Luleå HF

115731 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1629544

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

På twitter påstår Hockeysverige att vi förlorar gruppsegern om vi förlorar bortamatchen med tre mål eller mer eftersom inbördes möten gäller i första hand. Det skulle förvåna mig om de har fel.

Det skulle i sin tur innebära att vi inte blir topprankade i slutspelet utan snarare rankade på den undre halvan, stoooor skillnad. Attans att vi inte kunde vinna med ett par mål till ikväll som vi borde gjort sett till spel och chanser.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Albert Hall: Jag skickade en fråga till Robert Pettersson som skrivit artikeln om hur 1-2 plats avgörs och han länkade till en artikel på Luleå Hockey!

Tänka sig. Förr i tiden skulle man aldrig missat någon info där men det är annat sedan Forum lades ner. Jag HADE läst artikeln, men snabbskummat och missat det där om att det bara gällde inbördes möten. 

I artikeln skriver Terva:

- Om två lag hamnar på samma poäng så sorterar man lagen efter inbördes möten:
1. Poäng
2. Målskillnad
3. Gjorda mål
4. Bättre placering i nationella mästerskap

I Luleå Hockeys grupp är norrbottningarna och Lukko Rauma obesegrade och har tolv poäng. Bägge lagen möter varandra hemma och borta (Luleå Hockey tar emot Lukko imorgon) och skulle båda lagen ta lika många poäng mot varandra gäller följande:

- Det lag som har bäst målskillnad internt vinner gruppen.

- Skulle målskillnaden vara densamma räknar man antalet gjorda mål. Om en av matcherna avgjorts på straffar räknas alla gjorda straffmål.

- Om lagen har samma målskillnad och har även gjort lika många mål på varandra så är det resultaten från senaste nationella mästerskapen som avgör. Eftersom Lukko gick till semifinal i de finländska mästerskapen i våras så rankas Lukko före Luleå Hockey.

Betyder alltså att om vi tar poäng, alternativt förlorar med max ett mål är vi gruppetta.

Men förlorar vi med två mål eller mer är vi grupptvåa. 

Robert skrev ju att "Men en förlust med tre mål skulle kasta om allt snabbt och ge en andraplats i gruppen och därmed en tolfteseed i slutspelet och därmed ett på pappret betydligt svårare slutspelsmotstånd." vilket förstås är korrekt men såvitt jag förstår är läget t o m ännu sämre: förlorar vi med två mål eller mer tappar vi förstaplatsen.

Shit pommes frites!

J-a konstig ordning. Vi har alltså ingen glädje av att ha krossat hamburgarna och pantrarna jämfört med Lukkos mer begränsade vinster mot dessa lag. T o m om Lukko vinner hemma med 3-1 och inbördes läget är helt identiskt går man inte till gruppresultaten utan till hur långt man gick i slutspelet nationellt ett halvår tidigare. Sjukt! 

Men sjukt har det ju likaledes varit i den första rankingen där Apan topprankas pga a) insatser med ett lag som inte längre finns b) Nationen Sveriges insatser i OS/VM senaste fem åren medan vi blev nummer 27, i rankingsgrupp 3/4 samtidigt som Hamburg rankades nsom nummer 8, i grupp 1/4. Ett Hamburg som Luleå konsekvent spöat i åratal...

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Albert Hall: Ja, tusan också! Jag upptäckte det precis på  Hocleysveriges hemsida och det är iofs ovanligt att man skulle avgöra placering på inbördes möten men Hockeysverige borde veta. 

Obehagligt. Precis när man slappnat av kommer nästa kalldusch. Att förlora borta mot Lukko med 3-0 verkar absolut inte omöjligt. Shit!

Kommentera