Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1584916

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Hm, viktig match mot Salzburg om några timmar.

Läget är ju följande: för att kvalificeras till slutspelet i Berlin, där Berlin som värd är kvalificerade, går bara de fyra gruppvinnarna plus bästa tvåan. Lite tuffare än förra två åren alltså, och Luleå får räkna med att man måste vinna gruppen för att nå slutspelet.

Det har ju börjat utmärkt, med tre vinster av tre möjliga och vi leder gruppen. Men Salzburg ligger tvåa och vinner de mot oss idag passeras vi. Sedan kanske det kan bli svårt att komma förbi Salzburg igen. Salzburgs återstående matcher är nämligen mot Hamburg, Berlin samt två gånger mot Mountfield. De tre lagen ligger just nu 5, 6 och 8 i gruppen, känns som de har lättare motstånd kvar än de hittills mött.

Luleå å sin sida kvar har efter kvällens match nästa helg att möta Brno och Plzen hemma i Delfinen och helgen efteråt kommer dubbelmöte mot Kärpät borta-hemma som avslutning. Kärpät har ju börjat lite tveksamt, ligger 7a i gruppen, medan Brno och Plzen delar 2-4e plats med Salzburg - samtliga de lagen på 6 poäng efter Luleå som leder på maximala 9 poäng.

Men vi har alltså Brno och Plzen hemma i Luleå. Vilket får mig att förmoda att kvällens bortamatch i Österrike kan vara den svåraste av de som återstår. 

Ikväll blir det alltså en viktig match. Kan vi vinna den ligger vi fint till för att kvalificera oss till Belin. Kom igen nu gubbar!

Mot Salzburg tar, enligt kuriren, Berguven spaden. Vidare går Robin Jonsson, Fogström, Fabbe och Hedman in medan Per Ledin, Oscar Sundh, Oskarsson och Trukhno vilar.

Tabellen:

1. Luleå Hockey            3 9-3   9
2. EC Red Bull Salzburg   3 9-5  6
3. HC Kometa Brno        3 10-7 6
4. HC Škoda Plzeň         3 7-7   6
5. Eisbären Berlin          3 5-6   3
6. Mountfield HK           3 7-9   3
7. Oulun Kärpät            3 7-11  3
8. Hamburg Freezers      3 7-13  0

 
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Shit! Luleå leder med 1-3 i tredje, har bara att döda matchen. Men spelar lite bekvämare, släpper in Salzburg. I slutet, med 2-3 tar vi sex boxplayminuter i rad... till slut kvittrar Salzburg på ett flytmål och så vinner man straffarna.

I början av matchen var Luleå klart piggare, t ex fick Salzburg knappt något skott på vårt mål under tre pp, som följd av kämpande stor box. Men i tredje var det tvärtom. Liten, stillastående box och österrikarna - varav hälften är transatlanter - fick stå och pumpa skott. Symptomatiskt boxspel för hur liret 5 mot 5 ändrades också, Luleå blev för säkra kändes det som.

Alla matcher slutade oavgjort och gick till sudd+straffar utom Kärpät som slog Berlin 2-3. Och tre av fyra topplagen vann bonuspinnen medan Luleå förlorade den. Så de tre andralagen kröp en pinne närmare:

1. Luleå Hockey             10
2. EC Red Bull Salzburg   8
3. HC Kometa Brno         8
4. HC Škoda Plzeň           8
5. Oulun Kärpät              5
6. Mountfield HK             4
7. Eisbären Berlin            3
8. Hamburg Freezers      1

Red Bulls har alltså Hamburg, Berlin Mountfield x 2 kvar. De sämre lagen alltså.

Vi har nästa helg Brno och Plzen i Delfinen. Känns som vi måste ta de matcherna. Hoppas nu på mycket publik att hjälpa de våra, som saknar Frallan och Klasen. Sedan har vi Kärpät x 2 som avslutning.

Två onödigt tappade pinnar idag. Med dem hade det kännts tryggt men nu är det fortsatt rysning. Ska vi ta oss till slutspel i European Trophy för tredje gången av tre möjliga?

Kommentera