Luleå HF

115801 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1544490

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Albert Hall: Hej! Vilken härlig berättelse! 

Jag hoppades i flera år att Asplöven skulle lyckas men först när de fick fribiljetten tog de steget upp och härligt var det att se hur laget gladdes att nå nästa division:-)

I Luleå Hockey har vi ju bland annat haft bekymret att vi måste hålla ett brett lag men vill inte ha folk sittande på läktaren månader i sträck. Samtidigt som vi vill låta junisarna ta klivet upp men vet att de ofta kan behöva växla mellan eliten och allsvenskan inte de mognat klart. Vi har behövt ett bra samarbete med lag i divisionen under.

Tidigare har det ju varit med Piteå och Boden och i viss mån Björklöven men poängen är att det bör vara tillräckligt nära för att spelarna och pojkarna ska kunna bo kvar hemma i Luleå. Piteå och Boden har ju gått...så där - ibland kändes de mer upptagna att vara sura på oss än att samarbete.

Mitt i allt detta har Asplöven dykt upp som gubben i lådan och vill vare sig pite eller boden ha oss så finns ju haparanda:-) Med allt detta som bakgrund var det skitkul att Asplöven fick chansen och skitkul att vi fått ett fint samarbete. Det är en svår uppgift de har - Allsvenskan är förbaskat tuff - men de har möjligheter att fixa det och ju mer vi kan hjälpa Asplöven desto bättre.

Mitt i allt detta goda som samarbetet för med sig för båda våra klubbar har man också förståelse för känslan hur det är att kämpa, vinna och avancera och tänk, så härligt för Asplöven att ta emot hemma och bjuda publiken på Djurgården, Leksand och Mlmö. Skitkul!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Om en vecka vet vi förutsättningarna för säsongen.

Då väntas NHL ta beslut om det blir något NHL i år eller inte. Blir det så, lär Pölsans tysta värvning dra och då blir det ett intressant efterspel mellam Köplustan, MooDoo och Pölsan. Vilka har värvat, och vilka har lytt Pungen och Warulfven? Och blir det något straff? Kan man överhuvudtaget diskutera straff när rättsläget var så oklart att enda besked var att den som krävde nej till lockoutade spelare kunde åka på ett vite om 20 meloner?

Blir det spel i NHL har väl Gnaget ändå kavr några förstärkningar medan Köplustan tappat sina. Och i så fall är jag inte säker på att Lustan kan försvara sin slutspelsplats, även om de i detta nu häckar tio pinnar före Gnaget. Lustan kan tappa stilen nu och då är tio pinnar på drygt tjugo omgångar ingen omöjlighet. 

Och faktum är att ett närmare hot för Lustan är förstås Lakers som bara ligger sex pinnar bakom - vilket kan krympa till tre pinnar efter nästa omgång.

Å andra sidan kanske det blir en helt inställd säsong. Förstärks Lustan då av Erik Karlsson och Henke Lundqvist? Det vore riktigt tunga förstärkningar. Kanske de kunde ta Lustan hela vägen i slutspelet? Med världens bäste vakt och världens bäste back i laget kan övriga spelare räknas förbättra sig rejält.

Närmaste veckan blir oerhört betydelsefull för Värsta Köplustan, den saken är klar.

Kommentera