Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1661928

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Kurtan:

Och det är ju just det som Sewage håller på med...i grövre skala, dessutom.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Matchen har börjat och vi letar karaktären.

Det söks inte på Hovet där Djurgårn pangar in 1-0 på Warulfven efter 44 sekunder, innan Ulfven hajjat att matchen startat. BRA!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Laget mot Trottoarkantens IF:

Forwards
Cam Abbott - Chris Abbott - Emil Sylvegård
Jonathan Granström - Johan Harju - Lennart Petrell
Per Ledin - Lucas Wallmark - Daniel Zaar
Johan Forsberg - Niklas Fogström - Karl Fabricius

Peter Cehlarik - Lars Bryggman

Backar
Chad Billins - Christian Jaros
Jan Sandström - Dean Kukan
Kristian Näkyvä - Marcus Fagerudd

Målvakter
Daniel Larsson
(Samuel Ward)

Det känns verkligen som att Fagervall tänker att han hittat linorna nu.

F-linan har ju varit identisk hela säsongen och den rör man inte.

Emil har gått in med styrka och vilja bredvid bottarna. I alla år har det varit en jakt på att hitta den tredje botten och man har aldrig lyckats men nu verkar det ju som att Emil är rätt gubbe. Han har samma aggresivitet som bottarna själva men har är starkare och kan sätta mer muskler bakom att vara tuff och det avlastar bottarna som kan fokusera mer på snabbt och aggressivt spel och därmed har de börjat producera lika bra som de gjorde första tiden de kom från Rögle, men tappade under Cams långa frånvaro pga hjärnskadesyndromet efter överfall från alla motståndarlag speciellt dåvarande Warulfven, nuvarande Apsevc och diverse Gårdare på order från Aphardy.

De två som kan laboreras med är möjligen Ledin-Zaar-Wallmark som började serien så bra men sedan fastnade. Men unge Zaar och unge Wallmark är nästan en säsong mer erfana nu och det finns chans att den linan hittar tillbaka ännu bättre nu.

Sedan har vi Grana-Harju-Petrell där vingarna med styrka kommer att öppna för vår egen favoritsniper Harju som behöver starka rufflare för att komma till sin rätt. Den här linan KAN bli perfekt. Speciellt Grana-Harju känns lika självklara som tidigare Haj och Kaka - fast på helt annat sätt. Däremot vet jag inte säkert var vi har Lennart. När han är bra, är han riktigt bra, men fortfarande kan han försvinna helt många matcher.

Backarna och Vak är ju påberkade av skador, avstängningar och sjukdomar just nu så de finns inte så mycket att säga om den uppställningen idag. Det ser ändå hyfsat ut jämfört med då och då under hösten och Danne Larsson vid spaden verkar ha skärpt till sig rejält nu och går in och krigar med 100% vilja - skitbra besked!

Det man kan fundera på är Cehlarik. På något vis känns det trist att han inte kommit loss riktigt vilket är svårt när han inte får chans i perfekt omgivning. Men var skulle han in nu? F-linan rör man inte på. Med bottarna fungerade han bra men Emil är mycket bättre.

Kanske Ledin-linan och just nu kanske det skulle vara isf Wallmark som varit lite down och kan behöva fortsatt vila men Wallmark är ju en playmaker som kan styra spel på ett annat sätt än Cehlarik och lossnat det för Wallmark vore det kanon så man kan förstå att han får spela in sig.

Slutligen Harjulinan och där är väl var jag skulle placera honom i så fall. Harju och Grana rör man inte, men om Lennart inte fungerar skulle jag kasta in Cehlarik där. Tre olika spelare som är j-t bra på olika grejer, det skulle kunna bli riktigt intressant. Cehlarik skulle kunna bli den passningsläggare som Hajen skulle måla från men då behöver Cehlarik kunna nyttja sin fina skridskoåkning till att ännu bättre lägga de fina passen från de positioner han så fint fixar - isf att bara blintlägga in puckar som det blivit lite väl ofta.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

M.Lemiux: Som alla inser är "Kurtan" hatbrottslingen SS-apan själv. Den galne pensionären är säkert hårt pressad nu efter upprepade förluster mot hans nemesis Luleå Hockey och vill in hit för att jag ska bry mig om honom.

Det gör jag naturligtvis inte. Jag hanterar det trollet på det enda rätta sättet: jag negligerar honom fullständigt.

Idag blir det en intressant omgång. Dels hoppas jag förstås att Luleå får ihop spelet ännu bättre och att vi nu har släppt sista pinnarna till Trottoarkanten. Första gången vi var ner dit den här säsongen slutade matcehn 0-8, ett resultat vi gärna ser upprepat idag.

För övrigt hoppas jag att Pölsan lyckas ta Köplustan också. Det skulle vara en j-a fin push i ryggen på pölsorne och med det skulle självförtroendet växa ännu mer och fortsättningen av säsongen närmar sig ett segertåg för gävlarna. Så kan Trottoarkantens IF få betala för sina upprepade mygel - då de bl a stal Elitserieplatsen som var Timrås - med kvalspel varför inte mot Mororna.

Och senare ikväll Apan mot MooDoo. Suveräna serieledarna mot avhängda seriebottenlaget, uppe i Apschtaan. Det kan och ska förstås bara sluta i att MooDooismen krossas. Det vore rent pinsamt om Apan inte tar första perioden redan med 5-0 som en uppretad Apa har för vana att göra. Men...Apan ÄR skakad nu. De har mot både Pölsan och Luleå känt att de har problem, stora problem och i båda matcherna har de ballat ur med våldsamma påhopp med avstängningar som följd.

Och inte nog med det: båset och lederskapet har visat att när de som bäst behövs, håller det inte måttet. Stackars Klockare tar det lugnt i skymundan men CryBert verkar ju bli allt galnare och match efter match skäller han på motståndarnas tränare och spelare, på publiken och kommer i storbråk på presskonferenser och i korridorer. Den där gubben mår inte bra och den "norrländska" han försöker prata gör honom bara patetisk. Undrar när han bryter ihop fullständigt och får ledas bort i tvångströja?

Apwallson var ju lugn och gav ett stabilt intryck länge men att dag efter dag, månad efter månad vistas i sektmentalitetens översteprästsakristia kan ju ingen människa stå ut med. För ett tag brast det fullständigt, masken åkte av och apan kom fram då han skällde ut domarna i TV med vrålen DET ÄR EN FRUKTANSVÄRD BRIST PÅ RESPEKT MOT OSS! Och efter det verkar propparna gått i alla elskåp och dessutom i badkaret varpå vattnet, sans och vett rann ut fullständigt. Numera vrålar och skriker Apwallson hela tiden och hans uppdrag att hålla lugn och rimlig sans har han helt släppt - nu låter han som värsta klackhulliganen. Senast mot Luleå verkade han lika galen som den där köpespelaren de har - som är omöjlig att skilja rent fysionomiskt från en brottsling från valfritt öststatsfängelse. Apwalsson kastade saker omkring sig i båset och vrålade gång på¨gång efter zebrorna för att, när de infann sig, bvråla och stänka fradga på dem i minuter.

Allt dett ger ju visst hopp om kvällens match. MooDooisterna kan ju lira avslappnat och har en del riktigt duktiga spelare. Anta att de stänker in 0-1 och 0-2 innan Apan vaknat? Då jävlar undrar man om Apan kan hålla galenskapen borta eller kollapsar de återigen mentalt? Vi hoppas på en "intressant" match. Lycka till nu, MooDoo!

Kommentera