Luleå HF

115820 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1616554

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

DJ Hemp: Hej igen!

Jo, nog har vi varit med och sett vatten rinna under broar:-) Ännu längre tillbaka än när du och Råkkarn åkte till Södertälje för att se Luleå hockey möta det laget, medan de ännu fanns kvar som riktig hockeyklubb med Tellemar och hockeyförbundets-wolksvagens richard fagerlund som härledare. Och nu är ni båda i samma tråd som kommer att fyllas på till dess att Luleå tar GLUdet igen; även om senaste resan startade 2012 men fram kommer vi till slut, det är det enda vi är säkra på:-) 

Du fick själv kliva av under ett antal år medan Timrå lyckades big time men just nu är Två tallar på nedre besök och du är varmt välkommen tillbaka medan Timrå hämtar kraft. Vi för ju en gemensam kamp mot rikelagen från sydbotten, Warulfvar m fl. GIFfarna har likadant en dragkraft som man som norrlänning aldrig kommer ifrån - även om IFK Luleås besök uppe i Allsvenskan drar över en - men tillbaka kommer man alltid. Åren kommer och går. Men en del av detta släpper vi aldrig. Håller med om Hammarby där samma känsla finns men redan på Medborgarplatsen efter sparkbollsGLUDet kände jag att något var fel, på något vis. Det var mer naturligt att åka ur, för tillbaka kommer man alltid, men att vinna? Jo, det är ju det vi ska, förr eller senare, men väl där inser vi att vägen var allt och segern bara betydde att vi nått vägs ände. Fast skitsamma, det öppnas alltid nya vägar;-)

Vad säger du, pallade de inte lite musik, inte ens när det handlade om DJ:s nivå? Skamligt, men med tiden är de förlorarna och du vinner. Som GIF kommer du igen förstås! Tack för fina ord, detsamma till dig som alltid haft helt rätt inställning till allt och satt rätt ord på rätt känslor:-)

Lite konstigt är det att ta del av media idag - fram till nu var det bara gullenutte och hejaheja orange-läjkers medan man letade konflikter och något att raaaasa över i Luleå och hittade upp affärer mellan ledare och tränare och spelare och spelare som inte fanns, men efter kvällens vinst tävlar man att förklarar att nu har allt vänt och nu vinner Luleå.

Det känns som att de inte sett matchen, och det har de väl knappt heller. 3-4 kunde minst lika gärna ha varit 4-3 och då skulle alla artiklarna skrivits helt annorlunda. Men vi som varit med vet att det kan vara så lite som skiljer mellan vinst och förlust och när resultaten gått vår väg och vi är i himlen kan de redan nästa gång ta oss ned i...källaren. Men det vet vi, det är del av det hela och vi accepterar det. 

Hur går det nu? Hur går det på lördag?

Det vet vi inte. Men efter vår andra period idag vet vi att liksom vi tog detta Läjkers tio matcher i rad innan de sprattlade upp i år, kan vi göra det igen. OK, vi är bräckliga på backsidan men när hela laget är beredda att ge allt som idag kan vi lyckas och vi har inte givit upp detta, inte förrän vi är tvungna. Och tar vi matchen på lördag kommer det att bli ännu lättare att ta en till. Och en till...

För att åter knyta säcken till Hammarby hör man i tystnaden "Just idag är jag stark!" nu men Läjkrarna hör inte detta; de hör den tidigare så extremt lyckade Sam Hallam beklaga sig över linjedomarna...tirader, som är som visor i våra öron:-)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Fan, vad kul att se att du har ett sådant kanonminne! : ) angående Södertälje m m. Jag kan väl säga att detta Timrå IK alltid kommer att ligga närmast mitt hjärtas medelpunkt, trots allt och oavsett division (jag är ju uppväxt milen från nuvarande e.on arena). Men nu när vi som sagt spelar i olika divisioner kan det ju knappast vara fel att hålla på Luleå i jakten på det andra SM-GLUDET i klubbens historia. Det känner jag noll taskigt samvete inför. Och precis som jag besvarar "kanadicken" nedan, det är cool med det där. Jag ska försöka se till att den här flytten går så smärtfritt som möjligt. Sedan hoppas jag hamna någonstans där DJ:s toner uppskattas mer. Ännu mer vill jag behålla min anställning inom UR. Där trivs jag som fisken i vattnet i rollen som radioprofil i P1... : )

Mario Lemieux:

Det är lugnt, mannen! Detta var nog precis vad jag behövde, det vill säga en spark i arslet to get the hell out of this one horse town. : )

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera