Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1558688

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Vilka lag kan ta bort Warulfven?

Skellefteå?
Ja, absolut. Skellefteå är uppenbarligen Warulfvsdödare så det stänker om det. Men problemet är att om Ulfven kommer sämst trea i serien - vilket verkat minst sagt troligt - kan Skellefteå inte möta Ulfven förrän tidigast i SM-final. Och det hjälper ju inte oss andra. Skulle Warulfven komma fyra kan Skellefteå piska upp dem redan i semi - under förutsättning att seriens lag 2 och lag 3 tar sig till semi också. 

HV-71?
Lite hugget som stucket. Men OBS att de kan mötas först i semi, om de båda lagen kommer minst 4, vilket ser rätt säkert ut.

Luleå?
Spontant har Ulfven stort poängövertag på Luleå, men läser man noggrannare ser man att det beror på att Ulfven haft 3 hemma och 1 borta och faktum är att sedan länge vinner Ulfven allt hemma och förlorar borta mot Luleå. Men. Ulfven är en formidabel motståndare för oss och brukar kunna spöa oss genom a) skitbra målvaktande b) alla Ulfvaspelare kämpar som fan c) småfult spel a la Ulfven med krokar, crosschecking och armbågar. Ulfven är nog faktiskt den motståndare vi helst vill slippa. Men kommer både Ulfven och Luleå minst 4 kan vi åtminstone inte mötas förrän i semi.

Pungen?
Det ser inte ut som att Pungen har så mycket att säga till om mot Ulfven. receptet att spöa Ulfven är ju att neutralisera förstalinan bara, och naturligtvis är det något som den erfarna Ulfven fixar med vänsterhanden. Nej, Pungen kommer att vara chanslös mot Ulfven.

MooDoo
Spontant ser MooDoo chanslösa ut eftersom de förlorat samtliga spelade matcher mot Ulfven. Men vid närmare betraktelse har vi faktiskt i stort sett bara uddamålssegrar och dessutom att hälften av matcherna gått till straffar. Trots det enorma poängunderläget inbördes är MooDoo alltså väldigt nära Ulfven och vem vet? Väl i slutspel kan det mycket väl bli ett förbättrat MooDoo som lyckas välta Ulfven. Det finns ju chans att dessa två lag möts redan i kvartsfinalen så det vore kanske en önskelottning för oss andra och blir det av kommer vi alla att hålla på MooDoo förstås:-)

Köplustan
Också en lite hal motståndare för Ulfven. Lustan har ju lyckats ungefär som MooDoo mot Ulfvarne förutom att man också lyckats vinna en match! Mellan Lustan och Ulfven finns ju ett gammalt derbyförhållande vilket innebär att man aldrig är riktigt säker på resultatet när de två möts. Visst borde Ulfven vara vinnare, t o m rätt säkra vinnare, men man vet aldrig i förväg hur det skulle sluta.

Pölsan
Ja, fy fan, den kvartsfinalen hoppas man slippa se eftersom det helt säkert tar Ulfven omedelbart till smi med 4-0 eller möjligen - om de slöar - 4-1 i matcher. Men det lär inte hända eftersom Schtaan säkert plockar Pölsan till sin kvart. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Så, vad kan vi hoppas på? Vilket lag kan eliminera Ulfven redan i kvarten för att glädja de övriga lagen?

Sorry, zigge, men trots att ni torskat alla fyra matcherna mot Ulfvarne hoppas jag att ni får Ulfven i kvarten. Jag vill faktiskt tro att ni har chans att slakta Ulfv. Den tur och det zebramedhåll de haft mot er i serien måste ta slut någon gång. Och då jäklar får ni äran att piska Ulfv. Vore det inte trevligt?

I andra hand får man kanske hoppas på Köplustan, även om jag tror att Lustan är för svag i år för att orka med Ulfven. 4-1 eller möjligen 4-2 till Ulfven troligt resultat. Men hellre Lustan än Pölsan eller ens Pungen tänker jag.

I tredje hand...tyvärr blir det väl Luleå. Det förutsätter nog dessutom att Pungen skulle behöva slingra sig upp till tredje plats med bara HV och Schtaan framför sig, och därmed att Ulfven och Luleå på plats 4-5 skulle "bli över" och därmed mötas i kvarten. Det är förstås inte så troligt att Pungen lyckas med det, men gör de så, kan det bli Ulfven-Luleå i kvarten. Warulfven opassar oss ju men faktum är att någon jävla gång måste vi vä'l lyckas måla på Salas i Karlstad och kan vi bara ta en match där har vi ju chansen att eliminera Ulfvarne om vi dessutom tar matcherna i Delfinen "som vanligt".

Ja, ungefär så. MooDoo får gärna ta på sig uppgiften Ulfvaslakt. Sannolikt största sannolika möjligheten att bli av med Warulfven i kvarten

Kommentera