Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1584935

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Shit! Luleå leder med 1-3 i tredje, har bara att döda matchen. Men spelar lite bekvämare, släpper in Salzburg. I slutet, med 2-3 tar vi sex boxplayminuter i rad... till slut kvittrar Salzburg på ett flytmål och så vinner man straffarna.

I början av matchen var Luleå klart piggare, t ex fick Salzburg knappt något skott på vårt mål under tre pp, som följd av kämpande stor box. Men i tredje var det tvärtom. Liten, stillastående box och österrikarna - varav hälften är transatlanter - fick stå och pumpa skott. Symptomatiskt boxspel för hur liret 5 mot 5 ändrades också, Luleå blev för säkra kändes det som.

Alla matcher slutade oavgjort och gick till sudd+straffar utom Kärpät som slog Berlin 2-3. Och tre av fyra topplagen vann bonuspinnen medan Luleå förlorade den. Så de tre andralagen kröp en pinne närmare:

1. Luleå Hockey             10
2. EC Red Bull Salzburg   8
3. HC Kometa Brno         8
4. HC Škoda Plzeň           8
5. Oulun Kärpät              5
6. Mountfield HK             4
7. Eisbären Berlin            3
8. Hamburg Freezers      1

Red Bulls har alltså Hamburg, Berlin Mountfield x 2 kvar. De sämre lagen alltså.

Vi har nästa helg Brno och Plzen i Delfinen. Känns som vi måste ta de matcherna. Hoppas nu på mycket publik att hjälpa de våra, som saknar Frallan och Klasen. Sedan har vi Kärpät x 2 som avslutning.

Två onödigt tappade pinnar idag. Med dem hade det kännts tryggt men nu är det fortsatt rysning. Ska vi ta oss till slutspel i European Trophy för tredje gången av tre möjliga?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: krossa brno.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: I april reflekterade inte speciellt mycket över att Rögle åkte ur SHL(ES). Kom tänka på nu att fasen också att dom inte höll sig kvar då hade haft nära till Luleås bortamatcher mot Rögle. 
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Hej Sven!! Såå, här är DU redan i full sving? EN annan har ju haft Hemester ifrån allt vad Håkky heter, men nu, ikväll, börjas det så smått... Derby, igen, det andra av 2, på 4 dar denna säsong - ety Hyndorna bara möter B-lag som Djurgårn, Malmö, Rögle,  ÄSSÄSSKÅ o såna .

Ska ni ånyo ta GLUD , i Europa? Men icke i Sverige?

Kommentera