Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1575272

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jesper Jonsson: Ja, inte oväntat. Jag tycker själv att Robin Jonsson skulle ha fem minuter och match, och när domarna på filmen efter match ser vad som hänt har de bara att inse sitt misstag. Det de kunde gjort var förstås att i efterhand förklara att de missat rejält och vara ledsna för det, samma som de gjort redan under matchen.

Däremot kan man vara tveksam om det ska granskas som DIFiplinnämndsärende. Att de anmäler det hela beror nog bara på en överloppsgärning, för att de vill kompensera att de missat händelsen under matchen. Ingen kan ju tro att Robin med avsikt sätter den där mot ansiktet: han och Åslund ser ju inte på varandra, men Åslund kommer farande mot Robin utan anledning och Robins lyftade klubba är förstås ett försök att freda sig med en klubba tänkt att träffa axel.

Men jag håller med alla om att man har ansvar för var klubban träffar.

Dock är det enormt magstarkt om det där skulle bli en avstängning är man inte alls rapporterade Lajunens crosschecking på Fabbe när förra matchen redan var avgjord. Där hade Luleå haft ett skott som Salak blockerat och Fabbe var först på plats. Stannar artigt, står still, gör ingenting. Då kommer Lajunen helt utan anledning in och med helt klar avsikt lyfter han klubban och crosscheckar Fabbe rakt i ansiktet.

Det var något som var betydligt fulare än Robins crosschecking. Om domarna viker ned sig så enormt för Färjestads klagomål - samtidigt som Färjestad bör knipa med hänsyn på Lajunens fulare tilltag - anser jag att Osten också ska anmäla Lajunens crosschecking. Visst ska vi avstå att anmäla, men om svaga domare påjagade av media utsätter Luleå för stor orättvisa har vi all anledning känna oss befriade från löftet att inte anmäla. Faktiskt finns dte en gräns för vad som är acceptabelt, och börjar de tumma på den gränsen tummar vi på oanmälangränsen.

Nu lyftar "Fjollträskmedia" upp att "Luleå hotar bryta mot överenskommelsen - igen!" men hänvisning till att vi gjorde det mot Djurgården men är helt skamligt förnekande det faktum som då gällde: att Luleå utsattes för grava övervåld och hjärnskakningsorsakande överfall inför öppen ridå medan Hardy, Fimpen och en Fjollträsksbaserad media bestående av nyttiga idioter, Ros och Tommy Åström vrålade ut filmare och systrar om våra spelare. 

Då orkade media inte bry sig i hur drabbade Luleå var av övervåldet. Få se om de orkar bry sig att lyfta upp Lajunens crosschecking på Fabbe och ställa den mot Robins på Åslund nu. Gör man det korrekt kommer alla tillfrågade förstås att förklara att Lajunens var värre och då ger man DIFiplinnämnden en signal om vad som kommer att accepteras i fråga om domslut och vad media inte kommer att hänga nämnden för.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Samma skit med Pebbens hjärnskakning, ett otroligt fokus i media. Om Sandells dito skrevs det väl inte en rad och hand är FORTFARANDE inte tillbaka.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:Intressant hur DIFiplinnämnden agerar om LHF kommer in med en anmälan mot Lajunen. I avsaknad av DIF verkar Loob träda in i Djurgårdens ställe vad det gäller media och kanske även DIFiplinnämndens gunst
Kommentera