Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1644324

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

BGJ: Nej, det var inte den. Jag vet att folk ofta tror att det är den eftersom Cam såg ut att bli ordentligt mörbultad där men det var en följd av att han senaste månaderna åkt på upprepade smällar mot huvudet och varje gång blev han än mer skadad. Det stora problemet var att han fortsatte lira fast han åkte på de där smällarna. Med följd att han ackumulerade skada på skada och slutresultatet blev riktigt svårt. Länge såg det ju ut som att hans karriär var över men efter mer än ett års frånvaro lyckades han ju komma tillbaka.

Men Cam innan och efter sjukfrånvaron är två olika spelare. Nu är han en försiktigare spelare som allvarligt talat producerar väldigt lite och synnerligen tveksamt att han ens varit med i laguppställningen om det inte varit för kopplingen mellan Twinsen. Innan dkadan var han en betydligt vassare spelare, snabb som fan och gav sig gärna in i hetluften för att vinna puck och nå till mål. Men just detta att han var ett farligt vapen gjorde att motspelare gärna siktade in sig på att träffa skallen på honom eftersom han är rätt kort och dessutom i full fart blev ännu kortare.

Det överfall jag tänker på skedde i matchen innan mot Warulfven. Cam stack i en kontring på vänstersidan som Sevc täckte och Sevcen följde med ned mot Ulfvens kortsida men Cam hade mer speed, låg en halv meter före Sevcen som inte skulle hinna stoppa honom för att pressa sig förbi. Men 4-5 meter från sargen lyckades Sevc, som var mellan Cam Abbott och det Warulvska målet, när Cam skulle bryta förbi in mot mål lyfta upp höger arm och stöta armbågen i huvudet på Cam Abbott - ungefär lika "elegant" som Pite-Foppa gjorde på Fernholm och han fällde därigenom Cam som en klubbad oxe som först slog huvudet i isen och sedan mot sargen.

Genombrottet hade skett så snabbt att zebrorna var långt bakom och inte såg Sevcs armbåge och inte ens dömde utvisning för det hela utan verkade ha trott att Abbott antingen halkade omkull eller att det var kropp mot kropp och Sevc var starkare. Det här var något år innan zebrorna började skärpa sig och fokusera på våld mot huvudet - innan snackades det mest om att "den som blir tacklad i huvudet antingen går för lågt och är ouppmärksam eller är så liten att han får skylla sig själv".

Cam spelade vidare fast han redan då borde varit från hockeyn i veckor för att repa sig. Motspelare i andra lag gav honom nya attacker mot skallen och det byggde på sig. Och så i den här matchen krockar han med Sevcen på ett sätt som normalt inte skulle varot något problem för Cam Abbott, men som följd av ett flertal attacker mot huvudet blev han oförklarligt liggande efter den där börstvärmaren snarast mot Sevc. Men av alla de attacker mot Cam Abbotts huvud man såg var den jag beskrev den absolut värsta. Jag försökte t o m leta upp sekvensen men fann den inte sparad och tillgänglig någonstans på den tiden.

Men vi var flera Luleåsupportrar som såg vad som hände och reagerade precis likadant: det där var en armbåge som var nästan en kopia av vad som en Timråit, Sjögren eller Sjöqvist eller vad han hette, satte in på Bulan Berglund några år tidigare. Men då hade vi Fredrik Svensson som letade upp Timråiten och spöade upp honom rejält. Efter match tror jag inte ens att Fredrik fick något straff men Timråiten däremot fick en j-a massa matchers avstängning.

Helt horribelt åkte inte Sevc på vare sig utvisning eller straff i efterhand - det skedde i princip aldrig på den tiden om inte zebrorna dömt för tilltaget under matchen. Och Abbott gick tyvärr upp och spelade vidare fast han var groggy och såg i kors.

Efter det ogillar jag Sevc rejält. Han ÄR en jävligt duktig back såväl defensivt som offensivt men han spelar fult om han är tvungen för att stoppa motståndare och i de lägena är han inte speciellt försiktig om motståndarens hälsa.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

 

okej. då förstår jag. men vet dock inte vilken match du menar och vet ej hur den tacklingen såg ut. så kan inte uttala mig om den händelsen. 

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Hejsan! Jag förstår att det kan vara svårt att hinna med att läsa allt och länka hit o dit....så jag tänkte jag skulle vara en aning hjälpsam så här på måndagkvällen.

Du brukar ju (i alla fall så lyfte du fram ett av hans alster för inte så länge sedan) länka till Robert Pettersson på Hockeysverige. En man som brukar tänka efter innan han skriver. Vilket oftast visar sig vara vägvinnande.

Om "straffet" visar sig stanna vid att bli kallad pajas så kommer Frölunda undan väldigt lindrigt.

www.hockeysverige.se/robert-pettersson/2014/12/08/analys-av-sparken-som-utloste-stora-tranarbraket-givet-matchstraff/

Kommentera