Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1544502

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Om en vecka vet vi förutsättningarna för säsongen.

Då väntas NHL ta beslut om det blir något NHL i år eller inte. Blir det så, lär Pölsans tysta värvning dra och då blir det ett intressant efterspel mellam Köplustan, MooDoo och Pölsan. Vilka har värvat, och vilka har lytt Pungen och Warulfven? Och blir det något straff? Kan man överhuvudtaget diskutera straff när rättsläget var så oklart att enda besked var att den som krävde nej till lockoutade spelare kunde åka på ett vite om 20 meloner?

Blir det spel i NHL har väl Gnaget ändå kavr några förstärkningar medan Köplustan tappat sina. Och i så fall är jag inte säker på att Lustan kan försvara sin slutspelsplats, även om de i detta nu häckar tio pinnar före Gnaget. Lustan kan tappa stilen nu och då är tio pinnar på drygt tjugo omgångar ingen omöjlighet. 

Och faktum är att ett närmare hot för Lustan är förstås Lakers som bara ligger sex pinnar bakom - vilket kan krympa till tre pinnar efter nästa omgång.

Å andra sidan kanske det blir en helt inställd säsong. Förstärks Lustan då av Erik Karlsson och Henke Lundqvist? Det vore riktigt tunga förstärkningar. Kanske de kunde ta Lustan hela vägen i slutspelet? Med världens bäste vakt och världens bäste back i laget kan övriga spelare räknas förbättra sig rejält.

Närmaste veckan blir oerhört betydelsefull för Värsta Köplustan, den saken är klar.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

Nja,  jag tror nog modoisterna är minst lika ivriga, de kan ju ha chans att ta lite poäng utan fusk om säsongen ställs in. Du vet, Real Modo II kan nog bli en hit med tvillingarna som snurrar i sarghörnen. Denna gång kanske laget blir The Real Real Modo till skillnad mot 2004 när Chara och Nordström nästan ensamna slog ut laget redan i kvarten.

För övrigt såg jag (på twitter) igår att Tomas Ros ylade om att det var skandal att Elitserien var den enda liga i världen som inte tillät NHL-spelare. Vadå, det är väl inte så konstigt och dessutom fel, inte ens NHL tillåter ju NHL-spelare numera.

Kommentera