Luleå HF

115719 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1574354

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Nu kommer jag att skriva något jag aldrig trott att jag någonsin skulle skriva, säga eller tycka: Johan Fransson är en defensiv klippa, särskilt i egen zon.

i övrigt en gedigen laginsats där alla ger allt, det känns som om vi vet vad som gäller och behövs. 

Vi äger deras tankar. (Citat av Lars "Osten"Bergström, årgång 1977.)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Albert Hall: Mycket vackert uttryckt! Det känns som att Warulfven är rädd för oss - vi äger deras tankar - och i takt med att Ulfven blir skrämd och kryper ihop tar alla Luleå-spelare för sig allt mer. 

Ulfven vet inte vad de har att vänta sig och vi ger dem allt tänkbart plus ytterligare otänkbart. 

Långsamma uppspel tänkte Ulfven, men har flera gånger sett uppspel rakt igenom det Ulfvafrösvar som tänkt sig stänga till blå. Särskilt Cameron Abbotts mål på Salak måste ha sänkt självförtroendet hos varje Ulfv. Herregud, Salak som brukade knipa 10-15 straffar i rad och Cam lurade bort honom som vore det första gången Salak stod i mål. Och med alla sådana vapen vågar Ulfven inte forechecka högt, ett spel de använt för att neutralisera Rönkenhockeyn, dvs köra Rönkenhockey mot oss och ofta gjort det bättre än vi själva. 

Så de kryper bakåt och vi kommer enkelt upp i deras zon för att virvla runt mot den svaga backuppsättningen de har i år.

Mitt i det där räddhågsna försvarsspelet av Ulfvar ökar också utrymmen för spelare som Frallan som nu darr fram gamla Kalix Bandy-svängarna och åker åttor runt varfria Ulfvar. Inte bara Frallan, flera andra lulespelare som under hela säsongen aldrig försökt sig på något liknande gör en Fralla nu när de får chansen. Kom inte ihåg vem det var igår men en av de mer oväntade lulespelarna dribblade ju sig igenom hela Ulfvalaget nästan, missade bara dragningen av den sista. Med ett sådant självförtroende kan man försätta berg i rörelse:-)

Jag har varit rädd för att de offensiva förstärkningarna av spelsystemet sedan senare delen av hösten - det som firade enorma triumfer mot Pölsan, HV och Pungen i slutet av november, skulle kosta för mycket eftersom vår oigenomträngliga försvarsmur försvagades. Men se hur härligt de utvecklats! I lägen där motståndarna pressar högt och tyfft mot våra spelare i egen zon blir vi inte rädda och kryper ned och försöker gömma puck bara eller slå bli sarg-ut. I stället hittar man ofta snabba direktpass varmed man snyggt spelar sig förbi pressarna och kommer i offensiva attacker mot osamlade försvar:-) 

De vet aldrig vad de har att vänta sig av Luleå...vi äger deras tankar:-)

Jag har funderat på Frallan och kommit på följande förklaring. När han åkte till KHL blev han kvar där, men spelade under hemligt alias Schteherbisckynsoff. Senaste åren, när folk trott att Frallan varit åter i Luleå, har det egentligen varit Hentos brorsa som burit #10. Och det var förstås Hento och hans brorsa som var ute och körde Frallans bilar härom sommaren;-)

Men nu är Frallan klar med KHL och tagit tillbaka tröjan från Hentos brorsa.

Det är enda tänkbara förklaringen!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Grattis till en trolig SM-final! Det såg jävligt stabilt ut i dag nu igen. FBK krossas för gamla oförrätter. Det känns bra. Vind i seglen för LHF. Kör på nu bara för fan!

Kommentera