Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

« · 1519845 Till forumet


Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Oj, vad det var tomt här. Dags att ändra på det. 

Jag skrev här en period för en massa år sedan, loggade av mig senare. Därefter knyckte någon mitt namn men stoppades, tack för det. Och sedan är mitt namn låst, verkar det som, så jag blir tvungen köra en punkt mellan för- och efternamn. Men det är ju bara världsligt. 

Nu är det hockey som gäller!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Nu brukar man behöva vänta typ tio matcher innan man kan bedöma lagens spelstyrka. Men efter de fyra inledande har vi bara vunnit och leder; dessutom har vi sju raka vinster i European Trophy före det.

Men ikväll ska vi upp till bevis. Bortamatch i Karlstad mot ett hemmalag som inte vunnit ännu i serien. 0-0 fortfarande, andra perioden och hemmalaget har PP. Kan förutsättningarna vara hemskigare än så? Är det nu dags att vi ska få reda på att det sannaste av alla gamla djurngelordspråk fortfarande gäller? Det, som meddelar att:

Warulfven är Warulfven

Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Det verkar som att Warulfven kör sitt vanliga när de är pressade hemma; klubbor på kroppen på oss, armbågar i våra huvuden och så vidare. Men inför säsongen släppte vi ju iväg ett antal spelare som vägde bara drygt 70 kg och plockade in sådana som väger runt 100 kg i stället.

Så nu är vi förberedda. Fredrik Svensson gör säsongsdebut ikväll. Han är ju duktig på att tala om för motståndare att så gör man inte.

Warulfven krokar och kör ryggsäckar men allvarligt talat, Ulfv - i år kommer ni nog ingenstans mot oss med det "spelet".

Målgladare på annat håll; Schtan har 1-4 på Värsta Köplustan; HV har 4-1 på Gnaget.

Och i Karlstad visar zebran Rönnmark att det inte var någon tillfällighet att Luleå fick sprla box halva matchen när vi mötte Linköping i förra bortamatchen. När Luleå har PP nyper Bastiansen fast Klassens klubba varpå Klassen åker ut...för vad?

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Anders Berg: Det heter så. Hur ska man annars kunna Froza ett lag?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Hm, två perioder spelade Warulfven-Luleå Hockey, fortfarande 0-0 efter 25-12 i skott och Luleå har spelat PP 2.40 medan Ulfven haft 6.40 PP. 

Luleå neutraliserar Ulfven bra och sällan har man sett en Ulfv så tandlös på hemmais, låt vara av gredelin kulör. Ulfvaforwards vågar inte fram till framför vårt mål. Att vi skaffat oss kilo på backsidan har god, bortskrämmande effekt:-)

En period kvar. Nu jäklar ska vi krossa Warulfv! På vår väg mot GLUD!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Oj , finfrämmande. Kul !
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Dagens ämne annars är förstås att Steen klev in för MooDoo. Var det inte så, första lockouten, att alla väntade och väntade och även då var det MooDoo som plockade in spelare först? Den gången var det #21.

Känns rätt trist att det är just i år, när man tänker att vi i Luleå hade bra chans att nå långt, kanske t o m till GLUD. Men å andra sidan blir väl inte lockouten över hela säsongen, och hur starka lagen är när lockoutspelarna drar över igen vete fan. 

MooDoo kommer nog att plocka in flera. Köplustan väntas också hämta in flera "egna" spelare, hur de nu ska få råd efter fjolårets förlustverksamhet. Men vore jag i deras kläder skulle jag betala hur mycket som helst för att få ställa Henke Lundquist i mål; sannolikt den mest betydelsefulla förstärkning något elitserielag kan få. Och han presenteras säkert snabbt nu.

Jag räknade väl lugnt med att Timrå skulle hämta hem Zäta snabbt men det påtås - visserligen i Canal+ men ändå - att han kostar en miljon i månaden att försäkra. Kan det verkligen stämma. Pölsan kommer väl att ta hem Bäckis också. Och Fasth tar nog Gnagets vaktklubba vilken dag som helst.

Men annars är det inte så lätt att se vilka förstärkningar som kan komma. De flesta andra lag har ju inga "egna" spelare att ta hem så de får räkna med att på öppna marknaden betala såväl lön som försäkring. Det kanske inte blir så många fler? Om det nu inte blir lockout hela säsongen.

Mest illa luktar det om Warulfvens krokodiltårar. Alla vet att Warulfven skulle plockat hem spelare redan - om de haft några att hämta hem. Nu har de inga och då gnäller de som fan över Modo. Jag kommer ju ihåg för några år sedan när stöddiga Warulfven förklarade att de skulle bilda Europa Loob HL där bara riktiga framtidslag fick vara med, samtidigt som man pekade ut Modo som ett lag som var skittrista och inte skulle få vara med. 

Känns som att Steen idag är ett stort finger rakt upp i...någon gredlina obehaglig kanal.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hej Portello! Kul med flera här som håller på det lag som spelar i de vackraste av klubbtröjor:-) Speciellt vackra tröjor var det när vi spöade Schtan i andra omgången!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Kvällens mest överraskande beslut: Schtan sätter 4 mål på Frölunda i första perioden, men Frölunda byter inte vakten Julius Hudacek mot vakten Patrick Galbraith?

Kan det bero på att man i förra hemmamatchen, efter att ha släppt in 4 mål från MooDoo i första perioden då böt vakten Patrick Galbraith mot vakten Julius Hudacek?

Inte speciellt osannolikt att Frölunda presenterar Henke Lundquist i mål inom en vecka...

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Hm, mer Warulfven i tredje. I vanliga fall skulle man krympa ihop nu och känna på sig att förlusten hänger i luften.

Å andra sidan har vi vunnit elva matcher i rad - 7 i European Trophy och 4 i Elitserien - där matchbilden många gånger sett tveksam ut för oss, men på något sätt har vi alltid vridit oss ur greppet och vunnit till slut. Men någon gång förlorar vi förstås.

12-13 minuter kvar av tredje. Blir det 0-0 tro? I så fall passeras vi av HV som blir serieledare med bättre målskillnad, om de håller de 5-2 de just nu har på Gnaget.

Går det till sudd vore det förstås intressant om det blir mållöst och går till straffar. Man har ju funderar på vad Luleå kan göra i så fall: vi har ju Kim och Linus som ska vara straffskyttar i Omapk-klass.

Men ett jäkla Warulfvstryck nu. Kan Luleå stå emot?

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

JG är stabil som fan! Känns som att han lyft en nivå till i år. Rönken varvar dock fortfarande vakter, även om han nu kör två matcher i taget, och David Rautio Berguv har också han varit utmärkt. Känns skönt att vara så väl försedd å vaktandet, vi i Luleå kan inte acceptera annat, inte sedan Myllys dagar.

Brr, nu är det ett jäkla jagande rån lagen för att avgöra och det är fr a Warulfven som får chans på chans.

Kom igen nu, Luleå!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Färjestadskommentatorer hyllar JG och passar på att hylla sig själva eftersom JG spelade hos Warulfven tidigare. De glömmer dock att nämna att han kom dit 2008 och stannade två säsonger, innan han sparkades som alla som fyllde 19 år i Karlstad.

Ja, fyfan. Där kom 1-0 till Warulfven, sedan man fått PP eftersom Kalle Fabricius visats ut för puckut när zebrorna inte hann med att se att pucken gick via annan ut. 

Den där Rönnmark är en riktig oturszebra för Luleå i år. 

1-0 till Warulfven. Drygt fem minuter kvar. KÄMPPPPPPPA, LULEÅ!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Usch, Warulfven har fått upp vittringen och ligger på för 2-0 nu. Kom igen nu, Luleå!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Drygt två minuter kvar och en Warulfv är tvungen att haka Cam Abbott så vi får spela 5 mot 4. 

PP för Luleå, två minuter kvar av matchen...

KOM IGEN NU!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Helvete, tryck i PP men vi får inte in den! Vi tar ut JG men det går inte.

För%&#&"&€/€%/(lust med 1-0!

Typiskt jämra Warulfv!

Jaha, då passerar HV oss i serietopp. Undrar hur bra HV är, igenkligen? Vi möter HV först i omgång 11, sedan vi mött övriga lag, och då får man väl besked.

Men förlust blev det för första gången i år. Våra vakter, backar och försvarsspel har varit strålande men framåt - och speciellt i PP - har vi mer att plocka fram. Gör vi det kan vi nog bli...ganska bra.

Nå, det var denna match. Frölunda hemma i Delfinen i övermorgon. Dir hinner väl inte Henke Lundquist.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: oj här var det livat.

Man kan konstatera

1. Salak är ett Spöke.

Måtte vi finna ngn tax som tar ned han på jorden igen.

2. Vi pulla JG för sent. Vi hade ju pucken under kontroll i pp lång tid.

3. Den omtalade Luleå-effekten som Wargarna klaga så på var tydligen ngt som andra lag syssla med. Inte luleå.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jesper Jonsson: Kan inte fatta att vårat PP är så otroligt uselt. Eller vad ska man säga om at ha en procent på 5,88 ? 

Och att bara få iväg 13 skott är också under all kritik. Hedmans chans i första var väl i princip den enda farliga chansen vi hade. 

Jaja, bara komma igen på torsdag då Frölunda gästar Norrbotten. 

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Hej, Jesper. Jo, helt klart måste vi spana taxar om vi ska få ordning på Ulfven. Som det ser ut nu är ju laget ganska väl ihopplockat och stabilt - även om streaken på 7+4 vunna i ET och ES var lite för fin för att vara sann - och om vi i år slipper det vi led med hela förra året: att PPn aldrig lossnade, kan det nog bli bra. Med det gäng vi nu har borde vi få igång ett par effektiva PP-uppställningar som levererar. För forwards ska det väl lossna, men bristen på riktigt duktiga slagskottsbackar är ju ett fortsatt problem. Det blir väl landslagsjanne som får växla dragskotten till stora kanonen. 

En annan intressant detalj är att Hedman synes kopiera Homer; rusar fram till Homerpositionen framför vakten efter tekning; han kan mycket väl hitta en framtid där:-)

Lockoutinfon fortsätter att droppa in. Timrå kommer ur lockoutgarderoben och meddelar att man inte har råd med Zäta. Inte konstigt, eftersom det påstås att försäkringen skulle ticka en melon i månaden. Vidare har Erik Karlsson skrivit på för Jokerit och Frölunda gav upp.

Just nu kan det väl bli några stycken här och där men hade jag pengar att lägga skulle jag välja att lägga dem där en spelare kan bli halva laget. På vakt, alltså. Och jag utgår från att de som har den chansen tar den. Tror alltså att Frölunda presenterar Henke snart, liksom Gnaget plockar över Fasth. Fasth var ju inte samma mur i fjol, men han kanske lyfter. Utan tvivel kan Henke Lundquist betyda massor - speciellt i Frölunda där båda vakterna släppt in fyra mål var i en förstaperiod i Scandinavium redan - men Henke ensam kan göra sådan skillnad för Frölunda att det handlar om att slåss nere bland strecken eller bland toppen.

Det kommer säkert att hända en del framöver, tror jag. Men den kommande frågan är förstås: hur lång blir lockouten. Jag tror de röker fredspipa redan under hösten men går det längre ställs nog säsongen in och då kommer det att påverka resultatet av vår elitserie; Då kan det betyda GLUD eller inte GLUD för oss, om vårt PP kommer loss förstås.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Skitkul att Asplöven fick en fribiljett till Allsvenskan.

Som norrbottning tycker man det är roligt i största allmänhet, men i synnerhet när man är från Luleå eftersom det innebär en chans att etablera ett samarbete mellan Luleå Hockey och Asplöven. Det fungerade ju ... sådär med Piteå och tidigare Boden och de andra klubbarna långt från kysten är ju som de är. Men Asplöven kan få låna in "nära elitserien"-folk från oss; speciellt bra för att ge spelchans för junsiar från oss som slipper sitta bänk eller läktare alternativt skickas ned i Sydbotten för istid.

Asplöven som tog allsvensk plats utan att ens ha spelat sig dit påstods ju bli strykpojke men vad händer?

De börjar förstås med att torska snabbt borta mot Bofors. Sedan har de tappat en ledning med 0-1 borta mot Öret med 13 minuter kvar till förlust 3-2. 

Men: de slog Karlskrona.

Och: De spöade Leksand hemma med 4-2!

Och nyss spöade de Malmö hemma med 1-0!

Nu ligger Asplöven på plats 7 - den, som innebär chans att kvala till Elitserien, om de är kvar där vid serieslut! Nå, det fixar de väl inte, men spöa Leksand och spöa Malmö! Vilket härligt gäng!

Vänta bara till 1 december. "Då kommer Djurgården till en allsvensk arena nära dig!"

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: O mannberg med diving igen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Ser att Frölunda drar 7 300 åskådare i snitt hemma nu. Senast Henke Lundquist spelade för Frölunda var publiksnittet 11 700 åskådare. Med 100 spänn vinst per åskådare skulle det betyda nästan en halv miljon extra i vinst per match - 2-3 miljoner per månad.

Nu blir det kanske inte SÅ många extra med Henke i laget men... och säkert en och annan sponsor som ramlar in extra också.

Min prognos är att det går jäkligt snabbt nu, väntar att Frölunda presenterar sin nye vakt vilken dag som helst.

Jag gillar ju vakter och måste erkänna att Henrik Lundquist är något överjävligt duktig. Med honom i laget växer Frölunda omedelbart till GLUD-favorit i mina ögon. Om han stannar hela säsongen förstås. Men jag tror inte på en säsonglång lockout, tack-och-lov.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jesper Jonsson:He he, kan vara bra att ha i bakfickan om han är kvar 1 december när Djurgårn kommer upp med halva NHL i spelartruppen...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Aftontrasan har ringt runt till de 11 andra elitserieklubbarna för att fråga "kommer ni att ta in NHL-spelare?" nu när MooDoo öppnat potten.

9 lag svarar "Nej."

Frölunda svarar "Det är ett beslut vi ska ta. Men det kan dröja några veckor innan vi gör det."

Timrå har man sökt men inte fått tag på Nubben.

Man kan ju spekulera i vad det där betyder men jag petade in det i Googleöversättaren "PK elitseriesnack" -> "svenska" och fick fram följande:

Frölunda: Vi hoppas presentera Henrik Lundquist vilken dag som helst, men säg det inte till någon."

Timrå: Javisst, om vi får råd.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Hm, blandade ämnen och samtliga under samma trådrubrik "Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!"

Förklaringen är förstås att allt hör samman direkt eller indirekt med detta övergripande mål och då är det bäst att samla all information på rätt palts:-)

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Mot Frölunda!

Nu är det dags att möta Elitseriens svar på Alexander Lucas! Vilket lag har haft så mycket förspänt ekonomiskt, vilket lag har fått så mycket gratis i vårt land som Frölunda? Inget lag kommer ens i närheten. I hela Göttlabörgsregionen finns under vinterhalvåret bara Frölunda att gå och kolla på, om man nu inte tycker att det duger med armboll. Och därför fyller de år efter år Scandinavium med åskådare, utan att ens behöva leverera. 

Men den hockeygud som väl finns någonstans där ovan har sett till att balansera de ekonomiska orättvisorna på ett fungerande sätt. Genom att se till att Frölunda nästan alltid skiter i att leverera det som vi andra dödliga skulle göra, hade vi samma muskler. 

Som regel har man ledare som inte begriper hockey. Dessa anställer tränare - eller vad de nu döps om till i nya titelraseriet - som inte passar in med övriga förutsättningar. Gång efter annan anställer Frölunda någon som lyckas på annan plats, men som snabbt sparkas av Frölunda då resultaten helt mystiskt uteblir. Vanligen tycks föreningen betala 3-4 tränare samtidigt, varav 2-3 är sparkade men betals på långtidsavtal och strax fyller nästa på när Frölunda anställer en ny. 

Spelare köper man in i parti och minut med en genomtänkt plan i nivå med en kö Ålandsresenärer inför taxfree-kassan. Motiven är ungefär "den där spelaren vill någon köpa, han måste vara bra att ha" så slänger Frölunda upp en näve sedlar ytterligare och köper in. Ibland står man med så många inköpta att man har femma efter femma i överflöd när säsongen startar och vad gör man då? Sparakar spelaren, förstås. D v s man har ju avtal så det är bara att fortsätta betala, men han får inte spela. Ev. hittar han en ny klubb som tar över DEL av betalningen så är allt frid och fröjd. På så sätt har man sparkat spelare efter spelare som sedan blir självklara ordinarie i lag som lyckas bättre i elitserien än Frölunda. Där får de plats....

Eftersom västra götalands-regionen är så stor och frölunda är enda alternativet får man ju hela tiden fram lovande juniorer men vad gör man med dessa? Sparakar ut. Motivet för en utomstående synes vara att "den där junioren är ju gratis för oss, det måste vara bättre att köpa in en dyrare spelare från andra klubbar eller länder" typ. Och frölundajuniorer hittar man senare som etablerade i andra klubbar, som lyckas bättre i elitserien än frölunda. Där får de plats....

Woffö, woffö, woffö gör de på dette viset?

För att de skiter i hockey förstås. Göttlabörrrrg är sparkboll, sparkboll, sparkboll och åter sparkboll. På denna plats, där Gud glömde att det fanns andra namn än Glenn, lever man för sparkbollen. Under vinterhalvåret finns inget intresse för hockey, igenkligen. Man väntar bara på att de gröna gräsmattorna ska torka. Och eftersom ingen bryr sig, finns inga hockeylag. Bara ett som kom till för att sparkbollsspelarna skulle få lite träning på vintern. 

Skulle ett annat lag hanteras så taffligt hade de spelat i gärdsgårdsserien, men eftersom Frölunda köper typ två lag av dyra spelare varje år klamrar de sig som regel kvar. Tidigare - oberoende av hur de lyckats i serien - åkte de i princip ut omedelbart i kvartsfinalerna; då spelare och publik - alla med Avenyn, en kall pilsner och titta på de som tog på sig kortare kjolar när aprilvädret värmde, i blick - men numera har de slumpvist klarta sig längre några gånger. Inte för att de har någon hockeyfilosofi. Utan av ren slump, mer än av något annat. 

Är det att förvånas över att laget i landet fått det mer förklarande namnet Värsta Köplustan"?

Nå, nu ska vi upp till bevis mot Värsta Köplustan, som börjat säsongen lite sådär; ömsom vin, ömsom vatten. Köplustan kommer med ett fjolårsbokslut på - vad var det - 29 meloner back? Illustrerande hur väl sparkbollsintresserade sköter hockey. Nu har det dragit 7 300 åskådare ungefär, en nesa för den gamla mjölkkossan. Luleå, med ett befolkningsunderlag som är en bråkdel drar inte långt därifrån och skulle nog trumfa över, ifall Delfinen hade plats.

Blir det vanliga Köplustan vi möter? Eller plockar de fram Henrik Lundquist i mål redan ikväll? Det vete fan, eller rättare: det vete Köplustans sparkbollsdir...förlåt hockeydirketör, det är den fan som vet. Men troligen dröjer de innan Köplustans köplust plockat hem Henke. Hur som helst tycker jag att det är kul att han kommer hem för jag gillar bra vakter och han är en javvvvla bra vakt som det blir kul att se i serien.

Men slipper vi honom ikväll har Köplustan bara två såll att ställa i kassen och frför dessa ett antal backar som är mer lika virriga som de sillar stan drar upp ur östersjön samt lika intresserade av hockeyförsvar som sparkbollare på promenad i solen i Göttlabörrrrrg. Så nu, om någonsin, har vår offensiv chans att leka hockey och speciellt skulle man önska att någon av de potentiella PP-uppställningar vi förfogar över nu kommer loss ordentligt. Förra året tappade vi -även om vi tog serien ändå - i brist på ett välfungerande PP och nu hoppas man att det ska lossa, änkligen. Lossnar det inte mot Värsta Köplustan, lossnar det mot ingen. 

Kom igen nu! Mål, mål, mål! Mot Värsta Köplustan!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Steg 2 i Vår Väg mot SM-GLUDet har börjat - pucken är släppt i Göttlabörrrg! Luleå ställer upp med fyra hela femmor och nu vill vi se energi och kämpa, grabbar!

I Luleås bur har JG bytt av Berguven i den pågående (?) två matcher i taget-principen. JG var ju alldeles utmärkt i första två, som Berguven också varit, och inledningsvis ser det alldeles utmärkt ut; speciellt efter chanser från Abbott-linan med Hedman.

I Köplustans mål får Hudacek chansen, trots att han släppte in fyra mål i första perioden i Scandinavium senast men å andra sidan släppte Galbratith in fyra mål i första perioden i matchen innan i Scandinavium. Så Köplustan väntar ju bara på Henke, vad annars.

Kom igen nu, Luleå!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jag måste vara helt borta i skallen - mer än vanligt, alltså - som fått för mig att man ska spela i Scandinavium! Först efter jublet som följer 1-0 på Luleå inser jag att det är i Delfinen vi är. Har alltså kommit sent in till match och ännu inte hunnit koppla in mer än radion...ojoj, skärpning här!

Nåja, 1-0 till Luleå och nu 2-0 av Koivisto i PP! Ha ha, det känns som att laget vaknat efter Warulfvsmatchen och nu mål i PP t o m - YIPPIE!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Köplustan fortsätter haka, får boxa igen. Förra gången satte vi PP-mål, kommer det ett nytt?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Köplustan står märkbart stilla och Luleå får spela runt som man vill. Nu rider de ut detta PP för Luleå men det känns som att de halvt släppt matchen redan och bara väntar på de vanliga trean och fyran för motståndarna i första perioden. Känns som att de vliar sig i väntan på att Kung Henke ska anlända, latmaskarna?

Luleå pumpar på gång på gång, betydligt bättre än senaste matcherna. Vi har ju haft känslan att OK, att defensiven sitter rejält men framåt har vi väl menat att det finns mer att ta av. Och ikväll får vi det.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Köplustan fick några chanser mot senare delen av perioden men 2-0 för Luleå nu när det är paus är snarast i underkant. 1-0 efter tavla av Hudacek och 2-0 efter ett snyggt PP signalerat Olle.

Det är ser bra ut. Fortsatt likadant i andra!

Mål produceras även på andra platser. Schtan-Pölsan 2-1, Lakers-Rögle 0-2, Gnaget-Pungen 1-1 och lite överraskande MooDoo mot serieledarna HV 1-0. Det kompletteras av måltomma Timrå-Warulfen 0-0.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Schtan-Pölsan 2-1 trots skotten 5-11. Inte den tunga Schtan-press i första hemma man vanligen väntar sig. Verkar som att Rahm - som har Pölsans spade - sneat till sedan Anders Lindbäck börjat träna med Pölsan och Rahm inser att han förlorar spaden så snart Pölsan löst sponsringen av försäkringen. 

I Växjös mål står ikväll Mattias Modig. 0-2 mot Rögle efter 11-8 i skott låter inte som att det gått skitbra än så länge. Men kul att Modig står i elitserien igen.

Andra perioden har börjat i den tidigare mållösa matchen men nu har Warulfven tagit ledningen med 0-1 mot Timrå. Vore jag en trämelonär skulle jag lägga upp melonerna för Zäta för Timrå. Börjar lukta kvalserie redan där uppe i Sundsvallstrakten. Där och på Hovet som lär kunna ha två lag i gång i kvalet...

Andra perioden har startat i Delfinen. Nu håller vi tummarna för att de korta bytena fungerar även när det är långt till avbytarbåset. Kom igen nu, Luleå!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Lite "spela kubb"-hockey inledningsvis i andra och nu passar Luleå på att värma upp en sjätte spelare tillsammans med femman på isen varpå zebran visslar för too many och vi får boxa. Sådana situationer då man kunde se en fans-ordförande sedemera moderator högst upp på H dra i gång klacken med SEX MAN FÖR HELVETE för femton år sedan? Om det var bortalaget som sexade sig förstås.

Och nu har vi rett ut boxningen relativt smärtfritt. 5 mot 5 igen. Köplustan har dock fått lite spel, relativt vi tar det lugnare. Ett slump 2-1 och det är inte avgjort. Ge oss nu ett slump 3-0 i stället!

Många inlägg i denna tråd, varav majoriteten förstås bara är av typen "Bra pass av Nisse" men totalt fler inlägg här äns enaste tre månaderna på Luleåsidan överhuvudtaget. Känns ju lämpligt.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Warulfven går iväg till 0-2 nu. Se vad fint tempo ett lag får till efter att ha mött Luleå. Pölsan kvittrar mot Schtan men Schatn målar igen 3-2.

Och Frallan leker med pucken och tappar den varpå Joel Lundquist/Dicken reducerar till 2-1. Eller, för att uttrycka det annorlunda: JÄVLA SKIT!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Satan-i-gatan. Nu har Köplustan kommit igång i andra perioden och Luleå har tagit över Köplustans inställning från första. Nu tar vi en skitutvisning IGEN och Frölunda får PP!

VAKNA! KÄMPA! KÖR!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

He he, det känns som att boxen kan vända matchen igen eftersom Luleå dödar Köplustans PP och nu passar Köplustan t o m på att lägga en icing i PP! Köplustan tröttnar på att bli neutraliserade och Tolsa blir frusterad och drar en hakning - nu 4 mot 4 och sedan får Luleå 1,5 minut PP. 3-1 nu och Kölustan tappar spelustan.

Schtan drar iväg till 4-2, Pungen tar ledningen med 2-3, MooDoo drar iväg till 3-0 mot HV! medan Ulfven och Rögle leder fortsatt 0-2.

KOM IGEN NU LULEÅ!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Dicken vill diskutera med Fredrik Svensson;-) Jag tror Dicken borde sätta sig in i lite elitseriehistoria innan han börjar mucka...

MooDoo - HV 3-0 är samtalsämnet ikväll. Att notera är att HV efter 1-0 hade fem raka utvisningar innan 2-0 och 3-0 föll mot ett troligen tröttkört HV. Jag tippar att HV gjort sig ovän med Kuben och Lärling som har piporna i Övik. Inte så smart, men var så säkra på att Dahlen kommer att gnälla högljutt efter match.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Tusan hakar, Luleå hade chans ta över initiativet efter PP:t men det väger fram och tillbaka och 2-2 ligger närmare än 3-1. Fortfarande 2-1 dock i vi reder väl ut andra nu hoppas man. Ett problem i spelet är att Joel skickas in på varje tek och vinner teken vilket - med Borrkska - ger momentum.

Schtan rullar iväg till 5-2. Verkar som de vaknat nu och kan börja resan uppåt.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Växjö dominerar stort i andra men Rögle försvarar sig väl. Med en sekund kvar av andra perioden skjuter Rögle sitt andra skott i perioden och 0-3! Ridå för Lakers och tuff start för Modig som nu släppt in tre mål på tio skott. Är nog inte så tacksam position just nu.

Den matchen är föstås redan avgjord. Detsamma lär gälla Timrå-Warulfven 0-2 och Schtan-Pölsan 5-2. Skulle dessutom förvåna om inte Pungen tar Gnaget; har visserligen bara 2-3 men det räcker nog.

De två matcher som står och väger är förstås först och främst vår egen. 2-1 ledning kan bli otillräckligt om matchbilden från andra perioden upprepar sig i tredje. Hoppas Bulan väcker grabbarna i omklädningsrummet nu! Lite mer jävlaranamma, annars kan de bli tappade pinnar idag.

Den andra matchen som inte kan anses avgjord är den i Övik. HV hann reducera till 3-1 innan paus och med de två lagen på isen kan det förstås sluta hur som helst.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Nu startar tredje perioden. Kom igen nu, Luleå, nu gäller det att kämpa ned sparkbollsföreningen Köplustan och inte släppa till som i andra perioden; då slarvar vi bort match.

I detta nu har vi faktiskt återtagit serieledningen strax före HV; vi båda har gått ifrån de andra lite grann.

Fan, puckut på Luleå. Igen, igen, igen onödig utvsining vi tar. Köplustan får PP igen och en gratischans att ta rejält initiativ i tredje perioden också, förutom då en 5 mot 4 chans att kvittera redan nu. KÄMPA, LULEÅ!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Timrå har givit upp. 0-4 till Warulfven nu.

Luleå boxar av utmärkt än så länge, snart fulltaliga. Bra gjort! Kom igen nu!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå har lyft sig efter andra och nu är det jämn match där hockeyn böljar fram och tillbaka. I detta nu är 3-1 lika troligt som 2-2. Nu gäller det! Kom igen!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Pumngen går som väntat ifrån på Hovet, 2-4 nu. 2p av Arla, 2p av Simon, 2p av Calle Söderbergh. Pungen drar nytta av de spelare vi utbildat.

Ordentligt jobb från båda lagen i Delfinen nu. Lagen trycker på men försvaren utmärkta och inte lätt att få till ordentliga målchanser. Om man räknar bort Frallan brukar ju inte vi göra misstagen så det, plus att ställningen är 2-1, talar för oss nu.

Men det är bara ett mål upp, huxflux kan det vara utjämnat. Men Köplustan får det inget gratis av oss nu. Om vi nu avstår från ytterligare onödiga utvsiningar eller bandytapp av Kalixpojken.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Men satan där kommer hakningen från Luleå och vi får boxa igen. Förra gången gjorde vi det utmärkt men fölr tusan gubbar, det här kan inte fortsätta!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå spelar bra även i denna box och håller Köplustan från målchanser. En minut kvar av box...Köplustan får inte riktigt till det...mindre än halvminuten PP kvar nu...KÄMPA!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Luleå fixade boxen och Köplustan gör misstag varpå Skrbek-Klassen kommer i god chans men nej, sedan försöker Klassen en zorro, men nej.

Det bra genomförda boxen gav energi och Luleå har initiativ nu och - SEX MAN FÖR HELVETE - och nu för bortalaget! Änkligen!

Sju minuter kvar av match och PP för Luleå efter powerbreak. Nu jäklar ska trean in! Fast lule går in med en PP-femma med två backar varav en heter Pavel "jag vill ha pucken en halv minut i taget" Skrbek...

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Är det mål? Nej, zebrorna hävdar att pucken ligger under Hudacek. Köplustan fredade sig genom att en back tog ett nacksving på Kalle Fabricius framför målet, men zebrorna som har fri sikt dömer som brottningsdomare dvs ingenting alls, fast de väl funderade på att döma ned i parterr?

Shit, friläge för Köplustan som nu rett ut boxen, men köplustespelaren dribblade turligt av sig själv.

Fem minuter kvar nu, 5 mot 5, och det lag som vill mest vinner!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

3,5 minut kvar. Kämpa nu, Luleå!

MooDoo-HV fortfarande 3-1 och HV får boxa med 4,5 minuter kvar. Ser ut som att de får stryk för första gången i år alltså.

I detta nu har Luleå återtagit serieledningen. Däremot tar vi den inte om det vi vinner först i sudd, på färre gjorda mål. 

2.5 minut kvar. Kämpa på nu! Snart tar kenta ut Hudacek. 3-1?

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Nej men vad fan är detta?

Med två minuter kvar av match tar Luleå igen utvisning för puckut! Hela tiden dessa jävla onödiga utvsiningar! Och nu får Köplustan gratischans med 5 mot 4 snart 6 mot 4 sista två minuterna att kvittera! Fan, fan, fan, kämpa nu!

Minuten kvar, tek i mittzon, kämpa, kämpa, kämpa, och nu sticker Hudacek! 30 sekunder kvar nu!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Yipppppie!  Hesa Fredrik går och vi rider ut stormen: 2-1 och tre friska pinnar till Luleå! HV förlorade med 3-1.

Luleå Hockey återtar serieledningen!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

7,5 minut kvar i Schleffte och Pölsan sätter 5-3 genom Harju på pass av Enterfeldt. Många lulespelare över landet ikväll. Hinner de närmare? Annars bara i Växjö det spelas, 1-3 nu, Modig har lämnat och Lskers spelar 6 mot 4 med 44 sekunder kvar, det kan väl aldrig gå.

Kommentera

« · 1519845