Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1604352

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Går väl att lösa om man kör någon sådan där proxytjänst där man lurar tjänten att tro att man befinner sig någon helt annanstans - varför inte Danmark eller Frankrike.

Finns säkert någon HS:are som har kunskap hur man går til väga. 
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Slutligen. Vad ska man tro om lagens chanser i Europeiska slutspelet?

Luleå Hockey
Jag skulle gärna vilja tro på oss. Vi har ju en fantastiskt fin historik senaste tre år.

2011

Första året började vi halvtaskigt i gruppspelet och gick rejält på pumpen borta mot de finländska lagen speciellt. Efter halva gruppomgångarna var vi så borta att man endast teorietiskt kunde räkna fram att vi fortfarande hade chans, men det krävdes då att vi vann alla resterande matcher samtidigt som alla konkurrenters matcher oväntat skulle slutat exakt på de sätt som vi behövde. Men helt mirakulöst inträffade just det! Ibland var vi bara minuter från att vara utslagna men mirakelmålen kom i grevens tid i var match och till slut stod det bara mellan oss och Djurgårn och då spöade Pungen Djurgårn vilket lyfte upp Luleå över slutspelsstrecket i sista sekunderna. 

Jämför gärna med att Pungen petade Djurgårn under kvalstrecket i sista sekunderna i elitserien också, det kvalspel som slutade med att Djurgårn hamnade i allsvenskan och sedan blivit kvar. De måste älska Pungen, gårdarna?

Väl i slutspel tog vi oss till semifinal mot Jokerit och matchen slutade oavgjort. Men i sudden avgjorde finnarna och vi missade finalen mot Red Bulls, som vann. Själva hade vi spöat Red Bulls enkelt tidigare så om vi fått sudd-målet mot Jokerit hade vi haft en ypperlig chans att bli mästare det året.

2012

I gruppspelet var vi överjävliga och vann alla matcher, förutom sista hemma mot Berlin där vi redan var överlägsna gruppvinnare. Berlin kom upp med några inköpta duktiga NHL-spelare och lyckades vinna den matchen, där Luleå inte precis tog i.

I finalspelet slog vi alla lag. Mästare.

2013

Tämligen bekväm resa. Inledningsvis vann vi allt. Sedan kom en förlust mot Red Bulls borta på straffar, en match vi var klart bäst i men slog av på takten och bullarna lyckades ta två pinnar. För övrigt vann vi vidare och blev snabbt klara för slutspel. Avslutningsvis hade vi dubbelmötena mot Kärpät och lyckades förlora stort borta följt av att vi vann stort hemma.

Finalspelet?

Ja, hm. Jag är inte så säker på hur stora chanser vi har. Tidigare har vi levt högt på Rönkenhockeyn som inneburit att vi haft ett extremt effektivt försvarsspel, där få lag ens kunnat ta fram målchanser mot oss. Och har vi väl fått ett ledningsvis har vi varit otroligt säkra att låsa matcherna. Den här hockeyn har utländska lag inte varit beredd på och inte kunnat hantera. Och detsamma gäller ju f ö de flesta svenska lag.

Men, nu känner alla oss och kan planera för motdrag. Och dessutom har vi i år ett klart sämre försvarsspel än tidigare, till viss del beroende på att Rönken något ändrat hockeyn genom att nedprioritera försvaret för att effektivisera anfallsspelet. Det där kan bli utmärkt på sikt, men just nu är vi inte där. Dessutom har vi inte lika säkra försvarsspelare som tidigare - förr kunde man se match efter match där Luleås spelare var felfria. Nu har vi ett antal spelare som gör grova misstag som ofta lett till baklängesmål och förluster av matcher. Senaste veckorna verkar vi ju ha vaknat något, men allvarligt talat: senaste månaderna har alla lag i SHL lyckats bättre än vi, som är nere på Öret-Pungen-nivå. 

Hur bra är vi idag, egentligen?

Svårt att säga. 

Och till råga på allt saknar vi ganska många spelare. Det absolut jävligaste att Klasen är borta. Men det gäller många andra också och vi har t o m tagit med oss en 16-årig pojke i laget...

Nej. Objektivt bedömt kan det här bli tufft för oss. Nu möter ju Djurgården JYP redan i morgon kväll och där kanske man får en uppfattning om hur starka de lagen är, vilket är lite svårt att bedöma i förhand.

Och på fredag möter vi JYP. I förhand måste det betraktas som den match som avgör vilket lag som spelar final på söndag. Jäkligt nog har vi inte sällan - som ovan beskrivits - haft svårt för finska lag som lirar en snabb och tuff, ibland brutal anfallshockey, som vi inte är vana med. JYP har ju vunnit SM-liiga några ggr senaste åren och är just nu på plats 4 i liigan. Man får nog räkna med att det är ett riktigt bra finskt lag och jag har inte någonstans sett om de saknar spelare pga koskenkorvakuppen eller junis-VM. 

Får vi stryk av JYP är vi förstås säkert borta. Att de skulle ha förlorat mot Djurgårn på torsdagen och vi slår Djurgårn på lördagen och sedan tar oss till final på målskillnad? Nej, det känns inte speciellt troligt.

Skulle vi slå JYP har jag svårt att tro annat än att då slår vi också Djurgården. Visst, DIF gick utmärkt och överraskande starkt i gruppspelet i augusti och framåt, men har därefter haft svårt att vara mer än ett drygt mittenlag i Allsvenskan och de borde inte kunna stoppa oss från final om vi kommer till matchen mot DIF med en JYP-vinst i bagaget.

Så. Jag är osäker, t o m mycket osäker på om vi kan nå final. Tror därför att det är meningslöst att spekulera hur det kan gå OM vi skulle lyckas ta finalplats. Avvaktar nog sådana funderingar till lördagkväll om lyckan varit oss nådiga.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Dragan 2k:Strax efter det skrivna fick jag besked! På Luleå Hockeys officiella hemsida meddelas följande: 

Luleå Hockey - JYP
Luleå Hockeys första match i Red Bulls Salute spelas mot JYP på fredag och den kommer att sändas över nätet via Laola1.tv.
Klicka här för att beställa matchen. 

Vår officiella hemsida är pålitlig och informationen är därför med all sannolikhet korrekt. Jag kommer att köpa matchen av Laola1 nu förstås. Kanske visar det sig att jag även har finska sändningen från Urho - får väl lägga dem på två olika skärmar då och följa parallellt för att vrida upp eller ned önskad kommentator. Det är ju säkert samma originalsändning de levererar, annars kunde man kolla om de väljer olika repriser och kameravinklar för att jäklas;-)

Men det ovanstående innebär säkert att du kan ta er match från Laiola1 också om du vill.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Dragan 2k: Bra tips! Och du sitter väl i samma båt som jag, eftersom det kan bli en riktigt spännande match på lördagkvällen, mellan er och hemmalaget Berlin inför rusiga hemmasupportrar, som förhoppningsvis blir direkt avgörande för vilket av era lag som går till final på söndag. Under förutsättning att era två lag inte orskat mot Warulfven men det hoppas vi ju.

Även den matchen avstår ju Aftontrasan S24 från, eftersom "marknaden* kräääääver att de prioriterar Djurgårns/Warulfvens matcher i stället", och den sänds - som Luleå-JYP - på URHOTV samt Laiola1TV - men er sänds också på tyska SERVUS-TV vilket kanske ger bättre chans.

*Marknaden - som nu beslutat att av de sex matcher som går innan finalen - sänder man båda Djurgårdsmatcherna och båda Warulfvsmatcherna - medan Luleå och Köplustan tar man bara en match vardera och de kommer på släpet eftersom vi råkar möta ett av de marknadsmässigt högeligen superintressanta nämnda lagen. Marknaden, vad är det?

Jo. Man har nog tillfrågat ros och wennerfors - kända Djurgårds- och Warulfvs-runkare - som i egenskap av självutnämnda s k experter förklarat att hela Sverige kommer att köpa matcher med Djurgårn-Warulfven, eftersom de spelade finaler mot varandra för ett decennium sedan och hade också stora bataljer i början av nittio- och början av åttiotalen. Medan att sända matcher med Luleå eller Köplustan, utan att dragplåstren Ulfven eller DIF är med, bara blir förlustaffärer som ingen vill se, enligt de självutnämnda...

Kommentera