Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Styvben?

387572 · » Till forumet


Sv: Styvben?
Lilljanne: He he. Det var kul sagt. Min egen inställning till Djurgårn är att jag gillar laget mer än jag gillar de flesta lag. Djurgården är bra. Eventuella dåligheter är bara smolk i den fina bägaren.

Matcher mellan Luleå och Djurgårn är ofta mycket bra hockey.

Vad det gäller gårdagsmatchen, är den väsebtliga irritationen domarens menlösa beteende. Om nu Ledin skall få stryk uatn att försvara sig, skall han väl inte utvisas för det? Vad gjorde han, enligt domaren? Skadade han Odågas knogar med näsan?
Kommentera

Sv: Styvben?
Har ni fest, eller?
Kommentera

Sv: Styvben?
Gone: "Vad exakt har Styvbens försök att starta en förening på Djurgården med DIF att göra tycker du?"

Bra fråga, Gone. Den tycker jag du skall ställa till Djurgårdens IF, eftersom de valde att presentera historien om Styvben på sin egen hemsida. lycka till!
Kommentera

Sv: Styvben?
Gone: Förvanska nu inte en god historia, genom att komma med subtila o fåniga s.k. 'sanningar'!!
Kommentera

Sv: Styvben?
Liam Devlin: Vad exakt har Styvbens försök att starta en förening på Djurgården med DIF att göra tycker du? Att han också bodde på Djurgården?

Det är precis samma sak som att säga att Luleå HF har med Spartacus att göra, förutom att båda de föreningarna lever än idag. Det gör inte Styvbens.
Kommentera

Sv: Styvben?
Gone: Visst är det konstigt att historien om Styvben Starke marknadsförts på Djurgården IFs hemsida, när den nu, enligt dig, inte har ett skvatt att göra med föreningen? Du kanske tycker att den lika gärna kunde stått på MIF Redhawks sida? Den har visserligen inte ett skvatt med MIF att göra, men det är ju lika för DIF, eller? Visst, jag kan historien om Styvben, och enligt mig har den ett skvatt med D.I.F. att göra. Jag har inte påstått att han grundade D.I.F. men det tar inte bort skvattet.
Kommentera

Sv: Styvben?
Liam Devlin: Som jag tidigare sa så förstod jag hur ni missuppfattat det hela. Visst var Styvben en kreativ man som tänkte starta sig en idrottsförening och visst var han från Djurgården. Hans försök gick dock inte vidare bra och den förening han hade hoppats så mycket på gick snart i graven, eller vi kanske ska säga till baren. Detta pysslade han med 1889-90 nånting och det har således inte ett skvatt att göra med John Janssons initiativ 1891 att starta Djurgårdens IF som vi känner och aktar än idag.

Detta betyder att Nattmössan är ett uttalande som får stå för dig.
Kommentera

Sv: Styvben?
Gone: Har Styvben ingenting med Djurgårdens IF att göra?


Du talar i nattmössan. Historien om Styvben starke fanns tidigare att läsa om på Djurgården IFs egen hemmasida, avdelningen D.I.F.:s historia. När jag kollade för något år sedan hade den dock tagits bort. Om den finns där nu, vet jag inte, men det betyder att ditt påstående att "har ingenting med Djurgårdens IF att göra" är ett uttalande som står för dig. Medan uppfattningen att det har någonting med Djurgårdens IF att göra, kommer från en annan, och pålitligare källa, än du. Nämligen Djurgårdens IF.
Kommentera

Sv: Styvben?
Gone:
Coolt...;0)
Kommentera

Sv: Styvben?
Gone: Styvben funkar bra.
Kommentera

Styvben?
Ni må kalla oss vad ni vill, men sko er gärna på fötterna innan ni klampar i klaveret. Jag förstår hur ert missförstånd har gått till och vill bara ge rådet att läsa på det ni företar er innan ni gör bort er i något viktigare sammanhang. DIF bildades 1891 och vad unge herr Styvben och hans kamrater hade för sig innan dess har ingenting med Djurgårdens IF att göra. Så, behöver ni något nytt smeknamn på oss så kan ni alltid höra av er för tips. ´Mesta Mästarna´ kan funka.
Kommentera

387572 · »