Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1530071

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

I fråga om de målvakter som Luleå utbildat (se längre ned i tråden för vidare kartläggning, speciellt vs. Schtans "motsvarande").

Joel Lassinantti är ju näste Luleåpojke som utvecklats helt inom klubben och denna säsong fått ta spaden i allsvenska Almtuna, ett lag där många andra luleåvakter som Törnqvist och Rautio fått smaka på matcher och utvecklats vidare. 

Joel som fortfarande är junior får bra matchträning i den tuffa allsvenska serien och eftersom det finns många bra lag i den serien samtidigt som Almtuna tillhör de på nedre halvan, lär han inte stå sysslolös utan kommer definitivt att få lära sig mycket:-)

I tisdags spelade Almtuna mot Djurgården, ni vet det där laget som i fjol enligt en majoritet av de s k experterna skulle bli Svenska Mästare, men i stället blev nedsparkade till Allsvenskan. De s k experterna har inte kommit över chocken utan fortsätter nu rapportera hur bästigast DIF är och hur överjävliga och överlägsna de är eftersom halva NHL bönar och ber att få spela för klubben. Pånågevis vill de väl antyda att de skulle bli svenska mästare i år, om det inte varit för att de av outgrundlig anledning råkar spela i fel serie.

Nu läser jag den allsvenska tabellen och finner att Djurgården ligger på åttonde plats av 14, dvs utanför kvalspel. Jag förstår inte riktigt det där, hur kan de lanseras som bästigast i landet pånågevis, när det är 12+7=21 klubbar som presterar bättre? Men så är jag inte expert heller. Eller...s k expert.

Almtuna med Joel Lassinantti spöade Djurgården med 3-2. I slutet av matchen försökte DIF med en specialare, sådant de försökt mot Luleå med under alla år, speciellt i en kvarstfinal nyligen.

Fimpen Eklund åkte rakt på Joel Lassinanantti och sänkte honom. Att attackera målvakter och att ta till vårdslöst fulspel är ju ett sådant där trick som vissa djurgårdare satt i system och när vi klagar brukar de svara med att "Väx upp! Det här är framtiden! Det är marknad nu, bönder! Vi kommer att gråta hela vägen till banken!". Riktigt äckliga var de ju i den nämnda kvarten och som alla vet var det Hardy som gav order om det. De äckligaste var Marcus Nilsson, Jimmie Ölvestad och Fimpen Eklund.

Inte oväntat var det Fimpen som attackerade Joel. Han räknade väl med att som vanligt i den DIFifierade pressen kunna förklara "motståndarna är filmare och faller bara man tittar på dom".

Men zebran var inte så lättlurad. Han gav Fimpen matchstraff direkt. Och följden blev att Fimpens idiotiska tilltag ledde till att Djurgården förlorade chansen att kvittera Almtunas ledning.

Nu tror jag att det mer handlade om att Fimpen var sur på Joel som räddat så många skott och skulle "straffa" Joel. Man ser ju, av matchprotokollet, att DIF blev rätt knäckta och uppförde sig extremt illa:

Först åker DIFaren Blomstrand ut för hooking, och med 2 sek kvar av PP sätter Almtuna 3-2. Då återstår 5.05 av matchen.

Med 3.40 kvar åker Blomstrand ut igen, denna gång för boarding. 

Djurgården får nu lira 4 mot 5 i jakten på kvittering. 

När det återstår 2.44 av matchen åker Fimpen på Almtunas vakt Joel och får matchstraff. 

Genom de duktiga DIF-spelarna blomstrand och Fimpen ligger nu DIF under med 3-2 och med bara minuter kvar av matchen ska de försöka kvittera med 3 spelare mot 5....

Inte så smart. Men å andra sidan verkar inte Fimpen ha överdriven talang när det gäller att vara smart....

Det var mycket om några äckliga djurgårdare men summan av kardemumman är förstås att junioren Joel Lassinantti nu som många andra målvakter från Luleå kan ta på sig beteckningen "Djurgårdsdödare";-)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Jaså, du minns vårt avbrutna schackparti?
Hade förträngt det fram till du påminde mig nu.
Men har för mig att det var jag som låg risigt till, och inte du.
Så jag fortsätter att förtränga eländet, om det är Ok för dig...   ;-)

Kul att du är tillbaka med dina matchreferat, hoppas du orkar fortsätta.
Klart mer läsvärda än det man får till livs här hemma i diverse fjollträskmedia.
Sen är jag inte så jävla provinsiell som den där Gidde.
Jag håller på lulio (oxå), vi norrlänningar måste ju för fan hålla ihop...

(No offense Gidde, jag håller lite på Modo också, iaf när det krävs...)   ;-) 

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

Här kommer nästa fan av dina alster.

Trots att jag inte håller på Luleå så måste jag säga att jag läser med glädje och ett leende på läpparna!

Fortsätt så! :)

BTW, 12+7 blir 19 va? ;-)

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Jaha ja. Bortamatch ikväll mot Hv71 som går som tåget. Med Wesslau i mål har de ännu inte förlorat. Ändras det ikväll? (Antar att Wesslan står)

Koivisto borta är redan klart och Olles medverkan är väldigt osäker. Då är det dags för killar som Klasen och Abbotts att visa framfötterna. 

Läge att bygga på vår fina svit nere i Jönköping det vi tog poäng i alla tre matcher förra säsongen. Repris på det ikväll, tack!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja Challe fortsätter sin saga, efter att fått Timrå till slutspel några år, så fick han sen MoDo till kvalspel, o sedan DIF till inte bara Kvalspel, utan Allsvenskt spel, just nu utanför Kval uppåt. Men de sk experterna ser väl nåt stort i detta med.
Kommentera