Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1574365

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Grattis till en trolig SM-final! Det såg jävligt stabilt ut i dag nu igen. FBK krossas för gamla oförrätter. Det känns bra. Vind i seglen för LHF. Kör på nu bara för fan!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

DJ Hemp: Tack, och naturligtvis har du helt rätt i bedömningen!

Men samtidigt vet man att det är så lite som kan skilja triumf från fiasko. Utan att tänka på hur spelet sett ut kan man inte tro att Warulfven är beredda att lägga sig ned och utspelade dö: tvärtom! Man måste ju utgå från att de nu nere i Karlstad i morgon hittar på en massa jävelskap och vinner matchen. Man måste helt enkelt ställa in sig på att det sker, till motsatsen bevisats.

Tänka bara, hur fort det kan svänga. Mot Schtaan i förfjol vann vi första två matcherna och hade ledningen i den tredje med bara minuter kvar av matchen. 3-0 i matcher där och vi hade förstås tagit oss till final. Men SkAIK snubblade in en kvittering, och snubblade sedan in sudden death-puck och Vips! var det 2-1 i matcher i stället och hela matchserien svängde totalt. Likadant var det i kvarten det året: vi hade 3-0 på Djurgårn men de bråkade sig fram till 3-3 och ledde sedan avgörande i Delfinen innan vi kvitterade och sedan tog sudden med ett tandlöst Robin Jonsson-flin och sextusen rödklädda jublande på läktaren:-)

Så, vi har varit där förr och vet hur snabbt det kan svänga.

Nu ska förstås påpekas att när det svängt har det funnits indikationer på att så kan ske i matcherna innan. Men så är det inte i år. Luleå har ju ägt matcherna och - som Albert Hall påpekade: Luleå har ägt deras tankar - på ett sätt som påminner om 1996 när vi helt riktigt kändes omöjliga att besegra. 

Och vore det nu något random gäng, typ Trottoarkanten IF, Rögle, Mora, Fusklunda eller liknande vi mötte skulle jag lugnt räkna med att det redan vore klart: Luleå är helt enkelt för starka.

Men nu är det inte Trottoarkanten IF vi möter. Oh efter alla år vet vi att mot just detta hiskeliga lag är det aldrig klart förrän det är klart. Behövs det, letar de upp officiella dokument för att identifiera att Luleå stavat fel på något ord så att avtal kan förklaras felaktiga och Warulfven kräva vinst i efterskott. Eller Looben lägger 20-30 miljoner för att köpa över viktiga spelare i lönndom. Eller annat. Det enda man kan vara säker på är att man inte kan vara säker på något eftersom

                                          Warulfven är Warulfven

Kommentera