Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1558377

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Lindberg Råkkar och Huge: Ja, Forsberg-gate är knepigt.

Nu läcker man uppgifter till höger och vänster om att Forsberg försökte sno med sig AIK-spelare till Modo och det var därför han fick sparken.

Det påstås gälla Oscar Möller och Bud Holloway, som båda har utgående kontrakt.

Forsberg har på en rak fråga svarat att han inte gjort det. Men lägger till "däremot kan klubben jag skrivit på ha gjort det."

Låter som att vi därmed har facit. 

Modo har varit och ryckt i Holloway och Möller och i Schleffte ser man det så att det är Forsberg som ligger bakom det. 

Ligger han bakom det? Kanske, kanske inte. Jag föreställer mig att Markus Näslund kan tänka själv och alla vet ju att sportcheferna rycker i spelare utan kontrakt vid den här tiden på året. Tidigare hade man ett gentlemens agreement att inte göra det, men det sket Looben i och signade Hento innan säsongen var över med följd att han blev helt konfys och kastade in puckarna när Luleå ställdes mot Warulfven i slutspelet.

Läste på Skellefteåsidor tidigare idag och debatten går varm. 

Det verkar ju som att Schtaans tränare typ Bert Robertsson och sportchef -> GM Lasse Johansson slänger in trän i brasan "Forsberg försökte sno spelare".

Men vad är sanningen? Gjorde Anders Forsberg det? Det får vi ju inte veta, eftersom de inte tlar klarspråk. Möller och Holloway säger inget. Forsberg förnekar rakt av. AIK-tränarna sprider rykten. Men vad är sanningen? Det ska påpekas att Forsberg ger intryck av att vara hederlig så... 

AIK försöker naturligtvis dämpa ned allt men lyckas de? Nu har de uppehållet på sig att få ihop styrkorna mot det fortsatta, gyllene målet men helt säkert att de fixar det här är det inte. Trodde ju inte att de skulle få stryk av Timrå igen, men det fick man i lördags.

Efter uppehållet kommer på två dagar Linköping-Schtaan samt HV-Schtaan. Inga lätta matcher. Säg att de förlorar dessa - då kan problemen smyga sig på ytterligare och utvidgas.

Tränargänget i Schtaan numera verkar rätt "på" och kanske blir det hysteri isf Forsbergs coola attityd och vad leder det till?

Jag gissar att Schtaan fixar detta men vi vet inte förrän vi vet. Och i kvartsfinalen, Huge, kan det bli en gyllene chans för Pölsan att se till att seriesegrarna för tredje året i följd ryker;-)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Angående Forrsbergs-gate: Såvitt jag förstått har Schtaan under lång tid planerat för en fortsättning där alla tränare etc ingår utom Anders Forsberg. Alla viskar och ryktar bakom stängda dörrar men ingen talar med honom.

Sedan november (?) har Anders bett om besked: villni ha kvar mig eller inte. Jag vill helst stanna, men jag måste få veta. Jag har fått erbjudande av många andra klubbar inom och utom landet. Helst blir jag kvar, men vill ni ha mig?

Och dag efter dag har Lasse Johansson vägrat ge Forsberg besked. Vad skulle han säga: "Nej, min hemliga plan är att jag blir ansvarig för laguttagningen i fortsättningen och får dessutom titeln GM och högre lön. Vi lyfter upp en junistränare som ersätter dig. Det blir mer fokus på mig i fortsättningen."

Det ovan beskrivna är ju den egentliga bakgrunden.

Det som skett senaste veckorna är en följd av det.

Hur kommer det sig att man inte lyfter fram det ordentligt? Ja, tränargänget i AIK sprider ju i stället rykten utan att vilja stå för dem; har de rent mjöl i påsen.

Anders Forsberg skulle ju kunna tydliggöra det. Men han verkar vara för ärlig för att lyfta fram hur Lasse smitt ränker i skymundan.

Kommentera