Inlägg #1532797

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

En riktig expert i rutan, Tommy Boustedt, tillfrågad om matchen:

"Jag tycker alltid att Luleå är spännande att se. De spelar disciplinerat och jobbar fruktansvärt bra och det tycker jag alltid är roligt att se."

Intressant att höra en riktig tyckare tycka till, i stället för att höra stavhopparexperten, DIF-supportern Tommy Äström tala om "målarfräg som trokar" eller Anal+ praoelever ljuga om "tråkig hockey" när två skickliga lag försvarar sig imponerande mot varandra.

Fyra matcher tidigare idag i elitserien med intressanta poänger.

Schtaan spöar HV hemma med hela 7-3 i en holmgång där Schtaan får 22 utvisningsminuter medan HV får 66 minuter. Matchen 5 mot 5 jämn men genom PP-lägen vinner Schtaan matchen som innehåller en massa fult. Två lag som inte jättegillar varandra, detta.

Timrå spöar MooDoo i y-derbyt och MooDoo, som hade en utmärkt period av vinster har därefter tappat enormt och bara förlorar; mycket tydligen pga att man inte har en stabil vakt.

Pölsan har haft svårt ett tag nu och det fortsätter med en förlust på hela 0-4 hemma mot Köplustan.

Slutligen tar Warulfven Pungen borta med 2-3.

Intressanta förändringar i tabellen:

HV, Luleå (gissningsvis efter vinst i den pågående matchen) och Schtaan rycker lite i serietoppen.

Där bakom har Warulfven nu kryit ifatt övre halvan och går idag upp till faktiskt fjärde plats, strax före Pungen och Pölsan.

Sedan ett hopp ned till Köplustan på sjunde plats, som nu går förbi MooDoo och bakom dessa är Timrå på väg att hinna ifatt, faktiskt. Sedan lite längre ned Gnaget, Lakers och Röglarna. Gngat möter ju Lakers ikväll och vid vinst innebär det att Växjö och Röglerna börjar bli avhängda under kvalstrecket.

Nå, efter Luleås stora dominans andra halvan av första perioden har jag utgått från att Lulkeå vinner denna match, men det står faktiskt bara 1-0 och matchen är långt ifrån över. Men om vi inte slöar är vi så mycket bättre än Rögle att vi inte ska riskera de tre poängen idag.

Andra perioden har startat och nu kör vi, grabbar!