Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1614634

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Ju mer man tänker på det, desto mer skulle man vilja se Linusarna med Hedman eller Ledin. 

I första hand eftersom Hedman/Ledin skulle fungera som banbrytare att bana väg för Linsuarna. Dessutom är Hedman/Ledin inte alls några dåliga målskyttar - de har gjort 10-11 mål vilket bara Olausson med 14 och Klasen med 28 överträffar i årets Luleå.

Bekymret är bara att det handlar om fyra vingar och vem skulle centra den linan, vem skulle ta tekningarna?

Men letar vi centrar har vi Abbott, Olausson, Fogmark, Wallmark och Truchno att välja mellan.

Jahaja. 

Det normala valet vore väl Olausson, som när han varit bra gått ihop med Klasen eller tidigare Arlbrandt m m. Men det kräver ju att han är bra, inte att han glider omkring med stel rygg bara.

Wallmark? Ja, där har vi en lovande kille och det skulle kunna gå men det känns som att han kanske skulle behöva några års ytterligare erfarenhet för att kunna gå in på bästa sätt tillsammans med Linusarna. 

Fogmark? Ja, där har vi en riktig center som kan fungera över hela isen. Ett tryggt val förstås, och en kille som emellanåt kan imponera. Men fixar han att finna sin roll bland Linusarna? Han är ju mer erfaren än Wallmark, men att köra med Linusar är något som knappast någon spelare vet hur man hanterar i förväg...

Truchno? Nej, det räknar jag bort direkt. Nog för att det finns hockey i honom men han kan lika gärna välja att schabbla bort chansen.

Chris Abbott?

Ja, vad fan. Ju mer jag tänker på saken desto mer tror jag att i det bära eller brista-läge vi nu befinner oss i kan Chris Abbott bli bästa val.

Han får byta namn förstås. Till Linus Abbott.

Chris har många kvaliteer som skulle fungera. Dels kan han vara jobbig för motståndarna, en sådan spelare som Linsuarna behöver för att röja väg och öppna upp. Dels skulle han vinna en massa tekningarna och därmed ge maximalt med puck till våra Linusar, det som de ska ha för att komma till sin rätt. Sedan är han snabb i tanken och spelet, något som kan krävas för att hänga med Linusarna när de lyfter spelet till en nivå där ingen tidigare befunnit sig.

Nog för att man kan tänka att det vore ett helgerån att splittra på Abbotts. Men tänk efter nu. Vi saknade Cam Abbott nästan två år pga hjärnskakningarna. När han försvann var det många som tänkte att "komplementtvillingen" Chris inte skulle fungera nu men tvärtom blev han snarare mer värdefull i annan omgivning och visade ett sådant GO att han som förste icke norrbottning blev lagkapten! 

Helt klart är att Chris absolut kan fungera i annan omgivning än brorsan. Kör ihop honom med Linusarna vetja!

Jag inser att efter de rockaderna har vi inga ytterligare linor fastställda vilket blir ett j-a problem. Men något ska väl Rönken och grabbarna lösa under veckan som kommer.

Sätt ihop

Linus Omark - Chris Abbott - Linus Klasen
         Oavel Skrbek - Johan Fransson

så är halva problemet löst. De kommer att gå plus i 5 mot 5 och dominera stort i PP. Sedan behöver bara de andra femmorna hålla matcherna jämna, genom att återgå till Rönken-hockeyn version 1.0 från säsongen 2009-2010.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Bah! Repa mod Mr Savage. Slutspel är något helt nytt. Minns en gammal säsong där vi avslutade rätt svagt och inledde ultrastarkt mot FBK. Till och med Karl F gjorde mål.
Kommentera