Luleå HF

115849 inlägg · 887 ämnen

Luleå Hockey befinner sig för närvarande i LIMBO

2420025 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey befinner sig för närvarande i LIMBO
Charliejfz: Jo. Oväntat svag inledning - det hade man inte kunnat drömma om när ni pulvriserade Luleå i två perioder i Delfinen i september - men tror att pojkarna Abbott är för samspelta och kompetenta för att låta det rinna iväg för er.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey befinner sig för närvarande i LIMBO
Sven.Savage: Intressant överblick. Bra resonemang kring läget och håller med. Tror också LHC och Öret kan gå till slutspel men tabellen är fortsatt jämn. Känner även ambivalens då jag är missnöjd över RBKs inledning och tror samtidigt att det löser sig i slutändan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey befinner sig för närvarande i LIMBO
VILKA LAG FÅR KVALA?

Kan tyckas tidigt att gissa det eftersom mer än halva serien återstår att genomföra. Men det vi sett av lagen, och det vi vet om klubbarna, gör nog att vi tämligen säkert kan förutse vilka lag som riskerar kval och dessutom vilka det till slut kommer att handla om.

Vi utgår från den riktiga tabellen, baserad på poäng per match.

Lag 1-5
Uteslutet, Dessa lag kommer inte att tappa, snarare tvärtom; de kommer med stor sannolikhet att hamna bland toppsex.

ÖRET, PUNGEN
Nej, inte de heller. Har helt enkelt alldeles för hög nivå för att riskera kollaps. Pungen är ju alltid ett lag som riskerar kval egentligen, men tycks få ihop spelet allt bättre nu.

RÖGLET
Nejdå. Har inlett oväntat svagt och haft viktiga spelare skadade men det kommer att ordna sig nu.

TROTTOARKANTEN
Nej, eller nja. Mycket osannolikt att de riskerar kvalplats men Trottoaren har en historia av att kunna överraska negativt och plötsligt förlora hela tiden vilket gör att de inte kan räknas bort. Ännu.

LULEÅ
Nej, för tusan! Luleå kommer. Kan hända att vi ramlar några placeringar framöver men när vi väl fått igång maskinen och spelet satt sig kommer vi att klättra. Är inte orlig alls.

OSKARS
Jo. Visst har Oskars överraskat och visst gör de det bra med tanke på förutsättningarna. Men deras hemliga vapen – att vinna 8 av 8 förlängningar – kommer motståndarna inte att tillåta användas länge till. Och utan det skulle Oskars redan nu legat sist. Ligger sist på nästan alla stats och det kommer att avgöra till sist.

HOVET
Nej, troligen inte. De har jämfört med bottenkonkurrenterna kommit allt bättre och fått spelet att fungera och kommer nog inte att tappa detta.

PÖLSAN
Risklag. Pölsan må ha tillräckligt bra spelare för att utan vidare hålla sig ovan strecken. Men Pölsan är speciell och kommer inte ifrån traditionen att alltid ha en massa motstridiga viljor i klubben som in absurdum är beredda att fortsätta vara överens om att de inte är överens. Nog tusan borde de ordna detta i år, men Pölsan har överraskat oss många gånger genom att inte skärpa sig förrän de spelar kval.

MALMET
Jo. Har en tradition av att vara lite lata och behöva något extra för att skärpa till sig. Tänker att det generande slutet för målvakten Oscar fortsatt sätta sina spår i laget.

SAMMANFATTNING
Tror att vi får Oskars och Malmet i kvalspelet. Med Pölsan som enda konkurrent. Om inte Trottoarkanten kollapsar helt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey befinner sig för närvarande i LIMBO
Realisten: Du tror att Luleå kan landa på plats 7-10, men riskerar att hamna längre ned? Ja, det är möjligt att du får rätt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey befinner sig för närvarande i LIMBO
Sven.Savage: Blir intressant att se dina framtida säkerligen mer halvfulla glasinlägg, sedan du reviderat målsättningen?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Reviderat målsättningen???
Det där är DINA ord, inte mina.

Jag är väl egentligen den enda som konsekvent haft tämligen modesta förväntningar på Vårat Gäng inför denna säsong. Playin är ju vad jag hela tiden förespråkat att vi ska vara 'nöjda' med om vi lyckas med. Till skillnad från vissa andra här, som 'svävat på molnen' och snackat om Luleå på topp 3-4, och att att det skulle vara typ sensationellt om vi missar topp 6...

Nu vill jag inte låta som en olyckskorp, men jag undrar vem som kommer att vara 'närmast' till att få rätt när allt kommer omkring... Dock ska sägas, att jag verkligen hoppas att det INTE blr jag, även om jag tyvärr har oerhört svårt att tro att det inte kommer att bli så. Jag hoppas innerligen att det inte blir ett klart sämre utfall än det playin som jag i mitt stilla sinne hoppades på, för då kan den här säsongen förvandlas till en riktig rysare, och då i en negativ bemärkelse.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey befinner sig för närvarande i LIMBO
Realisten: Jag nämnde inte förhoppningar, utan diskussioner. Där du fokuserade på att vi inte tagit glud på 26 år. De diskussionerna blir väl meningslösa nu?

Personligen är jag imponerad av Sallinen och får Kempe vara oskadad lär han visa vägen vad det gäller produktion. i sån omgivning blir Komarovs bidrag allt viktigare och OM det släpper för Brännis och Einar så...

Jag tror inte att Luleå är ett lag som faller samman utan tvärtom ett lag som kommer att ta sig samman och nå sin fulla potential. Långt över kvalstrecket.

Tror i alla fall jag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey befinner sig för närvarande i LIMBO
Sven.Savage: OK, då får du tänka om och släppa diskussionerna om gludet.
---------------------------------------------------------
Jag har överhuvudtaget aldrig haft några förhoppningar på något Guld DEN HÄR säsongen. När läste du att jag skrev det??, för det har jag nämligen aldrig gjort.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey befinner sig för närvarande i LIMBO
Realisten: OK, då får du tänka om och släppa diskussionerna om gludet. Och i stället se det primära målet som att undvika kvalplats och därmed glädjas åt varje insats som hjälper oss att uppnå det målet. Blir intressant att se dina framtida säkerligen mer halvfulla glasinlägg, sedan du reviderat målsättningen?
Kommentera

Luleå Hockey befinner sig för närvarande i LIMBO
Det är fan i mig FRUKTANSVÄRT att vara Luleåsupporter just nu. Typ allt går emot.. Undrar hur lång tid det tar innan vi är nere på plats 13?...
För nu kan vi nog dessvärre inte helt och hållet utesluta att det utfallet i den mest destruktiva av scenarion faktiskt skulle kunna inträffa, om vi inte TÄMLIGEN OMGÅENDE lyckas stoppa blödningen!!

En genuin allvarligt menad Bön till 'högre makter', om att vi INTE ska sluta på plats 13 eller 14, är nog det som vi primärt ska ha våra förhoppningar på, inför fortsättningen av den här säsongen.

Det känns som att den smärtsamma finalförlusten från i våras, nu på allvar börjar att göra sig påmind, och genomsyrar vårt lags prestationer negativt, när det kommer till DEN HÄR säsongen..

Jag vill egentligen inte säga det rakt ut, men det som händer nu befarade jag i mina värsta mardrömmar eventuellt skulle kunna ske, delvis som ett resultat av dom blytunga spelartappen efter den smärtsamma finalförlusten från i våras.
Samt kontentan av den tunga baksmälla som eventuellt skulle kunna bli ett resultat av finalförlusten, i kombination med spelartappen som följde därav.
Något som nu sammantaget verkligen genomsyrar det ÅTMINSTONE "tillfälliga" Förfall som vi på senare tid tyvärr nödgats bevittna..
OCH det obestridliga konstaterandet av att Vårat Gäng, för tillfället Totalt befinner sig i Limbo.

Det känns som att Prio Ett inför den resterande delen av grundserien,är, att vi i första hand fokuserar på att framför allt försöka hålla Malmö, samt 'NÅGOT' av lagen som just nu ligger på platserna 10-13, bakom oss.
För!..., vi har ändå ingenting i ett slutspel att göra.
Det fattar nog alla vid det här laget...
Kommentera

2420025 · »