men nu väldigt knappt och lag som Djurgårn och Frölunda som var rätt blanka i föregående "analys" av "moderklubbar" har nu massor och är tillsammans med många andra lag mer eller mindre ikapp Apan.

Nissen är ingen större tänkare och utropar bara ett slött grattis till "vinnaren".

Det hade varit mer imponerande om han kombinerat och analyserat data för att dra slutsatser om hur det ser ut och fungerar på olika håll.

T ex att i "bygden" finns knappt några andra klubbar i denna till ytan jättestad Apschtaan och inte så konstigt att man där har spelare från "egna kommunen och klubben" medan exempelvis i storstadsområdena finns det massor med mindre klubbar som tar fram och utvecklar pojkar som så småningom kommer till elitklubbarna.

Hade nissen kommit så långt kanske han dessutom undersökt VARIFRÅN spelarna kommit till junislagen och identifierat stölderna från Umeå och Norrbotten till Apschtaan och väl där dessutom tagit reda på att de stölderna nu effektivt stoppats.

Då hade det varit lite imponerande. Nu hanterar han satsestetik ungefär som skulle han gå ned till järnvägstationen varje dag vid samma tid och konstaterat att första tåg som passerade var på väg till Krylbo och efter att ha undersökt saken tillräckligt många dagar förklarat att "Alla tåg i Sverige går till Krylbo!".

Han har inte validerat data och prövat allmängiltigheten av resultat och drar därmed pinsamma slutsatser. Ungefär som vilket aptroll som helst, men i deras fall handlar det förstås om att blunda för verkligen.
Uppladdat:

450x300-treapor_10.jpegtreapor_10.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Ja, och vilken fest hela dagen och natten i Nashville! Fantastiskt att se, höra om och förstå eftersom vi alla varit med om känslan när klubben änk-ligen lyckas!

1922 Göta
1925 Tälje
1926 Djurgårn
1932 Hammarby
1934 Riktiga AIK
1965 Frölunda
1966 Pölsan
1969 Trottoarkanten
1978 Apan
1979 MooDoo
1981 Warulfven
1987 Burkölen
1992 Malmö
1995 HV-71
1996 Luleå Hockey
2015 Läjkers

Nej, förresten. Inte alla. Var är Timrå?

2-2 nu i matcher i finalen om Stanley Cup när vi vänder åter mot Pittsburgh. Nu är det bäst av tre, varav eventuellt två i Pittstaden.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
2-2 rovdjuren har vaknat
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jonatan Pudas. Helt klart en pojke från Skellefteåbygden.

1993 / 1994 Kiruna
1994 / 1995 Kiruna
1995 / 1996 Kiruna
1996 / 1997 Kiruna
1997 / 1998 Kiruna
1998 / 1999 Kiruna
1999 / 2000 Kiruna
2000 / 2001 Kiruna
2001 / 2002 Kiruna
2002 / 2003 Kiruna
2003 / 2004 Kiruna
2004 / 2005 Kiruna
2005 / 2006 Kiruna
2006 / 2007 Kiruna
2007 / 2008 Kiruna
2008 / 2009 Kiruna
2009 / 2010 Kiruna
2010 / 2011 Apschtaan
2011 / 2012 Kiruna Apschtaan
2012 / 2013 Kiruna Apschtaan Karlskrona
2013 / 2014 Karlskrona
2014 / 2015 Karlskrona
2015 / 2016 Gävle
2016 / 2017 Gävle

Hur kan någon få för sig något annat? Helt klart är Pudas en egen produkt för Apan, kommen från Apled och från den ena Apverksamheten och från Apbygden.

Det ser man ju tydligt!
Uppladdat:

450x300-treapor_9.jpegtreapor_9.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, det var en underhållande dag. Nu har jag alltså tagit fram facit. I den handlingsplan som Apans ledning beslutade om slogs fast att minst hälften av spelarna ska komma från Skellefteå eller åtminstone från norra Västerbotten.

Jag kan tycka att det var en god princip när den etablerades i slutet av nittiotalet. För det första fastställdes ett naturligt upptagningsområde för Apan och det har jag inget emot; det ser helt rimligt ut. Och det är förstås ungefär som alla andra klubbar försökt arbeta med undantag för sådana som emellanåt drabbats av alltför stora kassakistor och köpespelarfeber.

Men det har hänt en del sedan denna handlingsplan formulerades, framför allt att rovdriften av spelare över Atlanten har exploderat och som en konsekvens dessutom rekryteringen av spelare mellan de svenska klubbarna och numera är det vanligt att en sportchef behöver ersätta halva truppen inför vissa säsonger.


Men Apan försöker blunda för den verklighet som de inte ens hade erfarenhet av eftersom Apan varit borta från nationell elithockey i decennier, medan de skaffade sig anor i Allsvenskan och Division 1 för att inte tala om misslyckade kval.

Ett exempel på denna Apblunder är att de tagit fasta på klubbens tidigare handlingsplan och modifierat den efter behag med det uttalade målet att visa att de är bästigast medan andra är köpeklubbar och när de skulle spela final mot Läjkers förklarade apledarna att hela landet skulle hålla på Apan eftersom det var ett "hot mot svensk hockey" om Läjkers vann.

Hujeda mig, lät som när läkarstudenterna i Uppsala protesterade mot att släppa in migranter från Tyskland under 1930-talet.

På vilka sätt har de då i lönndom "tolkat om" handlingsplanen?

Ja, framför allt var de tvungna att dölja att en dominerande andel av deras spelare var talanger de snott genom telefonkontakter i lönndom till 13- och 14-åriga skolpojkar som knappast kunde presenteras som från bygden komna, när de helt uppenbart var shanghajade från södra Västerbotten och Umeå samt Norrbotten.

Så. Hur fixade de den saken?

Ja, som ungdomsansvarig sa: Vi brukar räkna de som kommer till oss inför hockeygymmet som våra egna.

Vips!

Så har de ljugit bort sanningen om att spelarna skulle komma från bygden och sätter ledigt etiketterna "egna produkter" på stölderna medan de gamla Skellefteåledarna vrider sig i sina gravar.

Räckte det, blev de nöjda?

Ja, nästan. Men sådana de inte hunnit sno förrän de var minst 17 år blev ju inte medräknade som egna produkter så de fick vidga det hela ytterligare. Och nu blev det att förklara att de egna produkterna från den egna verksamheten; ja, de komna från egna led; och i Årsberättelsen definierade man det som att de plockades upp direkt från junislaget in i representationslaget.

Vips!

Nu räckte det att man kommit till Apan innan man fyllt 20 för att man skulle få räknas som en egen produkt och gissa om man nu kommit långt från det som Skellefteåledarna en gång i tiden beslutade: våra egna spelare ska komma från vår egen bygd.

Är alla Apor nöjda nu? Nej, inte apmonstren eftersom det visas att hur de än utvidgad, breddat och förändrat definitionen för att lyckas räkna in minst hälften av spelarna som "egna" räckte det ändå inte till. Det blev >50% köpespelare ändå.

Nu var goda råd dyra: vad göra?

-Jag har det, utbrast det ena apmonstret. Vi räknar in även de som är andras produkter och kommer från andras egna led - om de ändå startade som småpojkar hos oss. Då kan vi räkna in ytterligare!

-Varför stanna där, inföll det andra apmonstret. Vi räknar in alla som någonsin haft något med oss att göra; även om det bara är någon del av säsong eller så. Dessa med Apanknytningar förklarar vi komna från våra egna led - och har de utbildats och utvecklats betydligt mer i en eller två andra klubbar? Ja, då förklarar vi att de klubbarna OCKSÅ får räkna in vederbörande som egna produkter, från deras egna led. Generösa som vi är.

-Utmärkt, replikerade det tredje apmonstret. Och den som säger annat förklarar vi är en lögnare och en galning.
Uppladdat:

450x300-treapor_8.jpegtreapor_8.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apmonstren hittar på vad som helst för att hävda att Apan är bästigast och lirar med egna spelare medan övriga lag spelar med köpespelare.

Vad är "egna"?

Ja, när apmonstren får bestämma definierar de som de vill. Spelare anses egna med motiveringar som de själva använder för att skälla "Köpespelare!" när det gäller spelare i andra klubbar.

Lika illa är det från apklubben själv (se länkar) som vrider och vänder på det hela. Ibland är det egna led, ibland är det egna produkter, ibland egna spelare, ibland är det spelare från den egna verksamheten.

Men vad består det "egna" av?

Ja, Apan har själv definierat det i en årsberättelse: spelare som tas direkt från juniorlaget upp i representationslaget är de som kommer från egna led.

Känns väl som en OK beskrivning att gå efter men när man kontrollerar trupperna efter den beskrivningen finner man att sedan flera år är majoriteten av spelare INTE från egna led.

Ungdomsansvarige för Apan menade nyss att " Här i klubben brukar vi räkna spelare som kommer till klubben inför hockeygymnasiet som egna spelare och med det måttet räknat har vi de senaste åren haft dryg hälften av alla spelare i Skellefteå som egna spelare. "

Jaha, det var en utvidgning för att nå upp i antal eftersom Apan då kan räkna in de talanger de snott från Burkölen och Norrbotten.

Men inte ens det räcker. Det blir i alla fall en majoritet köpespelare i laget och då kommer Apmonstren med sin nya innovation:

Highsticking Lindström - som inte kom till klubben inför hockeygymnasiet utan LÄMNADE klubben inför hockeygymnasiet - ska räknas som egen spelare, egen produkt från egna led.

Det ska också Pudas som tillhörde Kiruna och inte dök upp i Apschtaan förrän långt in på hockeygymmet och sedan lämnade igen för att utbildas framför allt av Karlskrona och Pölsan i fyra år.

Hur får man ihop det, men den definition som Apans egne ungdomsansvarige gav?

Det går förstås inte men apmonstren kör sitt vanliga hitte-på och förklarar att de som kommer till klubben före hockeygymmet är från egna led. De som lämnar klubben innan hockeygymmet är från egna led. De som kommer till klubben men inte inför hockeygymmet är från egna led.

Ni hör?

Alla är från egna led, om man frågar apmonstren.

Apmonstren är t o m "snälla" nog att bjuda på att Apans egna produkt highsticking Lindström får räknas också som MooDoos egna produkt. Finns ju lite skäl för det kan man tycka eftersom Lindström stack till MooDoo för hockeygymmet när han var 15 år och spelade i sex år för MooDoo. Sedan drog han ut i världen och först vid 26 års ålder dök han upp hos Apan, 11 år efter att han lämnat Apschtaan som 15-åring.

Men hur många krumbukter kan egentligen ett apmonster slå på sig för att pressa in spelare som egna. Och egen indikerar väl att vederbörande tillhör någon - hur kan man vara egen för både A och B och C?

För att få ordning på all denna gallimatias går vi till originalkällan (se nedersta länken).

Här definierar man klart och tydligt.

5 av 10 spelare ska komma från "bygden". Till bygden räknas i första hand Skellefteå kommun och i andra hand norra Västerbottens spridningsområde.

OK. Då vet vi.

Vi kör ett varv till med den definitionen.

"EGNA SPELARE" från bygden
1. Linus Lindström
2. Filip Berglund
3. Adam Pettersson
4. Johan Alm
5. Pär Lindholm
6.Gustaf Lindvall
7. Tim Söderlund
8. Joakim Lindström
9. Andreas Wingerli

Ja nog känns det för j-a tveksamt. Nu blir Tim väsentligen utbildad av Luleå Hockey, highsticking utbildad av MooDoo och Gustaf utbildad av bortåt tio andra klubbar inklusive Riktiga AIK, plötsligt s k egna spelare, eftersom de otvivelaktigt kommer ursprungligen från från bygden. När det gäller Wingerli är det mer tveksamt om hans Lycksele ska räknas till norra Västerbotten, men OK då, snäll som jag är.

Fast den andra sidan av myntet blir ju att de talanger Apan övertalat att flytta till Apschtaan från Umeå och Stockholm inte alls kommer från bygden och att dessa med originaldefinitionens hela kraft flyttas till den andra listan:

KÖPESPELARE icke från bygden
1. Jonathan Pudas KÖPESPELARE!
2. Joni Ortio KÖPESPELARE!
3. Mark Katic KÖPESPELARE!
4. Emil Djuse KÖPESPELARE!
5. Morgan Ellis KÖPESPELARE!
6. Bud Holloway KÖPESPELARE!
7. Henrik Hetta KÖPESPELARE!
9. Pontus Petterström KÖPESPELARE!
10. Oscar Möller KÖPESPELARE!
11. Jesper Olofsson KÖPESPELARE!
12. Matt Anderson KÖPESPELARE!
13. Sebastian Aho
14. Anton Öhman
15. Sebastian Ohlsson
16. Anton Danielsson
17. Simon Krekula

Ojdå. Det blir bara värre och värre för apmonstren men nu vet vi. Nu har vi använt den definition som Apan spikade och låter oss inte luras av alla egne påhitt som apmonster och apföreträdare gör. Nu vet vi!

Och dominansen av köpespelare blir bara värre och värre...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, jag hade tydligen missat några klena junisar som ska in och förstöra på backsidan hos Apan. OK. Vi lägger till dessa.

Och fortfarande använder vi den utvidgade definition av "spelare från egna led" som Apans ungdomsansvarige tydliggjort.

Då blir det så här:


EGNA SPELARE
1. Linus Lindström
2. Filip Berglund
3. Adam
4. Johan Alm
5. Pär Lindholm
6. Sebastian Aho
7. Anton Öhman
8. Sebastian Ohlsson
9. Andreas Wingerli
10.Gustaf Lindvall
11. Anton Danielsson
12. Simon Krekula

KÖPESPELARE
1. Jonathan Pudas KÖPESPELARE!
2. Tim Söderlund KÖPESPELARE!
3. Joakim Lindström KÖPESPELARE!
4. Joni Ortio KÖPESPELARE!
5. Mark Katic KÖPESPELARE!
6. Emil Djuse KÖPESPELARE!
7. Morgan Ellis KÖPESPELARE!
8. Bud Holloway KÖPESPELARE!
9. Henrik Hetta KÖPESPELARE!
10. Pontus Petterström KÖPESPELARE!
11. Oscar Möller KÖPESPELARE!
12. Jesper Olofsson KÖPESPELARE!
13. Matt Anderson KÖPESPELARE!

Ja, i våra ögon brukar ju 13>12 även om trenne apmonster vill ha det till att 12>13. Och som en sista utväg försöker de påstå att highsticking Lindström är en ren Approdukt. Det är för patetiskt.

När de tomma aptunnorna skramlar mest och öser angrepp, hat och hån på den som för fram fakta förstår vi att de är ställda mot väggen.

Hur mycket de än gnyr, apmionstren, konstaterar vi andra att Apans trupp domineras av KÖPESPELARE!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Så han har alltså kallat dig lögnare i åratal för att ni har olika uppfattning om vad egna spelare är? Du är i din fulla rätt att tycka Jocke Highsticking är en köpesspelare med tanke på hans minst sagt långa tid utanför Skeå där han istället utvecklats i alla möjliga andra klubbar. Vore det inte för att stackarn är född i Skeå så vore det ju samma sak som att påstå att t.ex. Cehlin är en egen produkt, eller Malte Strömvall om han någonsin återvänder till Luleå. Jag tycker personligen inte att Jocke L är en egen Skeåprodukt, men gör det även mig till en lögnare i Barbrorns värld? Skrämmande i så fall.

Jag får väl ge honom lite kudos för att han försökte bemöta mitt inlägg men han misslyckades totalt med att bemöta själva huvudpunkten. Jag ser inget i hans inlägg som styrker hans inlägg om att du är en lögnare...om något framstår ju hans anklagelser mer som....lögner xD

Barbro: Jag ska ge dig ett exempel på en ren lögn väldigt nyligt från din bff Yåda som skrev: "Annat är det med sprattelgubben Fabricius. Han är ju från Boden, men i Boden hävdar de att han är en Qatarprodukt."

Karl Fabricius är alltså från Avan och hans moderklubb är Avans SK (se länk nr 1) och jag bevisar följande anklagelse mot din kompis med ännu en länk där det klart och tydligt står följande: "Avan är en tätort i Luleå kommun."

www.eliteprospects.com/player.php?player=182
sv.wikipedia.org/wiki/Avan


När får vi se ett liknande inlägg från dig där du utan tvekan lyckas bevisa att Sven är den storlögnare du påstår?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag tycker mig endast se dig representera Luleå, därav min undran.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Skönt för Nashville och för Rinne. På nåt sätt skulle det känts lite ovärdigt om de åkte på 3-0, enligt nån pod så hade Pit. en skottprocent på 17 och Nashville på 4. Kanske blir och tekna viaplay och kolla matcherna i efterhand:)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
För de, som inte köper att PorkaBork är en extremt usel ansvarig för damkronorna, kan det vara av intresse att läsa Myggan Wallins beskrivning av hur en ung PorkaBork uppförde sig (länk).

"Säsongen 1980/81 hade Leif Boork tagit över som tränare i Djurgården. ”Myggan” Wallin skulle fylla 28 år under den säsongen som skulle visa sig bli hans sista i Djurgården.
– Jag hade väl hoppats på att spela vidare och på den här tiden så fick du inte byta till en klubb i samma serie efter den 30:e augusti. Den 1 september ringde ”Boorken” mig och meddelade att jag inte hade någon plats i Djurgården kommande säsong. Eftersom jag inte fick gå till ett annat elitserielag tog jag kontakt med en klubb i Schweiz för att spela där i stället. Djurgården accepterade inte det heller och jag gick även till hockeyförbundet med frågan, men dom hänvisade mig tillbaka till Djurgården."

Det året fick Myggan i stället spela för Hammarby i dåvarande Division 1 och till våren hamnade både Hammarby och Djurgården i kvalserie. Hammarby vann kvalserien och avancerade till Elitserioen medan PorkaBorks Djurgårn hankade sig kvar bara en poäng före Södertälje.

Vilkan jävla PorkaBork! För att jävlas med Myggan väntade han en dag med att ge honom sparken för att hindra honom att gå till ett annat Elitserielag och därefter fortsatte han genom att stoppa att han gick till Schweiz också! Kan tro att Myggan trivdes när hans Bajen spöade Djurgårn, som misslyckats i Elitserien, i kvalet sedan:-) Men vilken jävla typ, PorkaBork!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sidekicksapmonstret ondgör sig över att jag inte - för att räkna "egna" Skellefteåspelare - accepterar alla som de själva anser ha Skellefteåanknytning, vilket när det behövs får en väldig spännvid.

Lilla apmonster. Det är ingenting jag hittar på. Jag använder endast begrepp som Apan själv definierat och redovisat i årsberättelser eller liknande. Jag hittar inte på själv.

De som hittar på är du och ditt onda genius, hatbrottslingen från Göteborg. För att håna och hata Luleå Hockey hittar ni på att vi i stort sett bara består av köpespelare. De som säker sig till Luleå som tonåringar - från andra Luleånära klubbar, från andra ställen i landet och från andra länder och därefter utbildas under 3-5 år i våra junislag, i det tidigare informella farmarlaget Asplöven och till slut når vårt A-lag för att vissa fall därefter exporteras över Atlanten skäller ni ut med glåpord och hån som korrupta köpespelare, sarg-utgnuggare och 0-0-dyrkare.

I Luleå finns många mindre klubbar som på ett fint sätt tar hand om pojkar som vill lära sig hockey och det finns ingen anledning att tvinga alla dessa in i Luleå Hockey från koltåldern, som skulle de tvingas till en elitsatsning redan som småbarn. Detsamma gäller pojkar från våra närorter Kalix-Boden-Piteå: orterna ligger så nära oss att Luleå inte kan växa geografiskt som t ex Skellefteå gjort, men i praktiken är förstås de klubbarnas pojkverksamhet viktiga förberedelser för hockeyutvecklingen lokalt vid Norrbottenskusten och ambitionen eller visionen om du så vill är att de som är lämpade med tiden - kanske redan som junisar men i andra fall först därefter kommer till Norrbottens elitserielag Luleå Hockey. Så där fungerar det även för t ex Djurgårn och Frölunda där det också finns många mindre klubbar - och betydligt fler än i Luleåområdet förstås - i närområdet. Inte så konstigt.

Men det naturliga sättet att verka och vara för allas bästa attackeras med hat och hån av framför allt din vidrige kompis hatbrottslingen från Göteborg som skäller som en bandhund och förklarar att Luleå Hockey bara köper in spelare. Luleåpojkar som tog sina första skär i en annan Luleåklubb förklaras som "köpespelare, inga egna produkter från egna led". Och är de uppvuxna i t ex Boden eller Piteå - hela 30-45 minuter från Delfinen...ja, då handlar det om stulna köpespelare, enligt hatbrottslingen.

När den idioten kommer loss ordentligt kräver han att Mr Luleå Hockey - landslagsjanne sandström (i hatbrottslingsterminologi alltid "taliban-janne") - ska uppfattas som en inköpt legoknekt.

Janne, som för övrigt är född i Luleå och uppvuxen nästgårds i Pite, drabbades av att ogina piteledare med schvullskalle under några år tecknat avtal som farmarklubb till Riktiga AIK och när janne blev elitseriemässig skickades han dit i stället för det naturliga att gå till Luleå Hockey. Det innebar att janne förlorade några säsonger han kunde ha spelat för oss men sedan han kom hem har han följande obrutna rad av säsonger för Luleå Hockey:

2001-02 Luleå HF J20 SuperElit 1 1 010 | Luleå HF SHL 41 2 4612 3 | Playoffs 5 0 222 4

2002-03 Luleå HF SHL 48 3 5836 -6 | Playoffs 4 1 016 0

2003-04 Luleå HF SHL 49 1 101120 5 | Playoffs 5 0 112 -1

2004-05 Luleå HF A SHL 41 2 5730 0 | Playoffs 4 0 000 -8

2005-06 Luleå HF A SHL 49 6 162260 17 | Playoffs 6 0 1110 0 Sweden (all) International 1 1 010 0 |

2006-07 Luleå HF A SHL 51 7 152252 9 | Playoffs 3 0 000 -4 Sweden EHT 8 1 014 -2 | Sweden WC 3 0 002 -1 | Sweden (all) International 16 2 0210 2 |

2007-08 Luleå HF A SHL 53 7 91644 0 | Sweden EHT 1 0 000 -1 | Sweden (all) International 3 0 110 2 |

2008-09 Luleå HF A SHL 53 5 111634 -3 | Playoffs 5 0 334 -4 Sweden EHT 3 0 004 -1 | Sweden (all) International 3 0 004 -1 |

2009-10 Luleå HF A SHL 54 6 172354 -5 |

2010-11 Luleå HF A SHL 51 1 898 -12 | Playoffs 12 0 002 -2 Sweden EHT 2 1 010 1 | Sweden (all) International 2 1 010 1 |

2011-12 Luleå HF A SHL 52 4 61018 4 | Playoffs 5 0 002 -5
Luleå HF A ET 1 0 000 | Playoffs 3 1 120 1

2012-13 Luleå HF A SHL 46 6 51118 20 | Playoffs 15 3 474 2
Luleå HF A ET 6 1 012 | Playoffs 3 0 002

2013-14 Luleå HF A SHL 45 0 8816 3 | Playoffs 6 0 222 -3
Luleå HF ET 8 0 114 | Playoffs 2 2 024

2014-15 Luleå HF A SHL 50 4 131722 -4 | Playoffs 9 0 004 2
Luleå HF A Champions HL 13 2 242 4 |

2015-16 Luleå HF A SHL 51 4 71124 8 | Playoffs 11 0 224 2
Luleå HF Champions HL 9 1 344 2 |

2016-17 Luleå HF A SHL 48 0 8820 -2 | Playoffs 2 0 110 -1
Luleå HF Champions HL 2 0 000 0 |

2017-18 Luleå HF A SHL - - --- |

Och där sitter ni apmonster och kräver att ni ska få bestämma att jan sandström ska skällas och hånas som köpespelare, samtidigt som ni kräver vidare att bestämma vilka ni räknar som Apor för vilken anknytning som helst; senast under VM räckte det med en spermie för närmare hundra år sedan.

Men jag har inte hittat på vilka ni får räkna. Jag har alltid använt definitioner som Apklubbens egna företrädare redovisar.

Du kämpar en förlorad kamp, sidekicksapmonster. Den övergripande bilden ni Apor försöker ge är att mer än hälften av spelarna i Aplaget har ni utbildat själva. Det var en bild som ni med lite "kreativa anknytningar" kunde försvara tidigare men nu går det inte längre. Ge dig nu. Du blir bara besegrad gång på gång på gång på gång på.....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, vi som gillar hockey har ju vanligen ett delat liv där halva året ägnas åt hockey medan andra halvan väsentligen är vikt för annat.

I Luleå varifrån jag kommer innehåller det hockeybegränsade halvåret sommaren, värmen och ljuset då dagarna fram till midsommar aldrig blir natt och då lever man upp på ett helt annat sätt.

Men sedan kommer kylan och mörkret och snön - och när snön kommer blir det förstås ljusare eftersom hela marken är vit, innan dess regnigt, kyligt och schvarrrrt bara. Men den kalla årstiden lyses upp av matcherna i Delfinen och hockeysäsongen.

Nu är vi alltså i mer eller mindre hockeystiltje och då skriver man inget eller passar på att ta upp och avhandla något.

Jag har valt att ta upp och granska Apans av många lovsjungna hockeyutbildning.

I följande stycke ska jag ärligt redovisa min objektiva uppfattning.

Apan har haft några s k gyllene generationer av pojkar från Skellefteå där många blivit duktiga seniorer. Vi som varit med på Elitnivå vet att det där händer i alla klubbar då och då och ibland utan att någon speciell anledning kan förklara varför. Om något skulle jag gissa att när Skellefteå AIK äntligen tog steget upp i Elitserien igen gav det en sådan inspiration att de unga pojkarna var villiga att ge mer än någonsin för att vara med och leverera i A-laget. På många sätt påminnande om det vi upplevde i Luleå första tio åren sedan vi gått upp i Elitserien; där våra egna spelare helt dominerade i truppen och där runt en handfull blev kvar uppåt femton säsonger och lirade 500-1000 matcher för Luleå. Denna succé för Skellefteå är bara att gratulera till och alltid roligt att se när en hockeyklubb och deras supportrar får uppleva denna lycka: vi har alla varit där och vi kan alla förstå det. Men - och utan att förringa Skellefteås insats - vill jag förtydliga att det var inga världsstjärnor Skellefteå fick fram, men det var gott ändå. Lyfter man landets typ femtio bästa spelare för närvarande är det väldigt få Skellefteåpojkar med på den listan och de som kanske är med, är med långt ned. Men Skellefteås boost av juniorer som fyllde på A-laget kom samtidigt som tidigare storklubbar som HV, Warulfven, Frölunda, Djurgårn, Pölsan drabbats hårt av att "deras gyllene generationer" tog slut alternativt de brandskattades av rekryteringarna över Atlandten som tömde lagen på de bästa unga spelarna. Den allmänna villervallan som följde ökade rekryteringerna av varandra och förlorarna blev även de övriga lagen vars bästa spelare sögs till de rikare klubbarna som behövde ersätta sina förluster. Och i denna historiskt konkurrenssvaga Elitserie fick Skellefteå plats och tog den - och nådde en massa seriesegrar och seriefinaler i rad och det är vackert så. Det fanns också en annan sida av Skellefteåframgångsmyntet. Nämligen den att de med en för Sverige unikt aggressiv rekryteringsstrategi ned bland unga pojkar dragit till sig talanger som annars skulle ha kommit till andra klubbar och dessa som utgjorde minst lika många som Skellefteåpojkarna själva fördubblade antalet spelare man från junislaget lyfte in i A-laget. Men inget lag kan flyga närmare solen i all oändlighet och förr eller senare kommer andra tider. Det är nu på gång med Skellefteå och i nuläget finns inga magiska förklaringar som kan fortsätta vägen i toppen i all oändlighet för Skellefteå AIK. Det som talar för att klubben kan bli kvar länge på hygglig toppnivå i landet är snarast de ekonomiska styrkor de hunnit skaffa sig vilket innebär att de inte kommer att falla pga brist på pengar. Men det kommer att kräva ett skickligt och långsiktigt hållbart ledarskap för att det ska fungera. Framtiden kommer att visa om det finns.

Så. Det var den ärliga och hederliga beskrivningen från min sida.

Nu kommer vi till avdelningen obehagliga saker. Det som retat upp en mest är att så många apsupportrar och med apledningens goda minne och underförstådda stöd tagit det ovan beskrivna skeendet för att

a) i det oändliga ösa ut hybristunga uttalanden om Apans egen förträfflighet, där man förklarar sig bästigast på allt under alla tider, och sprider inställningen att man är oövervinnerliga och bara kan besegras av domarmisstag, aldrig eftersom motståndarna varit bättre.

b) och från de som uppfört sig ännu sämre tagit detta som anledning att ösa hån och hat över motståndare, motståndarsupportrar och landsändar från vilka andra klubbar kommer ifrån.

Vi som varit med har aldrig varit just med om maken. Aldrig någonsin i landets hockeyhistoria har sådan gemen illvilja spridits i färgerna av en enda klubb mot motståndare. Aldrig har någon klubb från ledare och korrupta lokaljournalister i samverkan med en elakartad skara supportrar legitimerat ett sådant hat och hån riktade mot konkurrenter och värst utsatt har förstås varit den närmaste klubb i norra Sverige som är den viktigaste konkurrenten om talanger, sponsorer och platsen i rampljuset.

Det där kan man stå ut med något eller några år och tänka att det lägger sig nog och de normaliseras och blir som vi andra.

Men tyvärr har det levt kvar. Mindre nu eftersom den ljugande nyttiga idioten, brännvinsjournalisten fått sparken och framsläpar sin eländiga tillvaro som ansvarig för kopieringsmaskinen och kaffekokandet på en reklambyrå. Men på nätet och speciellt i hockeysnackets apbok sitter tre apmonster och fortsätter sitt hån och hat.

Hånar och hatar jag? Nej. Jag har fortfarande den största respekt för klubben Skellefteå AIK som är min favoritklubb nummer två. Men däremot lyfter jag fram fakta om obehagliga företeelser och monster som - draperade i min andra favoritklubbs färger - sprider sitt obehagliga och hatbrottsliga budskap av skäl som man måste vara utbildad i neurospsykiatri för att tolka.

Så någon hatkampanj mot Skellefteå AIK pågår inte i denna bok. Däremot motverkas den förljugna självbild och grund för hat och hån mot andra som vissa Apföreträdare målar upp. När apor uppträder brottsligt eller omoraliskt och försöker dölja sådant genom att komma med "alternativa fakta"; ja, då granskas de under luppen och sanning och fakta lyfts fram.

För närvarande håller vi på med att sopa mattan med "apundret" genom att visa upp fakta för att en gång för alla döda det lögnaktiga påståendet som får oinsatta att tro att Apan fyller och dominerar A-laget med stjärnor från s k egna led.

Ett tydliggörande som vi vinner hur enkelt som helst nu när de tre apmonstren fastnat i att deras försvar för dominansen från "egna led" havererar om de inte får räkna in Jocke Lindström, som lämnade APschtaan som 15-åring och var borta i 11 år, medan han bland annat utbildades på MooDoos duktiga hockeygym och spelade för MooDoo i 6 år; samtidigt som APorna som spelare från egna led räknar in alla pojkar från Burkölen som de plockat till sig i 16-årsåldern varefter de blivit kvar 3-6 år och då presenterar som spelare från egna apled.

Alla som begriper något begriper att apmonstrens lögner som de forsätter lyfta fram, för att få alibi för att hata och håna, måste bekämpas med fakta.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Nashville studsade tillbaka och reducerade till 5-1 efter en match då Rinne spikade igen och Nashville stängde ned Pitts totalt genom hög och effektiv forechecking.

Det kanske inte är så j-a kört ändå? Kan Rinne spela på Rinne-nivå vet ju Nashville hur de ska neutalisera Pitts och inte låta Pitts spetsforwards ens få låna puck. Redan i första matchen - med 0 Pitts-skott på mål under 37 minuter visade ju Nashville att man vet hur man besegrar mästarna och i natt gjorde man det totalt och det blev fest hela natten i Nashville. Nästa match spelas också i musikstaden och kan de vinna igen är det ju helt plötsligt match, trots att det såg ut så råkört för någon dag sedan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
hanzon: Hmm "så ingen annan vågar skriva nåt" skulle lika gärna kunna uttryckas "så att många fler skriver här än tidigare".

Jag började själv skriva här för några år sedan och har räknat efter och funnit att antalet som skriver här och antalet inlägg har mångdubblats jämfört med hur det var innan. Och då räknar jag inte in mina egna enstaka inlägg;-)

De som hindrats att skriva här är tre: två apmonster för trolleri samt en försäljare av pass för spam; samtliga avstängda på livstid.

Själv skulle jag vilja påstå att det finns en generös och välkomnande attityd här. De som skriver blir behandlande med respekt om de inte genom upprepat olämpligt uppträdande bevisar att de förtjänar motsatsen och det har bara hänt någon enstaka gång med en illvillig pölsa.

Utöver det nämnda används inga maktmedel, eller vad tycker du?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Är du en makthavare här, så ingen annan vågar skriva nåt?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Trist uppträdande av Ramos när Real Madrid vann den där j-a Champions ikväll, men sådant där har ju funnits i sparkbollen länge.

RÄTTELSE: På en video har dagen efter matchen visats att Juventusspelaren sträcker fram sin fot och med sin tyngd trycker till med dobbarna över Ramos främre fot. Således var Ramos reaktion helt förståelig och det gula kortet och utvisningen helt korrekt dömt.

Man lär sig och blir mer ödmjuk efter upplevelser som denna. Hur snabbt det kan rusa i väg åt ena hållet efter en partsinlaga eller som i det här fallet efter att TV visat upp repriser som icke korrekt redovisar vad som hänt, igen-kligen.


Inom hockeyn har vi varit förskonade från sådana där osportsliga beteenden, med ett undantag som dock varit etter värre. Men nu hoppas vi att det bli ärlig och hederlig hockey igen. Eftersom fläksberget Hollywood till följd av sin extremt fläskiga övervikt frestat på knäna som inte duger längre.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så upprepar vi information angående varför de tre apmonstren nu gått i taket.

Det handlar om att de kräver att highsticking Lindström, som vid 15 års ålder flyttade till Övik och närmaste sex åren utbildades vid MooDoos hockeygymnasium samt spelade matcher för MooDoo enligt nedanstående förteckning (har bara tagit upp matcher i Elitserien och slutspel, han har lirat en massa för MooDoo-junisarna ockdså förstås) , innan han drog över Atlanten och lirade fem år för andra klubbar än Apan ska räknas som en REN APPRODUKT!

Det KRÄÄÄÄÄÄVER Apmonstren, annars blir de galna.

I kommande säsong har Apan i truppen bland annat

• Sebastian Aho
• Anton Öhman
• Sebastian Ohlsson

Två av dessa är födda i Umeå, en i Åsele och de har alla som pojkar utbildats av Burkölen. Vid ungefär samma ålder som highsticking Lindström flyttade till Övik, flyttade dessa tre Umeåbor till Apschtaan och Apans hockeygym och har sedan lirat i Apans junislag och nu A-lag under 4-6 år.

Så...vad är de? Rena Burkölenprodukter?

Nej! Inte enligt apsekten. För apmonstren kräääääver att dessa tre är RENA APPRODUKTER, FRÅN APANS EGNA LED!

För att begripa den logiken måste man
a) räkna på fingrarna
b) ha sex fingrar på varje hand
c) vara en komplett idiot.

Här på snacket finns bara tre som klarar den svåra uppgiften. De tre apmonstren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå gick nästan fem miljoner back och det beror på det för Luleå usla resultatet under säsongen med massor av åskådartapp följt av uslagna redan i åttondelsfinal. Allt detta beror i sin tur på några rejält misslyckade rekryteringar där Tim "jag skiter i allt" Kennedy var den allra värsta.

Nåja. SHL-ligans klubbar har ju luggat Cmore på en massa ytterligare miljoner från kommande säsong så vi lär nog överleva. Känns ändå fint att tillhöra en klubb som lyfter damer på lika villkor, även om vi annars skulle kunnat lägga jättepengar på säkra inköp inklusive miljon under bordet som en klubb drygt 10 mil söderut.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Du har helt rätt. Lite mer detaljerat skulle man kanske kunna ange talang + träningsinsats + utbildning och till det lägga ytterligare som förmåga att följa ett lagspel, vilja att ge sitt yttersta, samt förstås i ett sammanhang omgiven av spelare och ledda av coacher som kan jobbet. Men tilläggen blir ju mer avgörande för laget och matchsituationen.

Aporna blundar ju för betydelsen av talang, som du säger, eftersom det skulle innebära en granskning som visade hur de etablerade spelare från de "egna leden" genom att kontakta och övertala talanger i andra klubbars upptagningsområden flera år innan de naturliga genom telefonsamtal i lönndom till pojkar ända ned i 13-14-årsåldern.

Nej, det låtsas Apan inte om; det skulle ge en annan bild av Apundret, speciellt om den lades bredvid bilden av hur de unga pojkarna hanteras inklusive Skolinspektionens beslut om straff och hot att flytta eleverna från den skola där inhyrda Apor pysslade med kränkande särbehandling och sektuppfostran: "Du ska inga andra gudar hava utom Apan".

Nej, Apan låtsas att allt beror på att de är bästigast på utbildning.

Själv anser jag dessutom att Apan utbildar hockeyrobotar som bara kan ett enda spel och när de är sönderlästa kan mer allsidiga och intelligenta lag utnyttja det. Dessutom fixar spelarna inte annan hockey. Det är bara enstaka Apspelare som lyckas i andra ligor och av alla "NHL-stjärnor" de exporterat fungerar nästan inga alls; vanligast är att de inte ens får chansen utan får köra lite AHL något-några år och skeppas sedan. Highsticking Lindström misslyckas kapital gång på gång i NHL och KHL och får sitta på läktaren och sparkas vanligen. Oscar Möller lyckas bara leverera hälften av de poäng som Linus Omark gör.

Nej. Apan har blåst upp sig själva så enormt att när ballongen spricker blir det en j-a smäll. Talangstölderna från Burkölen och Norrbotten är sedan några år tilltäppta och redan ser man att Apan inte längre kan lyfta upp junisar som duger något till.

Eftersom de påstår att de lyckats så bra genom att vara så bästigast på utveckling av spelare frågar man sig vad slutsatsen nu ska vara, när fallet startat med en sjätteplats i serien efter en lång rad av seriesegrar tillika respass i kvarten efter en lång rad av finaler?

Vi vet ju varför. Den stöldbaserade talangbasen har sinat och lagets enda spel är sönderläst.

Ska man tro Apan skulle ju svaret vara att Apan själv blivit mycket sämre på att utbilda spelare?

Någon av ovanstående förklaringar finns ju inte i Apans sinnevärld. De förklarar i stället förlusterna med att det är domarnas fel. Varje gång. Att de förlorar för att motståndaren är bättre? Nej, det har aldrig hänt...enligt Apans värdegrunnnnnd.

Och förklarar man ovanstående tämligen självklara fakta kommer det unisont från de tre pajaserna, apmonstren: Ljug! Vi är bästigast! På allt! När vi inte vinner är det domarnas fel!
Uppladdat:

450x300-treapor_7.jpegtreapor_7.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ett förtydligande som aptrollen lär kapa som all annan fakta. Det finns ingen magisk formel som tillverkar en talang från en medelmåtta. Att säga att man producerar världsstjärnor av vilken Svensson som helst det går inte. En talang är en talang punkt slut. Om denna talang får bra eller dåliga tränare kan försena genomslaget men fakta kvarstår. Man kan inte tillverka en operasångare av en tondöv. Talangen måste finnas. Hur ser man till att man får talanger i sitt juniorlag/hockeygymnasiet. Jo man lockar dem eller rättare sagt värvar dem...
Enklaste billigaste sättet att köpa spelare. Alla som inte har den moderklubb som de spelar för är mer eller mindre köpespelare. Vad än trollen säger... Med andra ord så är alla klubbar likadana. Finns bara en klubb som anser sig finare än alla andra. För det som hänt innan hockeygymnasiet det finns inte. Och det som inte finns har aldrig hänt.
Och aptrollen kommer kapa detta inlägg och säga att jag fattar ingenting trots att jag jobbat med ungdomar nästan hela mitt liv...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi noterar att Apan påstår att de "kan erbjuda fläskberget en roll som ledare i Apan".

Ja, det var väl bara det som fattades.

Fläskberget, som vissa säsonger "vunnit" utvisningsligan i serien, tilldelats upprepade långa avstängningar av Disciplinnämnden, offentligt erkänt att han fuskar, skämt ut Sverige internationellt genom filmningar, överfallit målvakter och attackerat spelare bakifrån med farliga attacker står alltså för en värdegrunnnnnnnd som Apan inte vill tappa.

Det säger väl ungefär allt om "visionen" den klubben har.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Nu har aptrollet svarat på din utmaning att han skulle tala sanning. Eftersom det är så onaturligt att tala sanning för ett apmonster får han hjälp av de två andra aptrollen, för att exempelvis försvara att hihgsticking Lindström är en ren approdukt:

Troll 1: Jag svarar inte. Vi Apor som senast kom sexa i serien och sparkades bort i kvartsfinal är så bästigast att vi alltid har rätt och det gäller också att Lindström är en helt egen approdukt.

Troll 2: Naturligtvis är Lindström från egna apled det vet ju alla.

Troll 3: Som sagt (länkar till en artikel där Lindström anses "bevis" för Apans "fantastiska utveckling" av egna spelare)

FOTNOT
Highsticking Lindströms facit från 15 - 26 års ålder:

1999-00
MODO Hockey J18
J18 Allsvenskan 9 3 10
Playoffs 8 3 4710
MODO Hockey J20 SuperElit 10 4
Sweden U17 (all) International-Jr 4 0 114 |

2000-01
MODO Hockey J18 J18 Allsvenskan 2 1
Playoffs 4 2 3524
MODO Hockey J20 SuperElit 8 6
Playoffs 2 0 2214 MODO Hockey SHL 10 2
Playoffs 7 0 110 0
Sweden U18 WJC-18 6 2 572 1 |
Sweden U18 (all) International-Jr 16 5 61116 |

2001-02
MODO Hockey J20 SuperElit 10 9 61567 |
MODO Hockey SHL 42 4 3720 -4 |
Playoffs 14 3 588 5
IF Troja-Ljungby Loan Allsvenskan 3 0 0012 -2 |
Sweden U19 (all) International-Jr 7 3 364 |
Sweden U20 (all) International-Jr 9 0 0012 |

2002-03
MODO Hockey J20 SuperElit 2 5 168 |
MODO Hockey SHL 29 4 2614 -4 |
Playoffs 6 1 122 -2
Örnsköldsviks SK Loan Allsvenskan 2 1 124 |
Sweden U20 WJC-20 6 2 356 1 |

2003-04
MODO Hockey SHL 15 0 220 -4 |
IF Sundsvall Hockey Loan Allsvenskan 2 0 550 2 |

2004-05
MODO Hockey J20 SuperElit 2 4 150 |
MODO Hockey SHL 37 2 3524 2 |
Syracuse Crunch AHL 13 4 480 -2 |
2005-06 Columbus Blue Jackets NHL 3 0 000 0 | Syracuse Crunch AHL 64 14 294352 8 |
Playoffs 6 1 120 0

2006-07
Columbus Blue Jackets NHL 9 1 014 -3 |
Syracuse Crunch AHL 50 22 264834 8 |

2007-08
Columbus Blue Jackets NHL 25 3 4714 0 |
Syracuse Crunch AHL 49 25 356068 -12 |
Playoffs 13 4 376 -1

2008-09
Iowa Chops AHL 21 7 142133 -6 |
Phoenix Coyotes NHL 44 9 112028 -6 |
San Antonio Rampage AHL 3 1 122 1 |

2009-10
Torpedo Nizhny Novgorod KHL 55 10 203062 -10 | Sweden EHT 3 0 002 1 |
Sweden (all) International 5 0 004 0 |

Aptroll 1: En ren approdukt, som sagt.

Aptroll 2: Verkligen från egna apled, som jag sa.

Aptroll 3: Den som inte kan se att Lindström är helt utvecklad av Apan är ett troll!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Jo, grejen är den att jag snackade rätt mycket med riktiga supportrar till Skellefteå AIK förr och när Apan utsåg den mediokre och fuskande filmaren fläskberget till lagkapten ansåg de att det var ett extremt felbeslut som skulle svärta ned klubbens anseende och uppförande.

Vilket det mycket riktigt gjort.

Tyvärr måste ju slutsatsen bli att det fanns en ledning - bakom beslutet - som inte hade något emot en sådan utveckling. Tyvärr finns ju denna ledning kvar och utmärker sig genom att vara seriens mesta subjektiva cykloper, som aldrig gratulerar eller berömmer ett lag de förlorar mot men erkänner att de "unnar ingen framgång för andra".

Det kanske ordnar sig för Apan till slut, om de blir av med CryBert, Klockare och det onda genius som ligger bakom Apans brottslighet, genderförakt och osportsliga värdegrunnnnnnnd: Pea.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det lilla apmonstret är omedvetet underhållande. Nu skriver han "Tycker faktiskt det är tragiskt läsa det som pågår inne i luleåboken." och är det något vi kan räkna med så är det att han läser vad som skrivs här:-)

Han kan naturligtvis inte bemöta fakta här med fakta och ersätter som vanligt med alternativa fakta, dvs med normal terminologi apsanning dvs ljug.

Nu kompletterar han Apans egna definition av egna spelare "spelare som kommer till klubben inför hockeygymnasiet" med sitt eget tyckande att "åren innan junioråldern är självklara" och vill därför räkna in småpojkar som deltagit i pojkhockey men sökt sig till andra städer och klubbar för hockeygym och utbildning som hockeyspelare till "egna produkter". En sådan är alltså highsticking Lindström, som drog från Apschtaan som 15-åring och inte kom åter förrän 11 år senare, efter att bl a gått hockeygym hela tiden i Övik och lirat sex år för MooDoo.

D v s en ren MooDooprodukt - enligt Apans egna definition. Men en ren approdukt - enligt den ej så begåvade tänkaren sidekicken från Övik, med alternativa fakta.

Highsticking Lindström lämnade alltså Apschtaan som 15-åring, flyttade till Övik för att utvecklas som hockeyspelare vid det MooDoo-ledda hockeygymmet. Nedan har vi high-sticking spel med MooDoo fr o m 16-åring och närmaste fem åren.

Alla som anser att han därmed är en ren approdukt räcker upp handen (sexfingiga händer räknas ej).
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Mer krut på den brasa som den inte så särdeles begåvade men är mer förvirrade hat- och hånsidekicken apmonstret, engagerad i äldreomsorgen i öfvre Övik inte vågar sig nära; genom att bemöta fakta med fata utan i stället genom att utropa ljug, ljug och komma med alternativa fakta i form av egna "tyckanden" för att inte säga rena fantasiforster av hallucinatorisk valör.

I Hockeysverige har en nisse undersökt huruvida klubbarnas spelare har "egna spelare" genom att kontrollera vilken moderförening de har på eliteprospects och där funnit att Apan hade "bäst" i form av c:a 25% egna spelare. Som uppföljning intervjuas ungdomsansvarig i Apan (länk). Denne tackar för berömmet men vill utvidga det till att igen-kligen har Apan ÄNNU FLER "egna spelare" och förklarar:

"Här i klubben brukar vi räkna spelare som kommer till klubben inför hockeygymnasiet som egna spelare och med det måttet räknat har vi de senaste åren haft drygt hälften av alla spelare i Skellefteå som egna spelare. "

Min kommentar: Nja, under tidigare år håller jag med om detta eftersom Apan sedan de, fr a genom MooDooisten Magnus Wernbloms förtjänst, återkommit till Elitserien länge hade ett försprång baserat på att andra klubbar i norra Sverige blivit tagna på sängen och inte i tid insett att Apan stal talangerna från klubbarnas upptagningsområde helt enkelt genom att gå ned i åldrarna och genom hemliga telefonsamtal till pojkar nere i högstadiet köra sitt "komse, komse, farbror Apan ska göra dig till NHL-stjärna" för att lura till sig andra klubbars kommande spelare.

Men eftersom det hela förstås upptäcktes har klubbar som Burkölen och Luleå Hockey gjort krafttag för att i fotsättningen hindra dessa stölder och de har nu givit effekt. Kollar man intaget till Apans hockeygym under åren dominerades det tidigare av pojkar från Norrbotten och Umeå-trakten, men på senare år finns det från dessa områden bara någon enstaka eller inga alls. I stället har Apan börjat bearbeta andra marknader och nu domineras intaget av pojkar från Norge och södra Sverige. Men som alla förstår tar det minst 4-5 år år innan denna förändring visar sig uppe i lagens A-lagstrupper, men det kommer, och Apans kollaps när det gäller resultat för J18 och J20, vidare att Aplagets misslyckande i SHL och slutspelet berott på att de varit tvungna fylla på med unga spelare som inte alls håller måttet, inklusive nedgången i antal NHL-draftade är säkra tecken på att det är på G.

Apan var tidigare relativt skyddade från att - som tidigare toppklubbar i Elitserien tappa spelare till AHL/NHL och de spelare och lag Anders Forsberg byggde upp hann med att ta två SM, innan även Apan drabbades av förluster över Atlanten.

Men följden har blivit att lagets dominans av s k egna spelare på senare år inte finns utan helt enkelt bara är båg, en lögn som Apan presenterar i form av alternativa fakta, dv en s k apsanning, och enda anledningen till att de fortsätter med det är att inte media bryr sig i att kontrollera ljuget utan slött presenterar vidare apsanningar som nyttiga idioter. Varpå Apan och apmonster fortsätter hävda sig bästigast på allt samt - och nu blir det riktigt obehagligt - inte unnar andra klubbar framgång eller respekt utan underförstått tillåter en tsunamivåg av hat och hån i riktning mot omgivningen.

ANALYS
Som sagt. Jag har aldrig kommit med egna påståenden utan bara testat Apans egna uttalanden mot fakta och nu gör jag det igen. Apans ungdomsansvarige lyfter nu att "spelare som kommer till klubben inför hockeygymnasiet" räknas som egna spelare och med den definition ska "drygt hälften av alla spelare i Apans a-lag vara egna spelare.

Vi kontrollerar årets trupp, med den utvidgade definition av egna spelare som Apans ungdomsansvarige för fram:


EGNA SPELARE
1. Linus Lindström

2. Filip Berglund (men moderklubb Bergsbyn)

3. Adam Pettersson (även om han drog till Sundsvall som 19- eller 20-åring och körde 1-2 säsonger där).

4. Johan Alm (även om han lämnade Apan första gången som 17-åring för Frölunda. Har sammanlagt varit borta 3-4 säsonger för förutom Frölunda också Piteå, Västerås och Milwaukee).

5. Pär Lindholm (även om gan stack till Sundsvall 18- eller 19-åring. Var borta fyra år, även i Piteå och Karlskrona. Innan han köptes hem till Apan).

6. Sebastian Aho (med Apans definition, även om han är stulen av Burkölen).
7. Anton Öhman (med Apans definition, även om han är stulen av Burkölen).
8. Sebastian Ohlsson (med Apans definition, även om han är stulen från Burkölen).
9. Axel Holmström (med Apans definition, även om han är stulen från Arvidsjaur).
10. Andreas Wingerli (med Apans definition, även om han är stulen från Lycksele).

11. Gustaf Lindvall (Det bär mig verkligen emot att lista Lindvall som "egen spelare). Alla kan ju bakgrunden. Han sökte in på Apans hockeygym - men som målvakt. Och som alla vet förekommer ingen utbidlning av målvakter hos Apan och det har aldrig gjorts. Filip Gustafsson lämnade ju Apschtaan av just det skälet och sökte sig till Luleå efter att ha bett och bönat Apan om att de skulle ha någon att utbilda målvakter på hockeygymmet men fick nekande svar och bekräftelse att de bara skulle fortsätta med den enda instruktionen "ta pucken". Apans har skitit i allt detta eftersom de under alla år alltid köpt in färdiga målvakter från andra håll. Unge Gustav Lindvall gick alltså Apans hockeygym, fick ingen utbildning och sparkades sedan av Apan som samma år köpt in 2-3 köpevakter till A-laget. Sedan sökte sig Lindvall till Sundsvall, Timrå, MooDoo, Västerås, Tingsryd, Arlanda och Riktiga AIK som hade målvaktstränare och fick den utbildning han förvägrats i Apschtaan. Efter fem års i dessa klubbar köpte Apan in honom. Ingen med sans och vett kan ju räkna honom som utvecklad av Apan. Men OK. Vi följer definitionen av "egen spelare" som Apans ungdomsansvarige för fram och räknar Lindvall som Apans "egna spelare).

Men sedan tar det slut. Däremd har vi sammanställt samtliga apspelare som enligt Apan själv ska räknas som egna spelare i årets trupp.

Nu går vi över till den andra listan, den som av Apans hån- och hattroll fått denn beteckning jag nu använder:

KÖPESPELARE

1. Jonathan Pudas KÖPESPELARE!
Född och uppvuxen i Kiruna.

4 april 2009 fyller unge Pudas 16 år och söker in till gymnasiet. Söker han till Apans hockeygym? Nej. Här har vi Pudas matcher under säsongen:

Kiruna IF J18 J18 Elit 32 13
Kiruna IF J20 Division 2 6 1 236
Kiruna IF Division 1 10 0 006
Sweden U17 (all) 3 0 000

Unge Pudas forsätter hemma i Kiruna och får spela i båda junislagen samt debuterar i Kirunas A-lag och debuterar dessutom för Sveriges landslag för 17-åringar. Efter att ha utvecklats till en sådan bra spelare kan inte Apan hålla sig utan värvar honom. Nere hos Apan finns han sedan tre säsonger och får lira i junislaget, men andra säsongen lånas han ibland ut till Kiruna och tredje säsongen till Kiruna igen och även till Karlskrona. När han ska fylla 20 inser han att Apan inte tänker ge honom chansen och drar till Karlskrona för spel i Allsvenskan under två säsonger och utvecklas så fint att Pölsan tar upp honom i SHL och där spelar han två ytterligare säsonger. Pudas har i Karlskona och Pölsan utvecklats så bra att nu går Näsan all-in och köper in 24-årige Pudas till Apan och följaktligen ingår han i kommande säsongs trupp.

Som alla inser är detta ingen "egen" apspelare. De som ansvarat för utbildningen av Pudas till landslagsman är Kiruna och efter ett mellanspel hos Apan - som inte trodde på honom - har Karlskrona och Pölsan under FYRA seniorsäsonger utvecklat Pudas vidare till den spelare han är idag.

Men nu är det inte vår syn på det hela som gäller utan vi följer strikt Apans egen definition. Kom Pudas till Apan "inför hockeygymnasiet?". Nej. Apan valde att inte köra "komse, komse" för de trodde inte på honom. Först när Kiruna utbildat honom till landslagsman värvades han. Sedan trodde de inte på honom ändå och han kastades ut, för att - när Karlskrona och Pölsan utvecklat honom vidare under fyra år - köpas in av Apan.

2. Tim Söderlund
Unge Tim deltog i Apans pojkverksamhet. Som 13-14-åring tyckte han det gick bra och hoppades få chanser att spela med Apans b-junisar, men fick bara byta om till tre matcher under hela säsongen och knappt någon speltid. Lämnade Apan och drog till Clemens där han som 14-15-åring fick spela med A-junisarna:
2012-13 Clemensnäs HC J18 J18 Elit 19 3 8118 -1
Eftersom Apan inte ville ha honom stack han sedan till Luleå Hockey och Luleås hockeygym där han utvecklades vidare till landslagsman under två år:
2013-14
Luleå HF U16 U16 SM 6 5
Luleå HF J18 J18 Elit 18 7
Luleå HF J18 J18 Allsvenskan 10 2 4614
Playoffs 3 1 230 3
Luleå HF J20 SuperElit 2 0 000 -1
Sweden U16 3 0 112 -2 |

2014-15
Luleå HF J18 J18 Allsvenskan 5 2 130 -2
Luleå HF J20 SuperElit 30 8 152324 -3
Playoffs 3 0 000 -2
Sweden U17 8 0 114 0

Sedan värvade Apan honom som 17-åring. Som alla inser är det inte Apan som utvecklat honom utan Clemensnäs och framför allt Luleå Hockey och Luleå Hockeys hockeygym. Med Apans egen definition är Tim en egen Luleåprodukt.

3. Joakim Lindström.
Som 15-åring kontaktar Joakim Lindström MooDoo och utbildas av MooDoo under sex år. Det tar 11 hela år innan Apan köper in honom. Naturligtvis är highsticking Lindström en MooDoo-produkt.

Och sedan har vi hela gänget som aldrig hört talas om Apan förrän de som seniorer blir inköpta:

4. Joni Ortio KÖPESPELARE!
5. Mark Katic KÖPESPELARE!
6. Emil Djuse KÖPESPELARE!
7. Morgan Ellis KÖPESPELARE!
8. Bud Holloway KÖPESPELARE!
9. Henrik Hetta KÖPESPELARE!
10. Pontus Petterström KÖPESPELARE!
11. Oscar Möller KÖPESPELARE!
12. Jesper Olofsson KÖPESPELARE!
13. Matt Anderson KÖPESPELARE!

Dags för de matematiska övningarna, efter att ha använt Apans definition av egna spelare:
• 11 "egna" spelare
• 13 köpespelare

Vilka dominerar?
Kommentera

« · 1831107 · »