Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1611242

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Dragan 2k: Jo, han har verkligen, i rätt omgivning, betytt massor och undra på det, en kille som landat runt en pinne per match i de flesta omgivningar fast inte i NHL. 

Men jag kommer ihåg hur Fredrik myggan neutraliserade honom i kvarten, ett tungt minne.

nu har jag kollat upp transferstoppet i NHL - om det nu spelar roll för en ev. övergång till Luleå. Stoppet, som pågår under tio dagar, startade 20.00 svensk tid. Och Buffalos info, om Linus på Waivers, på Twitter kom 18.03 svensk tid. Vilket inte ens gav två timmar att agera på, om det nu hade någon betydelse.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Apropos de båda läckra Linusarna: finns ett härligt klipp på YouTube där Linus Omark satt ett underbart mål på Tälje - var det inte då han spelade puck mellan sina ben och han med klubbladet bakom ryggen lyfte in pucken i bakre krysset? - och efter det glatt leende passerar en ung Linus Klasen som är impad tillbaka.

De flesta tycks tänka att om nu Omark skulle komma till Luleå borde man ha honom i en lina och Klasen i en annan, för att få ut Maximalt. Kanske det är korrekt. 

Men tänk om vi skulle ha båda i samma lina? Grejen är den att de inte bara är underbara magiker och passningsläggare - de är båda snabba och skickliga målskyttar också. Allvarligt talat skulle de båda tillsammans finta upp motståndare att köpa korv på läktaren. Helt naturligt skulle fienden tvingas köra hårt fysiskt mot dem så man undrar om en linjekamrat kunde fixa det, ungefär som Snygg-Mats röjde väg för the Övertorneå Connection. Plus att de skulle få utvisningar med sig. Och...vilket PP vi skulle få med de två Linusarna!

Nå jag räknar med att Linus Klasen är förlorad för oss efter slutspelet i vår. Han kommer nog att få ett bra KHL-kontrakt. 

Och om Linus Omark skulle komma hem blir det för drygt två månader och även han går till ett bra KHL-kontrakt (förra gången fick han tio miljoner för ett år - att jämföra med 400 tusen i AHL).

Så.

Vad tror jag?

Kommer Linus Omark hem till Luleå nu och spelar för oss i vår?

Nu har jag hunnit bedöma alla fakta och funderat och...

JA! JA FÖR HELVITTE, SATAN-i-GATAN, GUDARS SKYMNING MEN NU RÄKNAR JAG MED ATT DEN ÖVERLJUVLIGA DRÖMMEN BLIR SANN!

Kommentera