Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1621683

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:Hehe, en ödets ironi, att just D "Tränarn-sa-fel-saker-åt-mig" Larsson skulle komma tillbaka, efter alla dräpor du riktat mot honom här!! :-)

Däremot tror jag att en annan Daniel, han Z , kan bli riktigt bra! Har sett han en del i Räöougle, målfarlig, kan bli riktigt bra! Skulle vilja sett honom i MoooDooismen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

zigge och Albert: Ja, heller ur;-) 

"...säger Larsson innan han utvecklar den tyngre juniortiden han hade i Luleå där han valde att lämna klubben och därefter kommit med en del negativa kommentarer runt sin tid där.- Jag var i juniorerna här och ville framåt och spela så mycket som möjligt och utvecklas. Det fanns inte plats för mig då. Sen har det blivit lite upp och ner i media efter det. Men det är inget jag har något personligt agg mot nu. Jag har gått vidare. Det är ett avslutat kapitel allt det där."

 • Sen har det blivit lite upp och ner i media efter det.

• Men det är inget jag har något personligt agg mot nu.

• Jag har gått vidare.

• Det är ett avslutat kapitel allt det där.

Var är pudeln?

Jag tycker nog att Daniel Larsson kunde pudlat sig, ja t o m att han behövde pudla sig för att ge sig och Luleå goda förutsättningar. "Upp och ned" är ingen pudel.  Och de tre övriga kortfattade meningarna säger ju ingenting alls, bara att han förklarar att framöver kommer han inte i media att säga att "Luleå är ett avslutat kapitel. Dit vill jag aldrig mera." Nja, vad skulle han annars sagt, vad var alternativet kanske? "Jo, jag hatar Luleå, jag tänker kasta in puckarna."?

Välvilligt tolkat kan man säga att han antyder att han snackat skit om Luleå eftersom han inte fick spela så mycket som möjligt, men att ..."i efterhand accepterar han att David Rautio var bättre än honom på den tiden och han förstår att tränaren valde Rautio då"?

Men tänkte han så skulle han ha sagt det och jag ser inte annat än att han fortfarande står för vad han sagt från början till slut, förutom då att "Luleå är ett avslutat kapitel för mig".

Nja, ja och nej. Jag anser att han borde pudlat men han valde bort det, OK. Jag tror att det innebär följande: så länge det går bra för honom kommer han att accepteras ja dessutom hyllas. Men får han en rejäl svacka kan han inte vänta sig att alla ställer sig bakom honom utan då får han räkna med att ropen "gröning" etc kommer. Att vara vakt i Luleå är inte en dans på rosor. Alla vi som haft Myllys vet vad ett vaktande kan innebära och kraven är höga: se hur Mattias Modig hanterades av publik och supportrar bara, en ung junis som kliver upp och leverar bästa årsstats i serien och ändå blir nedsvärtad på hemmaplan fast han är vår egen, en lulegrabb.

Daniel BORDE pudlat, då hade han kunnat vaccineras mot att bli trakkad. Men det är klart, det finns en annan sak han kan göra: leverera på högsta nivå hela tiden. Helt OK för mig;-)

Intressant att se att vi nu har FYRA vakter plötsligt. Daniel Larsson och Mark Owuya lämnade ju båda Djurgården som toppvakter när det ville gå till NHL men fastnade i AHL. Daniel kom ju från Bajen då, dit han gått sedan Bodens BK konkat, och blev riktigt hyllad sina två år i Djurgården. Sista säsongen då kom en ung Mark in Da Park in och fick några matcher, var superfladdrig och silade hejvilt.

Men sedan utvecklades Owuya och när Daniel Larsson lämnade AHL och kom till HV var Owuya betydligt mer lyckad, fick faktsikt bästa stats i Elitserien av samtliga vakter det år Robin Jonsson stänkte in övertidspucken i match sju på honom.

Överlag skulle man nog utgå från att både Daniel och Mark borde betraktas som väntade förstavakter i SHL-lag, även om Mark kanske har krav att visa det lite bättre. Han började ju superimponerande hos oss, men sedan släppte han in lite väl mycket beroende på att han stod på linjen bara och motståndarna pangade in mycket i de luckor som fanns. Daniel gick ju "sådär" i HV och tycker jag i Gnaget första året också, men efter senaste året i Gnaget var det många gnagare som menade att Daniel Larsson var den spelare de helst ville behålla av samtliga.

Jaja. Båda kan bli A-vakter förstås, men just nu har nog Daniel försprång. Mark var kanske mer en kompis till Rönken efter Almtuna-tiden och kanske inte är så intresserad av att vara kvar, Osten menade också att Owuya har anbud bl a från utlandet och det låter alltså som att han går vidare.

Lite jobbigt för våra två lovande Lassinantti och Ward att det blev så trångt men gissningsvis blir det en i Aspis en i Luleå, och den i Luleå hoppas nog det blir lite varvande. Jag gillar varvandet, det är svinviktigt att lovande vakter INTE blir kvar vid båsdörr, men hur det blir framöver vet vi förstås inte. Det var Rönken och grabbarna som förde in det där och Daniel exempelvis har de sex säsongerna i Djurgårn, HV och Gnaget stått i stort sett samtliga matcher.

Jaha. Mycket som händer i vaktfrågan. Just nu en Luleåpojke av fyra, en Bodengrabb, en från Nyköping och en stockholmare.

Ett annat besked idag var att Robin Jonsson skrev tvåårskontrakt. På det stora hela tycker jag det är utmärkt. Robin har varit vår säkraste defensive vakt tillsammans med landslagsjanne, en av de som symboliserat Luleås otroligt fina försvar under flera år. Samtidigt ska han snart opereras och få proteser för två ryggkotor, så man vet inte. Det finns hopp och det vore j-a fint om han lyckas, för Luleå och för honom en bra grabb och en av de finaste hjältar efter sitt 4-3 på Djurgårn följt av det vackraste tandlösa leende man någonsin sett och allt inför sextusen rödklädda lulebor:-)

Man hoppas, men vi får se. Kommer ju ihåg andra man chansat med typ Pierre Jonsson, typ Cam Abbott och flera som Wallin och Niinimma kunde också bli länge borta. Iofs var det huvudvärksproblematik för de flesta nämnda, svårt att veta hur det ska gå då, när det gäller Robin blir det antagligen mer av antigen går det eller så inte.

Men det börjar bli fyllt nu, i laget. Förvånar inte om Osten tar upp backen som testade lite i våras. Sedan har vi väl bara två forwards att vänta oss. 

Men det kan ju bli ett par backar till, om nu Frallan får och tar något KHLartat, och/eller om Skrbek tackar nej till (gissningsvis) den lönesänkning han erbjudits. 

Och sedan kommer väl Osten med två målvakter ytterligare? Plötsligt får man höra att Grizzly inte fick vidare av Islanders och beslutar köra ett år i Luleå samt att Hento klev av träningsuppdraget för att lira igen: han är ju yngre än många andra verksamma vakter. Och Osten tackar och tar emot, Luleåpojkar har vi alltid plats för:-)

Kommentera