Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1089200

Sv: Kvällens match
Jag börjar fan tappa tron på hockeyn helt å hållet. Det känns inte ens kul längre, trots Luleås form. Att Luleå tar poäng nere i Jönköping känns ganska oviktigt när den svenska domarkåren beter sig såhär match efter match.

Må då så va att Rönnmark tar den ena billiga utvisningen efter den andra. Skit samma. Att han tog ut en Luleå spelare precis när han kände för det för man ta men när domarkåren gång på gång nonchalerar spelarnas hälsa (inte bara den hockeymässiga hälsan) har det gått för långt.

Kenny Jönsson mot Obsut
Skröder mot Olsson
Thorp mot Bartecko

Vad har dessa tre situationer gemensamt? Jo tacklingar mot huvudet som domarna totalt struntar i. Solklara matchstraff och avstängningar enligt min mening och så även i diciplinnämndens mening om man skall tolka avstängningarna på Chabada, Cibak och Hedström.

Men nu har det alltså skett tre liknande situationer på fem matcher. Åtminstone en gång för mycket för att jag ska tro det är en slump. Och den idag var dessutom den klart fulaste och resulterade i bara två minuter. (dem två tidigare nämnda tacklingarna resulterade inte ens i de) Ett hån mot Barteckos hälsa, ett hån mot alla hockeyspelares hälsa. Tar en tackling riktigt fel mot huvudet kan det leda till konsekvenser som jag inte ens vill tänka på.

Något är rejält ruttet i svensk hockey och jag tycker Peter Andersson borde avgå omedelbart som gång på gång försvarar dem katastrofala domarinsattserna och har dessutom mage att påstå att det bara är Luleå som gnäller på domarna. Vilket jävla skämt han är.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvällens match
Lövva: Håller med när det gäller tacklingen på Bartecko som är ett rent överfall bakifrån och givetvis borde varit 5+game. Sitationen med Obsut tycker jag inte alls är lika solklar och Skröder ser jag som en ren olyckshändelse för han har varken för hög fart eller hög armföring med händer eller klubba. Han fullföljer bara en vanlig forecheckstackling och Robin böjer själv ned huvudet där.

Största skillnaden mot Chabada och Hedström är ju att dessa två spelare hoppar in sina tacklingar. Cibaks avstängning var ett stort skämt.

Överlag kan man väl säga att spelare i elitserien är väldigt dåliga på att både dela ut och ta emot tackling. Dom som tacklar använder oftast båda armar och klubba till hjälp och gärna då i högt läge.
Samma med spelare som ska ta emot tacklingar vilka istället för att utnyttja sargen som stöd och skydd istället får sargen att bli något farligt som förvärrar situationen.
Kommentera

Sv: Kvällens match
Lövva:
Ut med domarna, visst var tacklingen på Bartecko dessutom en en armbåge i nacken.
Grattis till poängen mot Hv.
Kommentera