Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1575310

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Samma skit med Pebbens hjärnskakning, ett otroligt fokus i media. Om Sandells dito skrevs det väl inte en rad och hand är FORTFARANDE inte tillbaka.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Satan i gatan!

Pungen-SkAIK döms av Vinnerborg-Sjökvistarn!

Uppenbaligen har de snott Vinnerborg från Luleå-Warulfven, som han skulle haft, för att hantera SkAIKs småfula spel och Swinging Melins småfula attacker.

Betyder det stt vi går fortsätta mef C-laget Molgan-Sören eller tänker dr - Ve och fasa! - ge oss Höjdhopparen Sjöberg?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

HokkZorz: Jo. Jag gillar inte att hockeyn har utvecklats till att det är helt OK att crosschecka motståndare i tid och otid. Speciellt framför eget mål är det OK för försvarande backar numera att bakifrån crosschecka omkull motståndare hela tiden. Speciellt Färjestad har lett denna utveckling då de under flera år pysslat med detta och ser man SkAIKs försvarsspel har de utvecklat det hela långt nu.

Luleå har tidigare inte haft det spelet men nu har man hängt med de andra och gör detsamma. Vi har stora tunga backar och de kan spela det spel som krävs - inklusive crosschecka motståndarforwards.

Men att det blivit OK innebär att man missar ibland. Robin missade. Inte ens motståndare kan hävda att det var avsiktligt att crosschecka Ulfven över näsan, men man är ansvarig för sin klubba.

Naturligtvis skulle det varit ett ordentligt straff och fem minuter plus match hade väl varit korrekt. 

Att zebrorna helt missar detta visar bara kvaliten - eller bristen på sådan - på zebrorna. Men vad väntar man sig när man ger oss Molgan och Sören i en semifinal?

Med den uppställningen zebror väntar jag mig att de a) missar en massa b) blir hemmadomare c) ev. avgör matchen. Möjligen gjorde de faktiskt det sistnämnda för korrekt domslut där kunde mycket väl ha inneburit nytt Ulfvamål och att de repat mod och tagit matchen - i alla fall hade de haft en klart större chans att göra det -  och då skulle det varit 2-2 och stark Ulfvafördel i denna semifinal...

Jag förutsätter att domarbasen inser faktum nu och ger oss tillbaka Vinnerborg för matchen nere i Karlstad, gärna med Rönnmark som han senaste parade med - eller plocka in Lärling från ledigheten - isf att fortsätta med Molgan/Sören.

LG Jansson - Radiosportens Luleåhatare #1 - går till frontattack mot Luleås tekniska ansvarige som valde att köra reklam på jumbotronen isf att veva repris på Robins crosschecking. Har han rätt? Jo, för fan, det kan jag tycka. Hade reprisen vevats tror jag zebrorna sneglat upp och nyttjat detta även om de inte får - detta zebrapar skulle inte dragit sig för det. 

Men alla dessa frontalattacker på Luleå nu gör att man undrar varför. Är det bara för att dra upp en "nu rasar vi"-grej för media? Eller är det för att man fortfarande är sur för att Luleå var bättre än Djurgården i kvartsfinalen 2011? Jag tror faktiskt att det är en kombination.

Osten drar upp Lajonens crosschecking på Karl Fabricius förra matchen. DEN var definitivt fulare än Robin Jonssons. Klart att media här kan välja att ställa dessa två situationer mot varandra och låta "experter" uttala sig om de två. Men ingen säger ingen väljer den vinkeln. Däremot kastar man sig över Osten med brösttoner och med darrande mullerstämma är media eniga om att "Osten hotar bryta mot den heeeeeeeliga regeln igen!". Regeln att lagen inte ska anmäla varandra. 

Jag hatar detta media, detta drev som gång på gång skämt ut sig med sin ensidiga inställning och sin brist på hockeykompetens.

Visst. Att Osten går i taket och drar upp Lajonens crosschecking kan tyckas gnälligt och allvarligt talat tror jag inte att han tar detta vidare. Han har ju bara sagt att han överväger saken. Men han har definitivt visat att det har gjorts värre saker mot lulespelare som ingen brytt sig om. Även om missen på Robin kunde haft betydelse för matchutgången, missen på Lajonen hade det inte.

Min tolkning är att media har gjort bort sig ganska ordentligt. Och Luleå Hockey tyvärr vid upprepade tillfällen varit tvungen att påvisa det. 

Kommentera