Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1197012

Sv: Kvällens match
Jesper Jonsson: den här diskussionen hade vi förra säsongen också, och jag säger samma sak nu som då: folk stirrar sig alldeles för blinda på enskilda matcher. LHF kommer resten av säsongen att fortsätta att blanda toppinsatser med bottennapp, och oavsett motståndare kommer det att bli tre poäng ibland och ibland två eller en eller noll - men det kommer tillräckligt ofta att bli poäng för att vi ska hålla oss på behörigt avstånd från (och på rätt sida om) kvalstrecket och slutspelsstrecket.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvällens match
LL: Ja så kan man ju se på det hela men nu när man har sätt ett par matcher så ser man ju att det räcker för LHF att bara komma upp till en normal nivå för att man ska kunna vinna tillräckligt för att vara topp 4 eftersom årets elitserieupplaga känns supersvag. Alltså det är inga toppinsatser i match efter match som krävs för att man ska vara med där uppe, då känns det rätt värdelöst sitta här med målsättningen att vara nöjd bara för att dom tar tillräckligt med poäng för att hålla kvalseriestrecket på behörigt avstånd.

Sen vore det ju kul om man efter 3½ år med detta tränarpar faktiskt kunde få till ett uppspel som faktiskt fungerade. Den enda variant vi har från burskydd är när back1 hämtar kommer upp på högerkanten å sen drop till back2 som slår en pass up på vänsterkanten mot röda. Där är det stängt 95% av fallen. Att låta Fransson soloköra räknas inte som uppspel, nog borde man väl kunna hitta på något som innefattar en pass genom mittzonen också.
Kommentera

Sv: Kvällens match
LL: Förmodligen har du rätt. Men jag är nöjd med det Luleå presterat de första 16 omgångarna. Det är mycket snack om att FBK gjort det bra trots stor omsättning (12 spelare) LHF har haft nästan lika stor omsättning (10).
Kommentera