Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1585509

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: krossa brno.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

European Trophy!

Luleå tog sex poäng mot Brno och Plzen och nu ser det riktigt bra ut:

NORRA GRUPPEN

1. Luleå 6m 16p
2. Plzen 6m 11p 
3. Salzburg 5m 8p 

Salzburg kan också nå 11p; leder borta i hängmatch mot Berlin med 2-3 efter andra perioden. Därefter har de tre lagen två matcher var kvar: Luleå dubbelmöte mot Kärpät, Plzen dubbelmöte mot Brno och Salzburg dubblar mot Mountfield. Luleå behöver alltså bara 2p för att vara helt klara och tappar de andra lagen pinnar behövs inte ens det.

VÄSTRA GRUPPEN

1. Färjestad 18p
2. Frölunda 13p

Warulfven har gått fram som en slåttermaskin och vunnit allt! Nu återstår dubbelmöten mellan Färjestad och Frölunda där de sistnämnda har den teoretiska chansen att vinna grupp om de slår Warulfven och tra 3p i båda matcherna.

ÖSTRA GRUPPEN

1. Djurgården 6m 15p
2. TPS 5m 12p
3. Pölsan 6m 10p
4. Pardubice 6m 9p

TPS spelar just nu hänmatch borta mot Liberec, 0-0 i första perioden, men når kanske 15p och delat med Djurgården när båda lagen har två matcher kvar; i så fall med TPS minst 3+ i målskillnad mot Djurgården, men DIF som vinnare inbördes match mellan de två. Tror att målskillnaden avgör i första hand, skulle de hamna på samma poäng. 

Djurgården har dubbelmöte mot Brynäs kvar - och kan faktiskt passeras av Brynäs om de kammar noll i dubbelmötet. TPS har dubbelmöte mot Tappara kvar. Och slutligen har Pardubice dubbeln möt Liberec återstående.

Här får man väl gissa att antigen Djurgården eller TPS vinner och att Brynäs/Pardubice inte längre har chans på slutsegern i gruppen. Men blir det Djurgården eller TPS som blir etta? Svårt att säga. Vet inte hur inbördes relationerna TPS-Tappara är och samtidigt har man svårt att gissa hur Djurgården kan gå mot Pölsan - DIF har ju imponerat starkt fram till nu men är de verkligen så bra att de kan fortsätta plocka pinnarna på Pölsan?

SÖDRA GRUPPEN

1. JYP 6m 13p
2. Bratislava 7m 13p
3. HV71 5m 9p
4. Pungen 5m 9p
5. Wien 7m 9p
6. Sparta Prag 6m 8p
7. Kaipa 5m 7p
8. Chomutov 7m 4p

Lite mer oklar grupp, beroende på att inget lag seglat ifrån samt på olika antal matcher spelade. Såvitt jag kan se kan gruppen teoretiskt vinnas av alla lag utom Wien och Chomutov.

Just nu pågår hängmatcherna Bratislava-HV 4-1 mitt i andra, Sparta-Kaipa 1-2 efter en period samt Wien-Linköping ska strax starta.

Därefter återstår dubbelmöten för JYP mot Kaipa och för HV mot Pungen, medan Sparta har avslutningsmatch mot Chomutov.

Väldigt svårt att tippa hur den här gruppen slutar, alltså, men jag tror att om inte JYP fixar det blir det Linköping.

SLUTSPELET

Till slutspelet går väl sex lag som har jag för mig delas in i två grupper om tre lag. Där bör det bli tre matcher per grupp, dvs sex totalt och sedan gissar jag att de båda gruppvinnarna möts i final.

De sex lag det handlar om är Berlin, som är kvalificerade redan, som värdstad, samt de fyra gruppvinnarna vilket ser ut att bli Färjestad, Luleå. samt Djurgården/TPS och JYP/Linköping eller t o m något annat lag från södra gruppen.

Dessutom tillkommer bästa grupptvåan. Vilket jag tror kan bli TPS/Djurgården. I skrivande stund ser alltså slutspelet i Berlin i december om European Trophy att spelas mellan, Berlin, Färjestad, Luleå, TPS, Djurgården och södra gruppvinnaren, vilket lutar mot JYP.

Favoriter till slutsegrare just nu? Kanske Färjestad, möjligen Luleå Hockey. Hamnar vi i olika grupper kan det bli en repris på fjolårets gruppfinal. 

Redigerad kommentar

Kommentera