Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1049168

Sv: Nyförvärv till Luleå Hockey
Lövva: Min uppfattning är att Luleå Hockey inte hade tillräckligt bra spelare för att nå slutspel när så pass mycket nyckelspelare ofta fanns på skadelistan.

Samma kommer gälla för den kommande säsongen, med den fördelen att det just nu ser ut som att det kommer finnas lite mer bredd på forwardssidan om det är så att Mäkinen och Almtorp blir kvar efter respektive try out-period är över.

Att utifrån detta skylla på tränarna tycker jag är orättvist. Inte ens Scotty Bowman eller någon annan tränare hade med säkerhet lyckats bättre under samma förutsättningar.

Vad menar du förresten med spelidé, om man tar hem först på vänster- eller högersidan eller hur man bestämmer vilken spelare som ligger längst fram i styrningen eller om backarna skall stå upp på offensiv blålinje eller hur många spelare som skall stressas i boxen innan man tar en passiv hållning i försvarsspelet?

Vilka är de stora förändringarna i spelidé mot när vi hade Lener som tränare, förutom det som stått i media om hur man satte samman kedjorna då?

Sen håller jag med dig, jag tror Perra hade en stor del i Skellefteås slutspelsplats förra året. På samma sätt som jag är övertygad om att det inte var tränarna som fick Luleå att missa slutspelet, utan istället skadeläget och bristen på bredd i truppen.
Kommentera