Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1604361

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Glömde jag inte ett lag? Ska det inte vara sex i Berlin? Jovisst är det sex i Berlin, jag har ju själv varit där och kan bekräfta det. Fast nu gällde det ju European Trophy-finalspelet. Och ett lag återstår att diskutera.

Värsta Köplustan
Liksom i stort sett alla lag i SHL numera spelar Köplustan när de behöver Rönkenhockey. Lagen insåg ju att enda möjligheten att besegra det hårt kämpande Luleå var att kämpa lika hårt. Köplustan har ju inte alls behärskat det spelet, förrän i år. Men nu gör de det. Lustan har gjort sig av med så mycket gammal skåpmat och fyllt på med nytt, som är beredda att jobba för att vara med i laget och struntar i att slöglida och tänka på kommande sparkbollssäsong under matcherna, något som de gamla goagubbar-stjärnorna gärna pysslade med.

Dessutom kan de få igång ett böljande anfallsspel och dominera perioder och matcher när de fått upp farten. På så sätt har de spelat ut bl a Luleå och Skellefteå under hösten.

Jag tror att Värsta Köplustan är den troliga vinnaren av European Trophy i år. Om nu inte JYP visar sig riktigt bra.

Men jag hoppas förstås att de nuvarande mästarna lyckas igen:-)

Påminner om att Champions Hockey League - Europamästerskapet för klubblag som startar 2014 - i tacksamhet till European Trophy som visat vägen och utvecklat alla förutsättningar som behövts för att etablera detta - kommer att ha en vandringspokal där varje års Europamästare är ingraverade - och den pokalen kommer för alltid att ha följande lag som angivna mästare fr o m starten av European Trophy:

2010 Eisbären Berlin

2011 Red Bulls Salzburg

2012 Luleå Hockey

2013 ?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:SPännande profetia - tror du vi vinner även med det stora bortfallet som vi har?
Kommentera