Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1604976

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

SkAIK leder alltså serien med en j-a massa pinnar. Finns det något lag som kan slå SkAIK?

Luleå har gjort det 1 gång i år, Warulfven 1, Öret 1, Lakers 1, Trottoarkanten 1, Pölsan 2, Köplustan 2. MooDoo, HV, Gnaget och Pungen 0.

Gissningsvis är de flesta av nämnda lag chanslösa mot SkAIK i slutspelet. Pölsan och Köplustan som tagit 2 x SkAIK-SkALP är väl de enda som kan diskuteras. Köplustan krossade ju faktiskt SkAIK senast borta i Schtaan, trots att en junisfemma saknades. 

Nja. På något vis känns SkAIKs förluster som olycksfall i arbetet. De vinner ju nästan hela tiden så att några lunk-matcher förloras säger kanske inget alls. När det väl gäller kommer de att lyfta en nivå. Kan Köplustan stå emot då? Tveksamt.

Pölsan då? Ja, egentligen borde de inte kunna men jag är inte helt övertygad om att de blir chanslösa. Tänk på att de länge lyckats hålla sig bland gänget under SkAIK och Köplustan fast de saknat en massa spelare. Kansek de blir tillräckligt farliga om de får fullt lag framåt slutspelet? Dessutom synes Starkbaum ha inneburit att de nu är rejält tätare bakåt. Och Pölsan har alltid haft förmågan att vilja mer än motståndarna, Tommy Jonsson har ju lett laget till ett Glud mot SkAIK på den viljan, och träffar de på SkAIK i slutspelet kan Pölsan vara villigare än regerande mästarna kanske?

Nu är väl slutspelsupplägget i år lagt så att ettan möter sämst placerade lag i kvarten, vilket innebär att SkAIK får ett lag från plats 8-10 i kvart? Isf finns ju chans att det blir Pölsa-SkAIK i kvart om Pölsan blir åtta. Det vore ganska kul. Tänk om Pölsan skulle lyckas - i så fall kan det bli en ganska öppen historia från semi och framåt. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: vår insats är mer beundransvärd när man betänker att vi hade än fler forwards borta - Collberg, Wennberg, Johnsson, Erik Karlsson, Görtz, Dick A, Olimb.

Vi saknade mao våra fyra poängstaekaste forwards.

Hade inte räknat med poäng.
Var kul.
Kommentera